Siirry pääsisältöön

Kuka palapelin kokoaa?

 Puheenjohtajan uusi vuosi alkaa oikeastaan jo edellisen vuoden marraskuussa. Silloin ”kaatuu” ensimmäinen 10 tuhannen palan palapeli seuraavalle vuodelle ja kokoaminen alkaa. Hyvällä suunnittelulla reunapalat on saatu järjestykseen tammikuun loppuun mennessä, paikoillaan ne lopullisesti ovat sitten vuoden loppuun mennessä. Sisällön kokoaminen on ajoittain haastavaa, kun muutaman palan paikoilleen saamiseksi joutuu ehkä tekemään yhden uuden 500 palan palapelin ensin kokonaan. Koko ajan on monta nurkkaa kesken ja välillä taivaan ja veden sinet sekoittuvat, mutta lopussa kiitos seisoo.

Olen aikoinaan parantanut maailmaa ja hoitoalan epäkohtia paljon kahvipöytäkeskusteluissa, kunnes huomasin, etteivät ne asiat vaan tule hoitumaan sillä tavalla. On käärittävä hihat ja nostettava epäkohdat esille ja vietävä ne sellaisten ihmisten tietoisuuteen, jotka voivat niihin vaikuttaa paikallisesti kuin valtakunnan tasollakin. Tästä syystä teen nyt tätä työtäni täydellä sydämellä ammattiosaston jäsentemme eteen. On erityisen tärkeää, että vaikutat sinua koskeviin asioihin.  Tehyn valtuustovaalit ovat nyt parhaillaan menossa. Valtuusto vastaa Tehyn jäsenten edunvalvonnasta ja hyväksyy työehtosopimukset. Sen tehtävänä on myös miettiä ratkaisuja työtaistelutoimiksi sekä päättää liiton toiminnan linjauksista ja kannanotoista alaa koskeviin asioihin. Meidän ammattiosastosta on useita jäseniä ehdolla Tehyn valtuustovaaleissa. Meidän ” pohjoista voimaa” on nyt hyvä saada mahdollisimman paljon valtuustoon päättämään edellä mainituista asioista.  Äänestysaikaa on jäljellä 21.4.2021 23.59 asti. Se on sinun käsissäsi - äänestä!

Kunta-alan pääsopijajärjestöt valmistautuvat jo ensi kevään työehtosopimusneuvotteluihin. Ammattiosastoille on tullut tavoitekysely, jolla kartoitetaan jäsenistön ajatuksia seuraavan neuvottelukierroksen tavoitteille. Olemme laittaneet kyselyn ammattiosaston sivulle ja toivon, että mahdollisimman moni jäsenistämme vastaisi kyselyyn. Tällä tavoin palapeliini saadaan rakennettua taas yksi kohta täyteen. Ammattiosaston kevät kokoukseen teen yhteenvetoa noista vastauksista ja siellä voimme hioa vielä ajatuksia tavoitteistamme, jotka sitten laitan eteenpäin Tehy Ry:lle. Tässäkin sinulla on mahdollisuus vaikuttaa.

Tämä vuosi on jo työllistänyt paljon henkilöstönedustajia paikallisneuvotteluilla, organisaatiouudistukseen ja ensihoidon siirtymiseen liittyvillä asioilla ja työllistää eteenpäinkin. Välillä mietin, että jos kristallipallo-kursseja joku järjestäsi niin tässä tilanteessa sellainen tulisi tarpeeseen. Vaikka huoli huomisesta ei olekaan äärimmäisen suuri, mutta se on olemassa - ei käy kiistäminen. Kun joutuu katsomaan asioita pääasiallisesti laajasta näkökulmasta, tulee välillä olo, ettei palapeli tule ikinä valmiiksi. Samalla yksiköistä tulevat viestit henkilöstön puutteesta, jaksamisesta ja venymisestä antavat lisäpuhtia työn tekemiseen. On vain harmittavaa, että pienetkin asiat etenevät monesti hitaasti tämän hetken pyörityksessä. Samalla haluan muistuttaa, että on meillä jotakin hyvää ja positiivistakin ihan varmasti joka työyhteisössä. Haastan meidät kaikki mukaan positiiviseen toukokuuhun!

-Outi Puoskari, puheenjohtaja Tehy PPSHP

Tutustu Tehy PPSHP ehdokkaisiin Tehyn valtuustovaaleissa osoitteessa https://tehyppshp.fi/tehyvaalit - äänestysaikaa on 21.4. asti!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pelastusohjelma vai valojen sammutus?

Meillä on Suomessa ala, missä ihminen ei voi vaihtaa työpaikkaansa, vaihtaa alaansa, eikä osallistua perustuslain takaaman oikeuden mukaiseen työtaisteluun. Koulutettu hoitohenkilökunta saa sinivaloja seinille, banaaneja ja itsetulostettavia kiitoskortteja palkkioksi siitä työstä, mikä on todettu niin monen päättäjän suulla korvaamattomiksi huippuosaajiksi. Silti tämä arvostus ei näy tilinauhassa eikä sitä haluta korjata rahalla, vaan pakolla. Miksi päättäjät vihaavat niin paljon hoitajia? Tehy ja Super lakkoilivat kaksi viikkoa. Lakko maksoi työnantajapuolelle paljon. Sitä hoitovelkaa kurotaan vielä umpeen pitkään. Olisiko pitänytkin käyttää rahat hoitajien palkkoihin? Kahden viikon lakko osoitti sen, että hoitajien tekemää työtä ei pystynyt kukaan korvaamaan. Tarvittiin huippuosaajia, ja sellaiseksi ei taipunut edes saman erikoisalan lääkäri. Lakko uhkasi laajentua ja ruuvi kiristyä. Silloin perhe- ja peruspalveluministeri Linden totesi, että rahan sijaan annetaan raippaa. Hoita

Näkökulmia keväästä 2022!

Voisin aloittaa toistamalla koko alkuvuoden esillä olleita tilastoja, tulevaisuuden näkymiä tai kertomuksia elävästä elämästä terveydenhuollosta. Mutta siihen ei enää liene tarvetta. Kaikille keskustelua seuranneille saatikka terveydenhuollon osapuolille on kiistämättä selvää, ettei alalle ole oikein tulijoita ja aivan liikaa on lähtijöitä. Tämä luonnollisesti johtaa siihen, että tulevaisuudessa ei ole nykyisen tasoisia palveluja, niin kun ei ole tekijöitäkään, ellei nyt tehdä jotain. Pitoa ei ole eikä vetoa. Tästä ei ole käsittääkseni erimielisyyttä. Nyt vaan on pakko kääriä hihat tai hyväksyä tuleva. Se, ettei ole kuullut tai ymmärtänyt tilanteen vakavuutta, ei ole enää uskottava vaihtoehto. Silti alan työnantajat, heitä edustavien KT:n neuvottelijoiden johdolla, käytännössä kieltäytyvät neuvottelemasta. Heidän edistämänsä ratkaisuehdotukset ovat kaikesta huolimatta sellaista luokkaa, että hyväksytään nyt ja tulevaisuudessa potilasturvallisuuden vakavasti vaarantava tilanne. Ei kukaa

Miten me pärjätään?

Oman työkykynsä säilyttäminen ja jopa edistäminen on meille jokaiselle tärkeää. Kaikki me tiedämme, kuinka vaativaa aikaa me elämme. Meitä haastaa koronan lisäksi työvoimapula, organisaatiomuutos sekä ehkä myös tuleva sotemuutos. Arjessa työvoimapula on monelle se kuormittavin asia. Työsuojeluun tulee paljon viestiä vajaalla miehityksellä työskentelystä, monen yksikön hurjista kuormituksista sekä hankalista arjen tilanteista. Tuo kaikki altistaa potilasturvallisuuden heikkenemisen lisäksi myös työuupumukseen, kärsimykseen sekä ristiriitoihin työpaikoilla. On vaara, että negatiivisesta ilmapiiristä ja jopa sen lietsomisesta kärsivät myös he, joilla itsellä vielä muuten riittäisi kykyjä ja tarmoa. Huolestuttavaa on, että toiminnan kehittämiseen ja työhyvinvointiin jää arjessa niin vähän resursseja ja että nuo asiat jäävät liian kauas suorittajatason arkipäivästä. Vaarana on näkemys, että juuri meidän yksikköämme tämä aika kurittaa kaikista eniten ja yksiköiden välille muodostuu epätervet