Siirry pääsisältöön

Kuka palapelin kokoaa?

 Puheenjohtajan uusi vuosi alkaa oikeastaan jo edellisen vuoden marraskuussa. Silloin ”kaatuu” ensimmäinen 10 tuhannen palan palapeli seuraavalle vuodelle ja kokoaminen alkaa. Hyvällä suunnittelulla reunapalat on saatu järjestykseen tammikuun loppuun mennessä, paikoillaan ne lopullisesti ovat sitten vuoden loppuun mennessä. Sisällön kokoaminen on ajoittain haastavaa, kun muutaman palan paikoilleen saamiseksi joutuu ehkä tekemään yhden uuden 500 palan palapelin ensin kokonaan. Koko ajan on monta nurkkaa kesken ja välillä taivaan ja veden sinet sekoittuvat, mutta lopussa kiitos seisoo.

Olen aikoinaan parantanut maailmaa ja hoitoalan epäkohtia paljon kahvipöytäkeskusteluissa, kunnes huomasin, etteivät ne asiat vaan tule hoitumaan sillä tavalla. On käärittävä hihat ja nostettava epäkohdat esille ja vietävä ne sellaisten ihmisten tietoisuuteen, jotka voivat niihin vaikuttaa paikallisesti kuin valtakunnan tasollakin. Tästä syystä teen nyt tätä työtäni täydellä sydämellä ammattiosaston jäsentemme eteen. On erityisen tärkeää, että vaikutat sinua koskeviin asioihin.  Tehyn valtuustovaalit ovat nyt parhaillaan menossa. Valtuusto vastaa Tehyn jäsenten edunvalvonnasta ja hyväksyy työehtosopimukset. Sen tehtävänä on myös miettiä ratkaisuja työtaistelutoimiksi sekä päättää liiton toiminnan linjauksista ja kannanotoista alaa koskeviin asioihin. Meidän ammattiosastosta on useita jäseniä ehdolla Tehyn valtuustovaaleissa. Meidän ” pohjoista voimaa” on nyt hyvä saada mahdollisimman paljon valtuustoon päättämään edellä mainituista asioista.  Äänestysaikaa on jäljellä 21.4.2021 23.59 asti. Se on sinun käsissäsi - äänestä!

Kunta-alan pääsopijajärjestöt valmistautuvat jo ensi kevään työehtosopimusneuvotteluihin. Ammattiosastoille on tullut tavoitekysely, jolla kartoitetaan jäsenistön ajatuksia seuraavan neuvottelukierroksen tavoitteille. Olemme laittaneet kyselyn ammattiosaston sivulle ja toivon, että mahdollisimman moni jäsenistämme vastaisi kyselyyn. Tällä tavoin palapeliini saadaan rakennettua taas yksi kohta täyteen. Ammattiosaston kevät kokoukseen teen yhteenvetoa noista vastauksista ja siellä voimme hioa vielä ajatuksia tavoitteistamme, jotka sitten laitan eteenpäin Tehy Ry:lle. Tässäkin sinulla on mahdollisuus vaikuttaa.

Tämä vuosi on jo työllistänyt paljon henkilöstönedustajia paikallisneuvotteluilla, organisaatiouudistukseen ja ensihoidon siirtymiseen liittyvillä asioilla ja työllistää eteenpäinkin. Välillä mietin, että jos kristallipallo-kursseja joku järjestäsi niin tässä tilanteessa sellainen tulisi tarpeeseen. Vaikka huoli huomisesta ei olekaan äärimmäisen suuri, mutta se on olemassa - ei käy kiistäminen. Kun joutuu katsomaan asioita pääasiallisesti laajasta näkökulmasta, tulee välillä olo, ettei palapeli tule ikinä valmiiksi. Samalla yksiköistä tulevat viestit henkilöstön puutteesta, jaksamisesta ja venymisestä antavat lisäpuhtia työn tekemiseen. On vain harmittavaa, että pienetkin asiat etenevät monesti hitaasti tämän hetken pyörityksessä. Samalla haluan muistuttaa, että on meillä jotakin hyvää ja positiivistakin ihan varmasti joka työyhteisössä. Haastan meidät kaikki mukaan positiiviseen toukokuuhun!

-Outi Puoskari, puheenjohtaja Tehy PPSHP

Tutustu Tehy PPSHP ehdokkaisiin Tehyn valtuustovaaleissa osoitteessa https://tehyppshp.fi/tehyvaalit - äänestysaikaa on 21.4. asti!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

We Want You

Olen aloittanut ammattiosastomme nuoriso- ja opiskelijavastaavana ja olen miettinyt, miten voisimme parantaa hyvinvointiamme rajallisin resurssein. Mielestäni hyvään elämään kuuluu työn lisäksi kulttuuria ja sivistystä - tarvitsemme sosiaalista kanssakäymistä ja uusia kokemuksia.   Kysynkin, onko sinulla tulossa taidenäyttely? Harrastatko valokuvausta, kuorolaulua? Vai onko bändisi keikalla Oulun seudulla? Järjestätkö dj-keikan, nukketeatteriesityksen, runonlausuntaillan? Olet iältäsi vanha, nuori tai keski-ikäinen, opiskelija tai pidempään töissä viihtynyt? Me haluamme tietää tapahtumastasi. Voimmeko miettiä yhteistyötä ja vaikka markkinoida tapahtumaasi? Ehkä voisimme tukea jäsentemme osallistumista kulttuuritapahtumaasi. Kerro meille - olkaamme vahvempia yhdessä!   Terveisin, Tommi Kallioniemi ( tommikall(at)outlook.com)

Pohteen ensimmäiset paikalliset sopimukset on allekirjoitettu!

  Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde käynnistyy tuota pikaa. Paljon on tehtynä valmisteluja erilaisissa kokoonpanoissa. Tehy ammattijärjestönä on myös paikallisesti osallistunut omalta osaltaan valmisteluihin. Historiallinen hetki oli eilen iltapäivällä, kun sain allekirjoittaa ensimmäiset paikalliset virka-ja työehtosopimukset hyvinvointialueelle Pohjois-Pohjanmaan julkisen sektorin ammattiosastojen valtuuttamana. Tehyn rekisteröityjen yhdistysten eli ammattiosastojen rakennetyöryhmä (RAKE) neuvottelee ja sopii isoissa muutostilanteissa, kuten työnantajan vaihdokset, työnantajan kanssa paikalliset virka- ja työehtosopimukset. Pohjois-Pohjanmaan ammattiosastojen kokous on 14.3.2022 antanut neuvotteluoikeudet Pohjois-Pohjanmaa RAKE-ryhmälle, koskien Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueelle siirtyvien, sote-sopimuksen piirissä olevien ammattiosastonsa jäsenten osalta. Rake-ryhmä on valinnut tehtävään keskuudestaan neuvottelijat, kolme pääluottamusmiestä ja yhden ammattiosaston

Tämä vuosi pakettiin: Huh, huh!

Pultti on voimavara. Kerron ensimmäisenä asian, jonka me kaikki jo tiedämme. Tämä vuosi on ollut varsin erikoinen. Yritän välttää eniten työssäni kuultuja termejä kamala, uuvuttava, kuormittava, sekava, raskas, epäoikeudenmukainen… Erikoisen siitä ovat tehneet varsin monet yhtä aikaa kuormittaneet asiat: korona, työtaistelu, Ukrainan sota, energiakriisi, hintojen nousu, kiihtyvä työvoimapula sekä organisaatiouudistuksemme sairaanhoitopiirissä. Loppuvuodesta turvattomuus alkoi jopa lisääntyä. Tietotulva uudistuksista liittyen hyvinvointialueelle siirtymisestä, palkanmaksun onnistumisesta sekä oman työpaikan tilanteesta huolestuttavat meitä kaikkia, toki eri asteisena. Olen havainnut, että osalla meistä on valtava kiire ottaa tilanne heti hallintaan ensimmäisen uuden sähköpostin tai intran tiedotteen kilahtaessa näkyviin. Se ei oikeasti ole kenellekään mahdollista. Varsinkin kun meillä itse kullakin on suoritettavana ensisijaisesti se ikioma perustehtävämme. Mutta kun suurin osa mei