Siirry pääsisältöön

Mitä on kustannusvaikutus?

Lumikinokset alkavat pikkuhiljaa sulamaan ja muuttumaan vesilammikoiksi. Jäisille teille levitetyt hiekat ja muu pöly muuttuvat keväiseksi rapakeliksi. Tämä on välttämätön välivaihe kohti lempivuodenaikaani kesää kohti mentäessä. 
Maailma on ollut koronan kurimuksessa kovin suljettu eikä kevään rapaa pääse pakoon kotoisia metsiämme pidemmälle. Kesälläkään ei vielä varmasti rajat aukene, mutta ainakin on lämmintä.

Valoa kohti mennään myös neuvottelurintamalla. Valo saapuu seuraavana keväänä. Viime neuvottelukierroksella viimeinkin sementoitiin päätös omasta sote-sopimuksestamme. Seuraava neuvottelukierros tulee sekin olemaan historiallinen, kun tuohon sopimukseen saadaan kansien väliin työ- ja virkasuhteidemme ehdot. Kunta-alalla alamme erityispiirteet ovat jääneet kauan huomioimatta täysmittaisesti, koska olemme joutuneet luovimaan aivan liian monen ammattiryhmän kanssa samassa pöydässä. Nyt saamme kirjattua niitä asioita, joita olemme aina aiemminkin tuoneet pöytään. 

Ei se tule olemaan helppoa nytkään. Tietenkin neuvottelupöydän toisella puolella istuvat haluavat torpata kaikkia niitä asioita, joilla on kustannusvaikuksia. Mutta meitä on paljon ja sen tietää myös neuvottelujen toinen osapuoli. Joukossa on voimaa, ja ilman suurta nuppilukuamme emme olisi ylipäätään omaa sopimustamme saaneet. Toivottavasti myös koronakriisin aikaan on huomattu, miten tärkeää on turvata alamme pitovoima ja vetovoima. Palkkauksen on oltava kunnossa, joustoista ja ikävistä työajoista on korvattava paremmin ja työ- ja perhe-elämän yhteensovittaminen on saatava parempaan kuntoon. Työolot on oltava kunnossa ja työn arvostuksen ja palkan on kohdattava. 

Mitä se kustannusvaikutus oikeasti tarkoittaa? Neuvottelupöydän toisella puolella se nähdään hoitohenkilökunnan palkkakustannusten nousuna. Sitä se osaltaan myös on, mutta kokonaiskuvassa täytyisi katsella pikkuisen laajemmin kuin yksittäisen hoitajan tilinauhaa. Jos alamme palkat ovat sellaiset, että ilman ylitöitä ja naapuriosastolle keikkailua pärjää, tämä ns. kustannusvaikutus jää pienemmäksi kuin se, että korotukset kerrotaan kokonaispalkkapotilla.

Kustannusvaikutustahan on myös se, että jos alamme veto- ja pitovoima pysyvät sellaisena, että meillä on tulevaisuudessakin hoitajia riittävästi ja ala kiinnostaa jatkossakin uusia, osastot ja yksiköt voivat pyöriä täydellä kapasiteetilla eikä vaikkapa toimenpiteitä tarvitse perua. Kun konkarit eivät lähde burn outin ja väsymyksen vuoksi helpomman leivän ääreen, perehdytykseen käytetty resurssi (lue: raha) on kevyempi. Työhyvinvoinnin kannalta on tärkeää, että väkeä piisaa, ja väen määrä myös mahdollistaa työ- ja perhe-elämän yhteensovittamisen.

Kustannusvaikutus on siis vain tekosyy. Oikeasti nämä ovat arvovalintoja: Mihin haluamme rahamme käyttää? Sosiaali-, terveys- ja varhaiskasvatuspalvelut ovat hyvä investointi. Ne ruokkivat hyvinvointia koko yhteiskuntaan, ja yhteiskunta jolla on perusasiat kunnossa, voi hyvin.

Tämän mahdollistamiseen ja selittämiseen kuitenkin tarvitaan rohkeita ihmisiä. Ihmisiä, jotka avata suunsa ja eivät lähden päätäntään vain ilmaisten lounaitten toivossa. Suusta pitää tulla muutakin kuin narinaa ja länkytystä - asiat pitää pystyä perustelemaan. Tarvitaan tietoa, kokemusta ja innovatiivistakin ajattelutapaa. Ja tarvittaessa pitää pystyä muistuttamaan siitä, että meitä tehyläisiä on todella paljon. Eli jos haluamme turvata sosiaali-, terveys- ja varhaiskasvatuspalvelumme jatkossakin, heistä kannattaa pitää huolta. Äänestä Tehyn valtuustovaaleissa ja turvaa tulevaisuutemme.

-Tatu Tiala, II varapuheenjohtaja Tehy PPSHP, Tehyn valtuutettu

Tutustu Tehy PPSHP ehdokkaisiin Tehyn valtuustovaaleissa osoitteessa https://tehyppshp.fi/tehyvaalit - äänestys päättyy 21.4.2021 - äänestäjien kesken arvotaan myös huippupalkintoja!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pääluottamusmiesehdokkaat esittäytyvät

Tehy PPSHP pääluottamusmiesvaalit käydään NYT! Kyseessä on vuoden 2021 loppuun asti kestävä tehtävä. Tässä seuraa ehdokkaiden omat esittelyt:

Kiitos terveydenhuollon työntekijöille erinomaisesta työstä och samma på svenska - Siinäkö kaikki?

Ah, kevätaurinko muuttuu kesäauringoksi. Hallituksen tiedotustilaisuus ei tuonut paljon lohtua. Valmiuslaki jatkuu toistaiseksi - ilman minkäänlaista määräaikaa? Tuntuu kohtuuttomalta, kun samaan aikaan kerrotaan, että koronaepidemia on hallinnassa ja yhteiskunnan toimintoja voidaan ruveta normalisoimaan. Tekohengitystä annetaan kyllä yrityksille, mutta hoitajille sitä ei heru millään. Ravien kohtalokin kiinnosti enemmän toimittajia kuin hoitajien asia. Terveydenhuollon ammattilaisille valmiuslain asetukset tarkoittavat peruttuja ja pätkittyjä lomia, epävarmuutta ja joustamista joustamisen perään, vaikeutta työsopimusten irtisanomiseen. Näitä edellä mainittuja asioita työnantajat käyttävät surutta hyväkseen tällä hetkellä, vaikka suurin osa terveydenhuollon henkilöstöstä ei ole edes tekemisissä koronan kanssa. Eivätkö perusoikeudet koske myös hoitajia? Jos sen nojalla avataan koulutkin, että lastenoikeudet ja perusoikeudet toteutuvat. Ihmettelen. Karua oli Tehyn valtuutettuna

Nykyisyydestä kohti tulevaisuutta

Työsopimuksella myymme työnantajalle aikaamme ja osaamistamme vastiketta vastaan. Venymisestä ja joustamisesta ei siinä kaupassa ole sovittu. Kevään ja alkukesän aikana käytiin työehtosopimusneuvotteluita ja niitä joiltain osin vauhditettiin ylityö - ja vuoronvaihtokielloin. Mm. valmiuslain säädösten voimassa olon vuoksi tätä käytettiin marginaalisesti ja hetkellisesti. Joustaminen keskeytettiin pieneksi ajaksi mutta ongelmat alkoivat kasautua ilman isompia viiveitä. Tästä on helppo muodostaa se johtopäätös, että palveluntuotanto terveydenhuollossa pysyy pystyssä pitkälti pienipalkkaisten työntekijöiden joustamisen ja työajoista tinkimisen avulla.  Tehy PPSHP on vuosien aikana ollut edistämässä paikallista sopimista liittyen joustamiseen. Meillä on käytössä lisätyö ja tuottavan toiminnan malli, sisäisen keikkailunmalli, hälytysraha malli ja varallaolo malli , jotka kaikki poikkeavat kokonaan tai merkittävästi siitä, mihin työehtosopimus antaa mahdollisuuden.   Työntekijällä on mahdolli