Siirry pääsisältöön

Kevättä kohti

On käynnistynyt ainakin toistaiseksi viimeinen vuoteni luottamusmiehenä, ja on aika kurkistaa hieman taakse päin. Päällimmäisenä ajatuksena on kiitollisuus siitä, että olen saanut olla tässä tehtävässä mukana. Työ on mielenkiintoista, monipuolista ja erittäin vaativaa. Raskaimpina kokemuksina ovat olleet erityisesti Visalan ja Oulaskankaan, sekä Raahen YT-neuvottelut. Jäsenten tukeminen ja ohjaaminen kriisissä, jossa koko elämän peruspilarit ovat vaarassa, on jotain sellaista, mitä ei voi sanoiksi pukea, eikä oppikirjoista lukea. Liikkeenluovutus YT oli luonteeltaan täysin toisenlainen, mutta jäsenten edun turvaaminen oli siinäkin luonnollisesti kaikkein tärkein tehtävä.

Nämä vuodet pitävät sisällään lukemattomat määrät erilaisia neuvotteluprosesseja ja palavereita sekä yksittäisten jäsenten edunvalvontatehtäviä. Kevään koronapandemia toi mukanaan valmiuslain pykälät, jotka vaikuttivat merkittävästi sote-alan työntekijöiden etuja rajoittavaksi. Lomien perumiset, siirtämiset ja pätkimiset lisäsivät jo ennestään kuormittuneiden jäsenten pahoinvointia. Henkilöstön siirtäminen toisiin yksiköihin, töiden priorisointi ja normaalitoiminnan alas ajaminen koronapotilaiden vastaanottamiseksi vaikuttivat jokaiseen työntekijään jollakin tavalla. Valmiuslakien voimassaolo ei onneksi kestänyt kovin pitkään, mutta olihan se sellainen mylläkkä, että pitkään joudutaan vielä voimia keräämään. Päästäänkö koskaan enää takaisin entiseen, se jää nähtäväksi.

Olen hieman huolestuneena havainnut, että tämän koronapandemian keskellä kollegiaalisuus ja yhteisöllisyys on joutunut koetukselle. Muistetaan arvostaa toisiamme, ja tehdään töitä yhdessä, koska vain siten tästä selvitään. Säilytetään luotto toisiimme ja voitetaan haasteet yhteistyöllä, koska se on ainoa tapa selvitä. Poikkeustilanteissa ja vieraassa ympäristössä työskennellessä jokainen varmasti tarvitsee perehdytystä ja ohjausta, mutta oppiessaan myös vastuuta ja tunnetta osallisuudesta. Tätä ei voi liikaa korostaa. Jokainen on joutunut poistumaan mukavuusalueeltaan jollakin tavalla.

On silti tiedossa jotain hyvääkin. Meille on rakentumassa upouudet ja modernit tilat tärkeän työmme jatkamiseksi. Rakennusprojekti etenee aikataulussa ja muutto lähestyy päivä päivältä. Olemme senkin osalta suuren muutoksen edessä, ja uusien toimintatapojen kehittäminen perustyön ohessa on täydessä käynnissä. Olemme saamassa myös oman Sote-alan työehtosopimuksen, jonka avulla alan erityispiirteet voidaan tulevaisuudessa huomioida huomattavasti paremmin.

Täältä Muhoksen kotikeittiöstä etätyöpisteeltä toivotan kaikille parempaa kuluvaa vuotta. Tämä sosiaalinen eristäytyminen alkaisi jo riittää. Ainakin minulle.  Toivottavasti pääsemme koronasta pian eroon.

Työ omalta osaltani jäsenten edunvalvonnan turvaamiseksi jatkuu, ainakin vuoden loppuun asti.

-Kristiina Riekki, päätoiminen luottamusmies

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pääluottamusmiesehdokkaat esittäytyvät

Tehy PPSHP pääluottamusmiesvaalit käydään NYT! Kyseessä on vuoden 2021 loppuun asti kestävä tehtävä. Tässä seuraa ehdokkaiden omat esittelyt:

Kiitos terveydenhuollon työntekijöille erinomaisesta työstä och samma på svenska - Siinäkö kaikki?

Ah, kevätaurinko muuttuu kesäauringoksi. Hallituksen tiedotustilaisuus ei tuonut paljon lohtua. Valmiuslaki jatkuu toistaiseksi - ilman minkäänlaista määräaikaa? Tuntuu kohtuuttomalta, kun samaan aikaan kerrotaan, että koronaepidemia on hallinnassa ja yhteiskunnan toimintoja voidaan ruveta normalisoimaan. Tekohengitystä annetaan kyllä yrityksille, mutta hoitajille sitä ei heru millään. Ravien kohtalokin kiinnosti enemmän toimittajia kuin hoitajien asia. Terveydenhuollon ammattilaisille valmiuslain asetukset tarkoittavat peruttuja ja pätkittyjä lomia, epävarmuutta ja joustamista joustamisen perään, vaikeutta työsopimusten irtisanomiseen. Näitä edellä mainittuja asioita työnantajat käyttävät surutta hyväkseen tällä hetkellä, vaikka suurin osa terveydenhuollon henkilöstöstä ei ole edes tekemisissä koronan kanssa. Eivätkö perusoikeudet koske myös hoitajia? Jos sen nojalla avataan koulutkin, että lastenoikeudet ja perusoikeudet toteutuvat. Ihmettelen. Karua oli Tehyn valtuutettuna

Nykyisyydestä kohti tulevaisuutta

Työsopimuksella myymme työnantajalle aikaamme ja osaamistamme vastiketta vastaan. Venymisestä ja joustamisesta ei siinä kaupassa ole sovittu. Kevään ja alkukesän aikana käytiin työehtosopimusneuvotteluita ja niitä joiltain osin vauhditettiin ylityö - ja vuoronvaihtokielloin. Mm. valmiuslain säädösten voimassa olon vuoksi tätä käytettiin marginaalisesti ja hetkellisesti. Joustaminen keskeytettiin pieneksi ajaksi mutta ongelmat alkoivat kasautua ilman isompia viiveitä. Tästä on helppo muodostaa se johtopäätös, että palveluntuotanto terveydenhuollossa pysyy pystyssä pitkälti pienipalkkaisten työntekijöiden joustamisen ja työajoista tinkimisen avulla.  Tehy PPSHP on vuosien aikana ollut edistämässä paikallista sopimista liittyen joustamiseen. Meillä on käytössä lisätyö ja tuottavan toiminnan malli, sisäisen keikkailunmalli, hälytysraha malli ja varallaolo malli , jotka kaikki poikkeavat kokonaan tai merkittävästi siitä, mihin työehtosopimus antaa mahdollisuuden.   Työntekijällä on mahdolli