Siirry pääsisältöön

Aurinko paistaa, suksi luistaa, lumi sulaa…

 

...ja äänestystäkin pukkaa päälle! Tietää kevättä ja iloista mieltä. Iloinen mieli johtunee osittain kohta menneestä lomaviikostakin. On hyvä, että välillä pääsee irrottautumaan työn ääreltä. Tauon jälkeen jaksaa taas panostaa paremmin.  Kirjoittaessani kuuntelin samalla henkilöstöedustajien voimavarapäivien luentoja. Yhtenä aiheena oli: Menetkö töihin mielelläsi. Aihe käsitteli juuri niitä työelämän asioita, joista puhumme työpaikoillamme varmaan päivittäin. Taasko jokin muuttunut, miten jaksan, miten ehdin, puuttuuko joku, onko saatu osaaja tilalle jne. Esityksen edetessä allekirjoitin lauseen: Työ on mielenterveyden lähde. Kun työsi on hallittavissa, ehdit tehdä työsi siten, että pystyt pitämään tauotkin kiireettä, lähdet työvuorosta hyvällä fiiliksellä ja voit ajatella, että kiva tulla taas seuraavaan vuoroon. Kun pakettiin lisätään vielä, tasavertainen ja kuunteleva johtaminen sekä työn vaatimusten mukainen palkka, niin tilannehan olisi bueno!

Tiedämme, että ”bueno” tilanteeseen pääsy vaatii pitkäjänteistä työtä kaikilla eri tasoilla ja osa-alueilla. Ammattiliittomme Tehy Ry:n päätöksenteon kautta voimme vaikuttaa jäsenistön laajoihin edunvalvonnan kysymyksiin sekä muihin Tehyn linjauksiin. Päätöksenteko Tehy ry:ssä on valtuustolla. Valtuusto koostuu 83 tehyläisestä. Edustajat valtuustoon valitsee tietenkin me eli jäsenet. Valinta tapahtuu neljän vuoden välein äänestämällä. Uusi nelivuotiskausi alkaa kesäkuussa. Äänestyksen aika on nyt!

Äänestys alkaa maanantaina 29.3 ja päättyy keskiviikkona 21.4 klo 9.00. On erittäin tärkeää äänestää, että jatkossakin oman ammattiosastomme edustajia on Tehyn ylimmässä päätännässä. Vain äänestämällä voit vaikuttaa!

Vallitsevan Covid-19 tilanteen vuoksi emme voi pitää ”vaalikoppitilaisuuksia”, joissa on saanut apua esim. sähköisessä äänestämisessä. Sähköisen äänestämisen isoimpana ongelmana on ollut hukassa oleva jäsenkortti. Nyt äänestäminen ei jää kiinni siitä, koska äänestää voit myös omien pankkitunnusten kautta. Ne meillä jokaisella on tallessa😊.

Ota kuitenkin ongelmatilanteissa rohkeasti yhteyttä meihin ja HOX työyksikön yhdysjäseneltä voi myös kysyä apuja. Vaalien ajan muistuttelemme äänestämisestä eri kanavien kautta.

Lopuksi vielä maininta ja erinomainen esimerkki pitkäjänteisestä ja periksiantamattomasta työstä on viime neuvottelukierroksella saavutettu oma Sote-alan sopimus. Sopimus takaa sen, että meidän alamme palkkausasioista neuvottelupöydässä työnantajapuolen kanssa neuvottelee vain ja ainoastaan oman alamme edustajat. Seikka, joka on erittäin merkittävä kunta-alan palkkaneuvotteluissa.

 -aurinkoisin kevätterveisin Merja 1.vpj Tehy PPSHP

Tutustu ammattiosastomme ehdokkaisiin Tehyn valtuustovaaleissa osoitteessa https://tehyppshp.fi/tehyvaalit

 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

We Want You

Olen aloittanut ammattiosastomme nuoriso- ja opiskelijavastaavana ja olen miettinyt, miten voisimme parantaa hyvinvointiamme rajallisin resurssein. Mielestäni hyvään elämään kuuluu työn lisäksi kulttuuria ja sivistystä - tarvitsemme sosiaalista kanssakäymistä ja uusia kokemuksia.   Kysynkin, onko sinulla tulossa taidenäyttely? Harrastatko valokuvausta, kuorolaulua? Vai onko bändisi keikalla Oulun seudulla? Järjestätkö dj-keikan, nukketeatteriesityksen, runonlausuntaillan? Olet iältäsi vanha, nuori tai keski-ikäinen, opiskelija tai pidempään töissä viihtynyt? Me haluamme tietää tapahtumastasi. Voimmeko miettiä yhteistyötä ja vaikka markkinoida tapahtumaasi? Ehkä voisimme tukea jäsentemme osallistumista kulttuuritapahtumaasi. Kerro meille - olkaamme vahvempia yhdessä!   Terveisin, Tommi Kallioniemi ( tommikall(at)outlook.com)

Pohteen ensimmäiset paikalliset sopimukset on allekirjoitettu!

  Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde käynnistyy tuota pikaa. Paljon on tehtynä valmisteluja erilaisissa kokoonpanoissa. Tehy ammattijärjestönä on myös paikallisesti osallistunut omalta osaltaan valmisteluihin. Historiallinen hetki oli eilen iltapäivällä, kun sain allekirjoittaa ensimmäiset paikalliset virka-ja työehtosopimukset hyvinvointialueelle Pohjois-Pohjanmaan julkisen sektorin ammattiosastojen valtuuttamana. Tehyn rekisteröityjen yhdistysten eli ammattiosastojen rakennetyöryhmä (RAKE) neuvottelee ja sopii isoissa muutostilanteissa, kuten työnantajan vaihdokset, työnantajan kanssa paikalliset virka- ja työehtosopimukset. Pohjois-Pohjanmaan ammattiosastojen kokous on 14.3.2022 antanut neuvotteluoikeudet Pohjois-Pohjanmaa RAKE-ryhmälle, koskien Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueelle siirtyvien, sote-sopimuksen piirissä olevien ammattiosastonsa jäsenten osalta. Rake-ryhmä on valinnut tehtävään keskuudestaan neuvottelijat, kolme pääluottamusmiestä ja yhden ammattiosaston

Tämä vuosi pakettiin: Huh, huh!

Pultti on voimavara. Kerron ensimmäisenä asian, jonka me kaikki jo tiedämme. Tämä vuosi on ollut varsin erikoinen. Yritän välttää eniten työssäni kuultuja termejä kamala, uuvuttava, kuormittava, sekava, raskas, epäoikeudenmukainen… Erikoisen siitä ovat tehneet varsin monet yhtä aikaa kuormittaneet asiat: korona, työtaistelu, Ukrainan sota, energiakriisi, hintojen nousu, kiihtyvä työvoimapula sekä organisaatiouudistuksemme sairaanhoitopiirissä. Loppuvuodesta turvattomuus alkoi jopa lisääntyä. Tietotulva uudistuksista liittyen hyvinvointialueelle siirtymisestä, palkanmaksun onnistumisesta sekä oman työpaikan tilanteesta huolestuttavat meitä kaikkia, toki eri asteisena. Olen havainnut, että osalla meistä on valtava kiire ottaa tilanne heti hallintaan ensimmäisen uuden sähköpostin tai intran tiedotteen kilahtaessa näkyviin. Se ei oikeasti ole kenellekään mahdollista. Varsinkin kun meillä itse kullakin on suoritettavana ensisijaisesti se ikioma perustehtävämme. Mutta kun suurin osa mei