Siirry pääsisältöön

Virkistysjaoston blogi

Vuosi vaihtui vähän kuin huomaamatta, koronan kurimuksen saattelemana. Korona ei osoita laantumisen merkkejä, vaan vaikuttaa yhä hyvin vahvasti kaikkeen toimintaan, niin myös meidän virkistystoimintaan. Jos viime keväänä vaivuimmekin hetkeksi horrokseen koronan vyöryessä kaikkialle yhteiskuntaan, emme enää ole aivan yhtä lamaantuneita ja uuden edessä. Vaikka korona toki vaikuttaa toimintaamme, emmekä voi järjestää jäsenistön keskuudessa kovasti pidettyjä viikonloppureissuja, olemme oppineet hyödyntämään muita pieniä koronaturvallisia juttuja joilla virkistää jäsenistöämme.

Vuosisuunnitelmaa on tehty, ja pyrimmekin pitkin vuotta järjestämään erilaista toimintaa. Nyt onkin hyvä aika ottaa Tehy mobiilisovellus käyttöön. Sieltä löytyy helposti Tehyn jäsenkortti ja uutena myös ao707 merkintä, joka oikeuttaa meidän omiin paikallisiin jäsenetuihin. Mobiilisovelluksen kautta on helppo seurata niin ammattiosaston kuin valtakunnallisen Tehyn etuja ja tapahtumia.

Helmikuussa jäsenillemme tarjottiin kulttuuria kulttuuria Karanteeniteatterin Saikkua 3 - striimauskeikan muodossa. Se osoittautui suosituksi eduksi ja ensimmäiset sata lippua menikin kuin kuumille kiville muutamassa tunnissa. Onneksi saimme lisää lippuja halukkaille, jotka nekin menivät nopeasti. Jokainen pääsi oman tv- tai tietokoneruudun kautta keikalle omalta kotisohvaltaan. Meistä Virkkareista oli tosi mukava nähdä eri sosiaalisen median
kanavien kautta tunnelmakuvia teatterinautinnosta viinilaseineen ja herkkuleivoksineen.

Viime kesänä teimme sujuvaa yhteistyötä Lappiksen kanssa suppailun, melonnan ja fatbike safarien merkeissä. Nämä saivat todella hyvän vastaanoton jäsentemme keskuudessa. Halusimmekin jatkaa yhteistyötä talviaktiviteettien merkeissä.

Liukulumikenkäilyä ja lumikenkäilyä - tämän talven suosikkeja saatiin tarjolle niin tänne Ouluun kuin Oulaisiin.

Nyt maaliskuun alussa meillä oli ensimmäinen järjestetty retki pienryhmälle liukulumikenkäillen. Lappiksen Minnan ammattitaitoisella ohjauksella pääsimme tämän talven hitin saloihin käsiksi. Muutama muksahdus ei tuntunut pehmeässä lumessa, ja totesimmekin että nämä naiset kulkevat omia latujaan. Sää suosi ja iloinen porukka sai unohtamaan työpäivän kokonaan. Tässä muutama otos ensimmäisestä hienosta parituntisesta. 

Jatkuvista eduista olemme saaneet jatkettua keilaetua Oulun ja Kempeleen Pelixirin ja Ylivieskan keilahallin kanssa. Myös suosituksi osoittautunut Iso-Syötteen Kidehotelli tarjosi  jatkoa jäsenedulleen kevään ajaksi. Hotellihan sijaitsee aivan rinteiden tuntumassa, ja jokaisessa huoneessa on myös oma keittiö, ja ravintola-annokset saa myös halutessaan huoneisiin. Ulkoilusääthän ovat nyt mitä parhaimmat ja luntakin riittää.

 


Ja mitäpä vielä, ravintolaetuja olemme vahvistaneet niin Katrilliin kuin Göreme Kastelliinkin.
Hyvä ruoka -parempi mieli. Käykäähän tsekkaamassa tarkemmat tiedot paikallisista eduista. Seurailkaahan ammattiosaston tapahtumia, sitä ei tiedä mitä sinne taas keksimme…

Toivomme jäsenillemme aurinkoista kevään odotusta, ja iloa ja valoa niin töihin kuin vapaa-aikaan, haastavasta tilanteesta huolimatta!

11.3.2021

Tiia Virta                 Sanna Alavesa                Kati Brotkin

@TiiaVirta             @SaAlavesa

 

 

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pääluottamusmiesehdokkaat esittäytyvät

Tehy PPSHP pääluottamusmiesvaalit käydään NYT! Kyseessä on vuoden 2021 loppuun asti kestävä tehtävä. Tässä seuraa ehdokkaiden omat esittelyt:

Kiitos terveydenhuollon työntekijöille erinomaisesta työstä och samma på svenska - Siinäkö kaikki?

Ah, kevätaurinko muuttuu kesäauringoksi. Hallituksen tiedotustilaisuus ei tuonut paljon lohtua. Valmiuslaki jatkuu toistaiseksi - ilman minkäänlaista määräaikaa? Tuntuu kohtuuttomalta, kun samaan aikaan kerrotaan, että koronaepidemia on hallinnassa ja yhteiskunnan toimintoja voidaan ruveta normalisoimaan. Tekohengitystä annetaan kyllä yrityksille, mutta hoitajille sitä ei heru millään. Ravien kohtalokin kiinnosti enemmän toimittajia kuin hoitajien asia. Terveydenhuollon ammattilaisille valmiuslain asetukset tarkoittavat peruttuja ja pätkittyjä lomia, epävarmuutta ja joustamista joustamisen perään, vaikeutta työsopimusten irtisanomiseen. Näitä edellä mainittuja asioita työnantajat käyttävät surutta hyväkseen tällä hetkellä, vaikka suurin osa terveydenhuollon henkilöstöstä ei ole edes tekemisissä koronan kanssa. Eivätkö perusoikeudet koske myös hoitajia? Jos sen nojalla avataan koulutkin, että lastenoikeudet ja perusoikeudet toteutuvat. Ihmettelen. Karua oli Tehyn valtuutettuna

Nykyisyydestä kohti tulevaisuutta

Työsopimuksella myymme työnantajalle aikaamme ja osaamistamme vastiketta vastaan. Venymisestä ja joustamisesta ei siinä kaupassa ole sovittu. Kevään ja alkukesän aikana käytiin työehtosopimusneuvotteluita ja niitä joiltain osin vauhditettiin ylityö - ja vuoronvaihtokielloin. Mm. valmiuslain säädösten voimassa olon vuoksi tätä käytettiin marginaalisesti ja hetkellisesti. Joustaminen keskeytettiin pieneksi ajaksi mutta ongelmat alkoivat kasautua ilman isompia viiveitä. Tästä on helppo muodostaa se johtopäätös, että palveluntuotanto terveydenhuollossa pysyy pystyssä pitkälti pienipalkkaisten työntekijöiden joustamisen ja työajoista tinkimisen avulla.  Tehy PPSHP on vuosien aikana ollut edistämässä paikallista sopimista liittyen joustamiseen. Meillä on käytössä lisätyö ja tuottavan toiminnan malli, sisäisen keikkailunmalli, hälytysraha malli ja varallaolo malli , jotka kaikki poikkeavat kokonaan tai merkittävästi siitä, mihin työehtosopimus antaa mahdollisuuden.   Työntekijällä on mahdolli