Siirry pääsisältöön

Kesälomia kohti


 

Vaalihumu on laantumassa tämän kevään ja alkukesän ajalta. Ammattiosastomme jäsenet ovat menestyneet hyvin ja tulleet valituiksi luottamustehtäviin niin Tehyn valtuusto- kuin kuntavaaleissakin. Onnittelut kaikille valituille! Edessä on työntäyteinen nelivuotiskausi. Olemme isojen asioiden äärellä.

Sain olla Tehyn valtuustossa hyväksymässä uutta Sosiaali- ja terveydenhuollon työ-ja virkaehtosopimusta eli SOTE-sopimusta. Se oli hieno hetki, vihdoinkin se on tässä. Tämän vuoden syyskuussa tulee voimaan Sosiaali- ja terveydenhuollon työ- ja virkaehtosopimus eli SOTE-sopimus. SOTE-sopimusta sovelletaan kunnan tai kuntayhtymän palveluksessa olevaan sosiaali- ja terveydenhuollon tehtävissä työskentelevään henkilöstöön. Nykyisen KVTES:n palkkahinnoitteluliitteet 3 ja 4 siirtyvät kokonaisuudessaan SOTE-sopimukseen.  Sen piirissä on 180 000 hoitoalan ammattilaista. Alan työehtojen kehittäminen on jatkossa helpompaa, kun ei tarvitse ottaa huomioon kirjastohoitajien, maatalouslomittajien ja talonmiesten asioita. Kyllähän meillä piisaa alakohtaisia pulmia muutenkin - työvoimapula, alan palkkaus, työaikohin ja - oloihin liittyvät kysymykset, muutamia mainitakseni. Ammattiosasto järjestää lomien jälkeen elokuussa jäsenillan, jossa käymme läpi uutta SOTE-sopimusta. Olkaahan kuulolla!

Lähipäivinä varmistuu tieto, myös Sote-uudistuksen synnystä. Sote-uudistus on sosiaali- ja terveysministeriön johtama kansallinen uudistus, jonka tavoitteena on taata sosiaali- ja terveyspalvelut yhdenvertaisesti kaikille suomalaisille. Alueellamme työskennellyt POPsote-hanke on valmistellut sote-palvelustrategiaa, joka luo yhteistä näkemystä tulevan hyvinvointialueen sosiaali- ja terveyspalveluista. Painopisteiden ja kärkitavoitteiden valmistelussa hyödynnetään myös muiden valmisteluun osallistuneiden tahojen (mm. asukkaat, henkilöstö, kunta- ja sote-johto, luottamushenkilöt, yritykset ja POPsote-hankkeet) näkemyksiä. Järjestöt arvioivat kohderyhmiensä näkökulmasta tärkeimmiksi hyvien sote-palvelujen ominaisuuksiksi osaavan henkilöstön, asiakkaan tarpeiden kokonaisvaltaisen huomioinnin ja nopean palveluihin pääsyn. Niin ikään kohderyhmien näkökulmasta palveluja kehittäisivät sujuvammiksi erityisesti selkeä palveluihin ohjaaminen ja neuvonta, ihmisen kohtaaminen ja elämäntilanteen huomioiminen kokonaisuutena sekä saman työntekijän kanssa asiointi eri kerroilla.  Jos et ole vielä tutustunut asiaan, niin nyt on aika. Tietoa löydät osoitteesta www.popsote.fi.

Kesäkausi on alkanut ja tänä vuonna lomat onneksi toteutuu kokonaisina, ilman pätkimistä. Huoli on kesäajan sujumisesta, kun tietää ettei sijaisia ole saatu monellekaan tuloalueelle tarpeellista määrää. Yhä suurempi osuus sijaista on opiskelijoita, joilta puuttuu vielä hoitotyön vankka kokemus. Samaan aikaan peruskunnissa supistetaan hoitopaikkoja ja sehän tarkoittaa ruuhkaa meidän talon jo ruuhkaisille osastoille. Kesän aikana pitää muistaa ja jaksaa kaikesta kiireestä ja kuormituksesta huolimatta tehdä Haipro- ilmoituksia, jos ilmenee työ- ja potilasturvallisuus uhkia/ läheltä piti tai muita sellaisia tilanteita. Nämä dokumentit ovat äärettömän tärkeitä asioiden näkyväksi tekemisen kannalta. Näiden avulla saadaan työkaluja vaikuttaa asiaan.

Ensi viikolla vietämme keskikesän juhlaa eli juhannusta, silloinhan koko maassa on ollut tapana koristella rapunpielet nuorilla juhannuskoivuilla.  Tiedon mukaan entisaikoina Pohjanmaalla pihaan tuotiin myös hoikka, noin 10 metrinen kuusi, juhannuskuusi, joka karsittiin latvaa ja muutamaa oksaa lukuun ottamatta. Mahlaisena kuorittu kuusen runko kuivui kiiltävän luistavaksi ja soveltui mainiosti kilpakiipeilyyn. Puu sai seistä pihalla syksyyn. Kekriaamuna juhannuspuu hakattiin ja pilkottiin uunipuuksi. Tästä meille yksi hyvä lisä juhannustaikoihin ja kisailuihin.

Haluan toivottaa teille kaikille oikein hyvää kesää ja rentouttavaa lomaa kullekin vuorollaan. Toivotaan, että syksyllä meillä on edessä ”normaalimpi” elämä, että voimme palata arkeen myös ammattiosaston näkökulmasta.

 

Outi Puoskari

puheenjohtaja Tehy PPSHP

p. 0400 145 707

outi.puoskari(a)ppshp.fi

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

We Want You

Olen aloittanut ammattiosastomme nuoriso- ja opiskelijavastaavana ja olen miettinyt, miten voisimme parantaa hyvinvointiamme rajallisin resurssein. Mielestäni hyvään elämään kuuluu työn lisäksi kulttuuria ja sivistystä - tarvitsemme sosiaalista kanssakäymistä ja uusia kokemuksia.   Kysynkin, onko sinulla tulossa taidenäyttely? Harrastatko valokuvausta, kuorolaulua? Vai onko bändisi keikalla Oulun seudulla? Järjestätkö dj-keikan, nukketeatteriesityksen, runonlausuntaillan? Olet iältäsi vanha, nuori tai keski-ikäinen, opiskelija tai pidempään töissä viihtynyt? Me haluamme tietää tapahtumastasi. Voimmeko miettiä yhteistyötä ja vaikka markkinoida tapahtumaasi? Ehkä voisimme tukea jäsentemme osallistumista kulttuuritapahtumaasi. Kerro meille - olkaamme vahvempia yhdessä!   Terveisin, Tommi Kallioniemi ( tommikall(at)outlook.com)

Pohteen ensimmäiset paikalliset sopimukset on allekirjoitettu!

  Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde käynnistyy tuota pikaa. Paljon on tehtynä valmisteluja erilaisissa kokoonpanoissa. Tehy ammattijärjestönä on myös paikallisesti osallistunut omalta osaltaan valmisteluihin. Historiallinen hetki oli eilen iltapäivällä, kun sain allekirjoittaa ensimmäiset paikalliset virka-ja työehtosopimukset hyvinvointialueelle Pohjois-Pohjanmaan julkisen sektorin ammattiosastojen valtuuttamana. Tehyn rekisteröityjen yhdistysten eli ammattiosastojen rakennetyöryhmä (RAKE) neuvottelee ja sopii isoissa muutostilanteissa, kuten työnantajan vaihdokset, työnantajan kanssa paikalliset virka- ja työehtosopimukset. Pohjois-Pohjanmaan ammattiosastojen kokous on 14.3.2022 antanut neuvotteluoikeudet Pohjois-Pohjanmaa RAKE-ryhmälle, koskien Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueelle siirtyvien, sote-sopimuksen piirissä olevien ammattiosastonsa jäsenten osalta. Rake-ryhmä on valinnut tehtävään keskuudestaan neuvottelijat, kolme pääluottamusmiestä ja yhden ammattiosaston

Tämä vuosi pakettiin: Huh, huh!

Pultti on voimavara. Kerron ensimmäisenä asian, jonka me kaikki jo tiedämme. Tämä vuosi on ollut varsin erikoinen. Yritän välttää eniten työssäni kuultuja termejä kamala, uuvuttava, kuormittava, sekava, raskas, epäoikeudenmukainen… Erikoisen siitä ovat tehneet varsin monet yhtä aikaa kuormittaneet asiat: korona, työtaistelu, Ukrainan sota, energiakriisi, hintojen nousu, kiihtyvä työvoimapula sekä organisaatiouudistuksemme sairaanhoitopiirissä. Loppuvuodesta turvattomuus alkoi jopa lisääntyä. Tietotulva uudistuksista liittyen hyvinvointialueelle siirtymisestä, palkanmaksun onnistumisesta sekä oman työpaikan tilanteesta huolestuttavat meitä kaikkia, toki eri asteisena. Olen havainnut, että osalla meistä on valtava kiire ottaa tilanne heti hallintaan ensimmäisen uuden sähköpostin tai intran tiedotteen kilahtaessa näkyviin. Se ei oikeasti ole kenellekään mahdollista. Varsinkin kun meillä itse kullakin on suoritettavana ensisijaisesti se ikioma perustehtävämme. Mutta kun suurin osa mei