Siirry pääsisältöön

Aurinko paistaa, suksi luistaa, lumi sulaa…

 

...ja äänestystäkin pukkaa päälle! Tietää kevättä ja iloista mieltä. Iloinen mieli johtunee osittain kohta menneestä lomaviikostakin. On hyvä, että välillä pääsee irrottautumaan työn ääreltä. Tauon jälkeen jaksaa taas panostaa paremmin.  Kirjoittaessani kuuntelin samalla henkilöstöedustajien voimavarapäivien luentoja. Yhtenä aiheena oli: Menetkö töihin mielelläsi. Aihe käsitteli juuri niitä työelämän asioita, joista puhumme työpaikoillamme varmaan päivittäin. Taasko jokin muuttunut, miten jaksan, miten ehdin, puuttuuko joku, onko saatu osaaja tilalle jne. Esityksen edetessä allekirjoitin lauseen: Työ on mielenterveyden lähde. Kun työsi on hallittavissa, ehdit tehdä työsi siten, että pystyt pitämään tauotkin kiireettä, lähdet työvuorosta hyvällä fiiliksellä ja voit ajatella, että kiva tulla taas seuraavaan vuoroon. Kun pakettiin lisätään vielä, tasavertainen ja kuunteleva johtaminen sekä työn vaatimusten mukainen palkka, niin tilannehan olisi bueno!

Tiedämme, että ”bueno” tilanteeseen pääsy vaatii pitkäjänteistä työtä kaikilla eri tasoilla ja osa-alueilla. Ammattiliittomme Tehy Ry:n päätöksenteon kautta voimme vaikuttaa jäsenistön laajoihin edunvalvonnan kysymyksiin sekä muihin Tehyn linjauksiin. Päätöksenteko Tehy ry:ssä on valtuustolla. Valtuusto koostuu 83 tehyläisestä. Edustajat valtuustoon valitsee tietenkin me eli jäsenet. Valinta tapahtuu neljän vuoden välein äänestämällä. Uusi nelivuotiskausi alkaa kesäkuussa. Äänestyksen aika on nyt!

Äänestys alkaa maanantaina 29.3 ja päättyy keskiviikkona 21.4 klo 9.00. On erittäin tärkeää äänestää, että jatkossakin oman ammattiosastomme edustajia on Tehyn ylimmässä päätännässä. Vain äänestämällä voit vaikuttaa!

Vallitsevan Covid-19 tilanteen vuoksi emme voi pitää ”vaalikoppitilaisuuksia”, joissa on saanut apua esim. sähköisessä äänestämisessä. Sähköisen äänestämisen isoimpana ongelmana on ollut hukassa oleva jäsenkortti. Nyt äänestäminen ei jää kiinni siitä, koska äänestää voit myös omien pankkitunnusten kautta. Ne meillä jokaisella on tallessa😊.

Ota kuitenkin ongelmatilanteissa rohkeasti yhteyttä meihin ja HOX työyksikön yhdysjäseneltä voi myös kysyä apuja. Vaalien ajan muistuttelemme äänestämisestä eri kanavien kautta.

Lopuksi vielä maininta ja erinomainen esimerkki pitkäjänteisestä ja periksiantamattomasta työstä on viime neuvottelukierroksella saavutettu oma Sote-alan sopimus. Sopimus takaa sen, että meidän alamme palkkausasioista neuvottelupöydässä työnantajapuolen kanssa neuvottelee vain ja ainoastaan oman alamme edustajat. Seikka, joka on erittäin merkittävä kunta-alan palkkaneuvotteluissa.

 -aurinkoisin kevätterveisin Merja 1.vpj Tehy PPSHP

Tutustu ammattiosastomme ehdokkaisiin Tehyn valtuustovaaleissa osoitteessa https://tehyppshp.fi/tehyvaalit

 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pääluottamusmiesehdokkaat esittäytyvät

Tehy PPSHP pääluottamusmiesvaalit käydään NYT! Kyseessä on vuoden 2021 loppuun asti kestävä tehtävä. Tässä seuraa ehdokkaiden omat esittelyt:

Kiitos terveydenhuollon työntekijöille erinomaisesta työstä och samma på svenska - Siinäkö kaikki?

Ah, kevätaurinko muuttuu kesäauringoksi. Hallituksen tiedotustilaisuus ei tuonut paljon lohtua. Valmiuslaki jatkuu toistaiseksi - ilman minkäänlaista määräaikaa? Tuntuu kohtuuttomalta, kun samaan aikaan kerrotaan, että koronaepidemia on hallinnassa ja yhteiskunnan toimintoja voidaan ruveta normalisoimaan. Tekohengitystä annetaan kyllä yrityksille, mutta hoitajille sitä ei heru millään. Ravien kohtalokin kiinnosti enemmän toimittajia kuin hoitajien asia. Terveydenhuollon ammattilaisille valmiuslain asetukset tarkoittavat peruttuja ja pätkittyjä lomia, epävarmuutta ja joustamista joustamisen perään, vaikeutta työsopimusten irtisanomiseen. Näitä edellä mainittuja asioita työnantajat käyttävät surutta hyväkseen tällä hetkellä, vaikka suurin osa terveydenhuollon henkilöstöstä ei ole edes tekemisissä koronan kanssa. Eivätkö perusoikeudet koske myös hoitajia? Jos sen nojalla avataan koulutkin, että lastenoikeudet ja perusoikeudet toteutuvat. Ihmettelen. Karua oli Tehyn valtuutettuna

Nykyisyydestä kohti tulevaisuutta

Työsopimuksella myymme työnantajalle aikaamme ja osaamistamme vastiketta vastaan. Venymisestä ja joustamisesta ei siinä kaupassa ole sovittu. Kevään ja alkukesän aikana käytiin työehtosopimusneuvotteluita ja niitä joiltain osin vauhditettiin ylityö - ja vuoronvaihtokielloin. Mm. valmiuslain säädösten voimassa olon vuoksi tätä käytettiin marginaalisesti ja hetkellisesti. Joustaminen keskeytettiin pieneksi ajaksi mutta ongelmat alkoivat kasautua ilman isompia viiveitä. Tästä on helppo muodostaa se johtopäätös, että palveluntuotanto terveydenhuollossa pysyy pystyssä pitkälti pienipalkkaisten työntekijöiden joustamisen ja työajoista tinkimisen avulla.  Tehy PPSHP on vuosien aikana ollut edistämässä paikallista sopimista liittyen joustamiseen. Meillä on käytössä lisätyö ja tuottavan toiminnan malli, sisäisen keikkailunmalli, hälytysraha malli ja varallaolo malli , jotka kaikki poikkeavat kokonaan tai merkittävästi siitä, mihin työehtosopimus antaa mahdollisuuden.   Työntekijällä on mahdolli