Siirry pääsisältöön

Virkistysjaoston blogi

Vuosi vaihtui vähän kuin huomaamatta, koronan kurimuksen saattelemana. Korona ei osoita laantumisen merkkejä, vaan vaikuttaa yhä hyvin vahvasti kaikkeen toimintaan, niin myös meidän virkistystoimintaan. Jos viime keväänä vaivuimmekin hetkeksi horrokseen koronan vyöryessä kaikkialle yhteiskuntaan, emme enää ole aivan yhtä lamaantuneita ja uuden edessä. Vaikka korona toki vaikuttaa toimintaamme, emmekä voi järjestää jäsenistön keskuudessa kovasti pidettyjä viikonloppureissuja, olemme oppineet hyödyntämään muita pieniä koronaturvallisia juttuja joilla virkistää jäsenistöämme.

Vuosisuunnitelmaa on tehty, ja pyrimmekin pitkin vuotta järjestämään erilaista toimintaa. Nyt onkin hyvä aika ottaa Tehy mobiilisovellus käyttöön. Sieltä löytyy helposti Tehyn jäsenkortti ja uutena myös ao707 merkintä, joka oikeuttaa meidän omiin paikallisiin jäsenetuihin. Mobiilisovelluksen kautta on helppo seurata niin ammattiosaston kuin valtakunnallisen Tehyn etuja ja tapahtumia.

Helmikuussa jäsenillemme tarjottiin kulttuuria kulttuuria Karanteeniteatterin Saikkua 3 - striimauskeikan muodossa. Se osoittautui suosituksi eduksi ja ensimmäiset sata lippua menikin kuin kuumille kiville muutamassa tunnissa. Onneksi saimme lisää lippuja halukkaille, jotka nekin menivät nopeasti. Jokainen pääsi oman tv- tai tietokoneruudun kautta keikalle omalta kotisohvaltaan. Meistä Virkkareista oli tosi mukava nähdä eri sosiaalisen median
kanavien kautta tunnelmakuvia teatterinautinnosta viinilaseineen ja herkkuleivoksineen.

Viime kesänä teimme sujuvaa yhteistyötä Lappiksen kanssa suppailun, melonnan ja fatbike safarien merkeissä. Nämä saivat todella hyvän vastaanoton jäsentemme keskuudessa. Halusimmekin jatkaa yhteistyötä talviaktiviteettien merkeissä.

Liukulumikenkäilyä ja lumikenkäilyä - tämän talven suosikkeja saatiin tarjolle niin tänne Ouluun kuin Oulaisiin.

Nyt maaliskuun alussa meillä oli ensimmäinen järjestetty retki pienryhmälle liukulumikenkäillen. Lappiksen Minnan ammattitaitoisella ohjauksella pääsimme tämän talven hitin saloihin käsiksi. Muutama muksahdus ei tuntunut pehmeässä lumessa, ja totesimmekin että nämä naiset kulkevat omia latujaan. Sää suosi ja iloinen porukka sai unohtamaan työpäivän kokonaan. Tässä muutama otos ensimmäisestä hienosta parituntisesta. 

Jatkuvista eduista olemme saaneet jatkettua keilaetua Oulun ja Kempeleen Pelixirin ja Ylivieskan keilahallin kanssa. Myös suosituksi osoittautunut Iso-Syötteen Kidehotelli tarjosi  jatkoa jäsenedulleen kevään ajaksi. Hotellihan sijaitsee aivan rinteiden tuntumassa, ja jokaisessa huoneessa on myös oma keittiö, ja ravintola-annokset saa myös halutessaan huoneisiin. Ulkoilusääthän ovat nyt mitä parhaimmat ja luntakin riittää.

 


Ja mitäpä vielä, ravintolaetuja olemme vahvistaneet niin Katrilliin kuin Göreme Kastelliinkin.
Hyvä ruoka -parempi mieli. Käykäähän tsekkaamassa tarkemmat tiedot paikallisista eduista. Seurailkaahan ammattiosaston tapahtumia, sitä ei tiedä mitä sinne taas keksimme…

Toivomme jäsenillemme aurinkoista kevään odotusta, ja iloa ja valoa niin töihin kuin vapaa-aikaan, haastavasta tilanteesta huolimatta!

11.3.2021

Tiia Virta                 Sanna Alavesa                Kati Brotkin

@TiiaVirta             @SaAlavesa

 

 

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

We Want You

Olen aloittanut ammattiosastomme nuoriso- ja opiskelijavastaavana ja olen miettinyt, miten voisimme parantaa hyvinvointiamme rajallisin resurssein. Mielestäni hyvään elämään kuuluu työn lisäksi kulttuuria ja sivistystä - tarvitsemme sosiaalista kanssakäymistä ja uusia kokemuksia.   Kysynkin, onko sinulla tulossa taidenäyttely? Harrastatko valokuvausta, kuorolaulua? Vai onko bändisi keikalla Oulun seudulla? Järjestätkö dj-keikan, nukketeatteriesityksen, runonlausuntaillan? Olet iältäsi vanha, nuori tai keski-ikäinen, opiskelija tai pidempään töissä viihtynyt? Me haluamme tietää tapahtumastasi. Voimmeko miettiä yhteistyötä ja vaikka markkinoida tapahtumaasi? Ehkä voisimme tukea jäsentemme osallistumista kulttuuritapahtumaasi. Kerro meille - olkaamme vahvempia yhdessä!   Terveisin, Tommi Kallioniemi ( tommikall(at)outlook.com)

Pohteen ensimmäiset paikalliset sopimukset on allekirjoitettu!

  Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde käynnistyy tuota pikaa. Paljon on tehtynä valmisteluja erilaisissa kokoonpanoissa. Tehy ammattijärjestönä on myös paikallisesti osallistunut omalta osaltaan valmisteluihin. Historiallinen hetki oli eilen iltapäivällä, kun sain allekirjoittaa ensimmäiset paikalliset virka-ja työehtosopimukset hyvinvointialueelle Pohjois-Pohjanmaan julkisen sektorin ammattiosastojen valtuuttamana. Tehyn rekisteröityjen yhdistysten eli ammattiosastojen rakennetyöryhmä (RAKE) neuvottelee ja sopii isoissa muutostilanteissa, kuten työnantajan vaihdokset, työnantajan kanssa paikalliset virka- ja työehtosopimukset. Pohjois-Pohjanmaan ammattiosastojen kokous on 14.3.2022 antanut neuvotteluoikeudet Pohjois-Pohjanmaa RAKE-ryhmälle, koskien Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueelle siirtyvien, sote-sopimuksen piirissä olevien ammattiosastonsa jäsenten osalta. Rake-ryhmä on valinnut tehtävään keskuudestaan neuvottelijat, kolme pääluottamusmiestä ja yhden ammattiosaston

Tämä vuosi pakettiin: Huh, huh!

Pultti on voimavara. Kerron ensimmäisenä asian, jonka me kaikki jo tiedämme. Tämä vuosi on ollut varsin erikoinen. Yritän välttää eniten työssäni kuultuja termejä kamala, uuvuttava, kuormittava, sekava, raskas, epäoikeudenmukainen… Erikoisen siitä ovat tehneet varsin monet yhtä aikaa kuormittaneet asiat: korona, työtaistelu, Ukrainan sota, energiakriisi, hintojen nousu, kiihtyvä työvoimapula sekä organisaatiouudistuksemme sairaanhoitopiirissä. Loppuvuodesta turvattomuus alkoi jopa lisääntyä. Tietotulva uudistuksista liittyen hyvinvointialueelle siirtymisestä, palkanmaksun onnistumisesta sekä oman työpaikan tilanteesta huolestuttavat meitä kaikkia, toki eri asteisena. Olen havainnut, että osalla meistä on valtava kiire ottaa tilanne heti hallintaan ensimmäisen uuden sähköpostin tai intran tiedotteen kilahtaessa näkyviin. Se ei oikeasti ole kenellekään mahdollista. Varsinkin kun meillä itse kullakin on suoritettavana ensisijaisesti se ikioma perustehtävämme. Mutta kun suurin osa mei