Siirry pääsisältöön

Kesälomia kohti


 

Vaalihumu on laantumassa tämän kevään ja alkukesän ajalta. Ammattiosastomme jäsenet ovat menestyneet hyvin ja tulleet valituiksi luottamustehtäviin niin Tehyn valtuusto- kuin kuntavaaleissakin. Onnittelut kaikille valituille! Edessä on työntäyteinen nelivuotiskausi. Olemme isojen asioiden äärellä.

Sain olla Tehyn valtuustossa hyväksymässä uutta Sosiaali- ja terveydenhuollon työ-ja virkaehtosopimusta eli SOTE-sopimusta. Se oli hieno hetki, vihdoinkin se on tässä. Tämän vuoden syyskuussa tulee voimaan Sosiaali- ja terveydenhuollon työ- ja virkaehtosopimus eli SOTE-sopimus. SOTE-sopimusta sovelletaan kunnan tai kuntayhtymän palveluksessa olevaan sosiaali- ja terveydenhuollon tehtävissä työskentelevään henkilöstöön. Nykyisen KVTES:n palkkahinnoitteluliitteet 3 ja 4 siirtyvät kokonaisuudessaan SOTE-sopimukseen.  Sen piirissä on 180 000 hoitoalan ammattilaista. Alan työehtojen kehittäminen on jatkossa helpompaa, kun ei tarvitse ottaa huomioon kirjastohoitajien, maatalouslomittajien ja talonmiesten asioita. Kyllähän meillä piisaa alakohtaisia pulmia muutenkin - työvoimapula, alan palkkaus, työaikohin ja - oloihin liittyvät kysymykset, muutamia mainitakseni. Ammattiosasto järjestää lomien jälkeen elokuussa jäsenillan, jossa käymme läpi uutta SOTE-sopimusta. Olkaahan kuulolla!

Lähipäivinä varmistuu tieto, myös Sote-uudistuksen synnystä. Sote-uudistus on sosiaali- ja terveysministeriön johtama kansallinen uudistus, jonka tavoitteena on taata sosiaali- ja terveyspalvelut yhdenvertaisesti kaikille suomalaisille. Alueellamme työskennellyt POPsote-hanke on valmistellut sote-palvelustrategiaa, joka luo yhteistä näkemystä tulevan hyvinvointialueen sosiaali- ja terveyspalveluista. Painopisteiden ja kärkitavoitteiden valmistelussa hyödynnetään myös muiden valmisteluun osallistuneiden tahojen (mm. asukkaat, henkilöstö, kunta- ja sote-johto, luottamushenkilöt, yritykset ja POPsote-hankkeet) näkemyksiä. Järjestöt arvioivat kohderyhmiensä näkökulmasta tärkeimmiksi hyvien sote-palvelujen ominaisuuksiksi osaavan henkilöstön, asiakkaan tarpeiden kokonaisvaltaisen huomioinnin ja nopean palveluihin pääsyn. Niin ikään kohderyhmien näkökulmasta palveluja kehittäisivät sujuvammiksi erityisesti selkeä palveluihin ohjaaminen ja neuvonta, ihmisen kohtaaminen ja elämäntilanteen huomioiminen kokonaisuutena sekä saman työntekijän kanssa asiointi eri kerroilla.  Jos et ole vielä tutustunut asiaan, niin nyt on aika. Tietoa löydät osoitteesta www.popsote.fi.

Kesäkausi on alkanut ja tänä vuonna lomat onneksi toteutuu kokonaisina, ilman pätkimistä. Huoli on kesäajan sujumisesta, kun tietää ettei sijaisia ole saatu monellekaan tuloalueelle tarpeellista määrää. Yhä suurempi osuus sijaista on opiskelijoita, joilta puuttuu vielä hoitotyön vankka kokemus. Samaan aikaan peruskunnissa supistetaan hoitopaikkoja ja sehän tarkoittaa ruuhkaa meidän talon jo ruuhkaisille osastoille. Kesän aikana pitää muistaa ja jaksaa kaikesta kiireestä ja kuormituksesta huolimatta tehdä Haipro- ilmoituksia, jos ilmenee työ- ja potilasturvallisuus uhkia/ läheltä piti tai muita sellaisia tilanteita. Nämä dokumentit ovat äärettömän tärkeitä asioiden näkyväksi tekemisen kannalta. Näiden avulla saadaan työkaluja vaikuttaa asiaan.

Ensi viikolla vietämme keskikesän juhlaa eli juhannusta, silloinhan koko maassa on ollut tapana koristella rapunpielet nuorilla juhannuskoivuilla.  Tiedon mukaan entisaikoina Pohjanmaalla pihaan tuotiin myös hoikka, noin 10 metrinen kuusi, juhannuskuusi, joka karsittiin latvaa ja muutamaa oksaa lukuun ottamatta. Mahlaisena kuorittu kuusen runko kuivui kiiltävän luistavaksi ja soveltui mainiosti kilpakiipeilyyn. Puu sai seistä pihalla syksyyn. Kekriaamuna juhannuspuu hakattiin ja pilkottiin uunipuuksi. Tästä meille yksi hyvä lisä juhannustaikoihin ja kisailuihin.

Haluan toivottaa teille kaikille oikein hyvää kesää ja rentouttavaa lomaa kullekin vuorollaan. Toivotaan, että syksyllä meillä on edessä ”normaalimpi” elämä, että voimme palata arkeen myös ammattiosaston näkökulmasta.

 

Outi Puoskari

puheenjohtaja Tehy PPSHP

p. 0400 145 707

outi.puoskari(a)ppshp.fi

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pelastusohjelma vai valojen sammutus?

Meillä on Suomessa ala, missä ihminen ei voi vaihtaa työpaikkaansa, vaihtaa alaansa, eikä osallistua perustuslain takaaman oikeuden mukaiseen työtaisteluun. Koulutettu hoitohenkilökunta saa sinivaloja seinille, banaaneja ja itsetulostettavia kiitoskortteja palkkioksi siitä työstä, mikä on todettu niin monen päättäjän suulla korvaamattomiksi huippuosaajiksi. Silti tämä arvostus ei näy tilinauhassa eikä sitä haluta korjata rahalla, vaan pakolla. Miksi päättäjät vihaavat niin paljon hoitajia? Tehy ja Super lakkoilivat kaksi viikkoa. Lakko maksoi työnantajapuolelle paljon. Sitä hoitovelkaa kurotaan vielä umpeen pitkään. Olisiko pitänytkin käyttää rahat hoitajien palkkoihin? Kahden viikon lakko osoitti sen, että hoitajien tekemää työtä ei pystynyt kukaan korvaamaan. Tarvittiin huippuosaajia, ja sellaiseksi ei taipunut edes saman erikoisalan lääkäri. Lakko uhkasi laajentua ja ruuvi kiristyä. Silloin perhe- ja peruspalveluministeri Linden totesi, että rahan sijaan annetaan raippaa. Hoita

Näkökulmia keväästä 2022!

Voisin aloittaa toistamalla koko alkuvuoden esillä olleita tilastoja, tulevaisuuden näkymiä tai kertomuksia elävästä elämästä terveydenhuollosta. Mutta siihen ei enää liene tarvetta. Kaikille keskustelua seuranneille saatikka terveydenhuollon osapuolille on kiistämättä selvää, ettei alalle ole oikein tulijoita ja aivan liikaa on lähtijöitä. Tämä luonnollisesti johtaa siihen, että tulevaisuudessa ei ole nykyisen tasoisia palveluja, niin kun ei ole tekijöitäkään, ellei nyt tehdä jotain. Pitoa ei ole eikä vetoa. Tästä ei ole käsittääkseni erimielisyyttä. Nyt vaan on pakko kääriä hihat tai hyväksyä tuleva. Se, ettei ole kuullut tai ymmärtänyt tilanteen vakavuutta, ei ole enää uskottava vaihtoehto. Silti alan työnantajat, heitä edustavien KT:n neuvottelijoiden johdolla, käytännössä kieltäytyvät neuvottelemasta. Heidän edistämänsä ratkaisuehdotukset ovat kaikesta huolimatta sellaista luokkaa, että hyväksytään nyt ja tulevaisuudessa potilasturvallisuuden vakavasti vaarantava tilanne. Ei kukaa

Miten me pärjätään?

Oman työkykynsä säilyttäminen ja jopa edistäminen on meille jokaiselle tärkeää. Kaikki me tiedämme, kuinka vaativaa aikaa me elämme. Meitä haastaa koronan lisäksi työvoimapula, organisaatiomuutos sekä ehkä myös tuleva sotemuutos. Arjessa työvoimapula on monelle se kuormittavin asia. Työsuojeluun tulee paljon viestiä vajaalla miehityksellä työskentelystä, monen yksikön hurjista kuormituksista sekä hankalista arjen tilanteista. Tuo kaikki altistaa potilasturvallisuuden heikkenemisen lisäksi myös työuupumukseen, kärsimykseen sekä ristiriitoihin työpaikoilla. On vaara, että negatiivisesta ilmapiiristä ja jopa sen lietsomisesta kärsivät myös he, joilla itsellä vielä muuten riittäisi kykyjä ja tarmoa. Huolestuttavaa on, että toiminnan kehittämiseen ja työhyvinvointiin jää arjessa niin vähän resursseja ja että nuo asiat jäävät liian kauas suorittajatason arkipäivästä. Vaarana on näkemys, että juuri meidän yksikköämme tämä aika kurittaa kaikista eniten ja yksiköiden välille muodostuu epätervet