Siirry pääsisältöön

Syystervehdys Virkkareilta

Syksyllä 2019 käydyn ammattiosaston hallitusvaalin myötä virkistystoimikunnan puikkoihin astui kolme innokasta keltanokkaa, Tiia, Sanna ja Kati. Syksyn kokouksessa jäseniltä saatujen toiveiden ja lukuisien omien ideoiden pohjalta lähdimme innosta puhkuen suunnittelemaan vuotta 2020. 

Kantavana ajatuksena meillä on ollut koettaa tavoittaa mahdollisimman moni jäsenistämme monipuolisen virkistystarjonnan kautta, ja samalla yhdessä tekemisen ja kokemisen kautta vahvistaa yhteenkuuluvuuden tunnetta tehyläisenä. 

Sähköpostit lentelivät ja puhelinlangat lauloivat, kun säkenöiviä suunnitelmia vietiin vauhdilla eteenpäin. Tarjouksia ja varauksia – tiloihin ja kyyteihin, tapahtumia.  Kärppä-peliä, teatteria, leffailtaa, syksyinen sieniretki Syötteelle, joulun alla Tallinnaan. HUIKEA VUOSI TULOSSA! - liputimme mielessämme.


Maaliskuun 13. päivä 2020 tuli kuluneeksi 80 vuotta talvisodan päättymisestä. Suuri päivä siis. Juhlapäivä. Vaan myös suuri surun päivä meille Virkkareille. Kiinan Wuhanista viime vuoden lopulla lähtenyt hengenvaarallinen virus, korona, covid-19, puski voimalla päälle, ja yhteiskunnan sulkiessa oviaan, jouduimme mekin laittamaan suunnitelmiamme jäihin. Ja kevään mittaan tilanteen huonontuessa entisestään - peruutuksia, peruutuksia ja vielä lisää peruutuksia.

 


Kesän kynnyksellä suurimmasta järkytyksestä toivuttuamme ideat alkoivat taas kuplia mielessämme, ja koronan hellittäessä otettaan uskaltauduimme viemään suunnitelmia ideasta toteutukseen. Saimmekin solmittua mukavia yhteistyökuvioita kesäisiin aktiviteetteihin Ouluun ja Oulaskankaalle. Melonta- ja suppailu-safarit otettiin jäsenistössä innokkaasti vastaan. Meille Virkkareille onkin ollut ihan parasta kiitosta nähdä hymy jäsenten huulilla kaikille raskaan kevään jälkeen.

                     

Syksyyn olemme starttailleet varovaisen toiveikkaina Fatbike-safarien muodossa. Olemme myös solmineet jäsentemme käyttöön yhteistyösopimuksia Syötteen Kide-hotellin, sekä Oulun ja Kempeleen Pelixir-keilahallien sekä Ylivieskan keilahallin kanssa, unohtamatta perinteisiä ja suosittuja elokuvateatteri Starin lippuja.  

Vaikka lähes tulkoon kaikki suunnitelmat on jouduttu tältä vuodelta perumaan, ei niitä ole unohdettu, siellä ne odottavat aikaa parempaa, ja ehkäpä hioutuvat vieläkin timanttisemmiksi toteutuessaan. 

Pikkujouluja emme tänä vuonna vallitsevan tilanteen vuoksi ole suunnittelemassa, mutta kuluvaa vuotta on kuitenkin vielä muutama kuukausi jäljellä, ja meilläkin muutama idea takataskussa, joten pysykäähän kuulolla!

-virkistystoimikunta 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Koronapandemiassa mikään ei ole normaalia hoitotyötä

Hei, olen Tatu Oulusta. Olen työskennellyt nyt nelisen vuotta kliinisen hoitotyön asiantuntijana PPSHP:ssa, vastuualueena perioperatiivinen hoitotyö. Sitä ennen olen työskennellyt anestesiahoitajana halki Suomen kymmenkunta vuotta. Kun pandemian myötä tuli rajoituksia kokoontumisiin ja työnantajani alkoi turvaamaan toimillaan koronapotilaiden hoitoa, yleensä niin täysi kalenterini tyhjeni täysin. Kaikki kehittämistoiminta, missä olin osallisena meni määrittämättömälle tauolle. Kaikki hankkeet ja pienistä suuriin menivät takaisin pöytälaatikkoon. Kävimme ylihoitajani kanssa kuukausipalaverissamme joitain eri vaihtoehtoja läpi, jonka jälkeen hän määräsi minut pikaperehtymään tehohoitoon. Minulla on hämäriä muistikuvia, että olen ollut eri sairaalan ihan erilaisella teholla yli kymmenen vuotta sitten työkierrossa yhden vuoden. Näin ollen minulla on määritelty olevan ”tehokokemusta”. Teholle siirrettiin leikkausosastoilta ja vuodeosastoilta noin 80 sairaanhoitajaa ja muutama lääkintä

Tehyn lakko vuosimallia 2020?

Paikallinen uutislehti  Kaleva uutisoi isosti kuluvalla viikolla , että hoitajat (eli Tehy ry ja SuPer ry) suunnittelevat lakkoa tulevalle keväälle. Kaleva kertoi, kuinka eri työnantajat ovat tähän valmistautuneet. Itseäni toisaalta huvittaa tämä uutisointi, koska meillä on kunta-alalla voimassa olevat työehtosopimukset 31.3.2020 asti ja toisaalta meillä on valtakunnassa neuvottelut meneillään. Tällä hetkellä muut asettavat meidän päälle lakkovaatetta ihan urakalla. Eiköhän kuitenkin lähtötilanne ole se, että neuvottelupöydässä neuvotellaan ja pyritään löytämään yhteisymmärrys ratkaisuista. Tämä ei tietenkään ole varmaa ja tämän vuoksi kaikilla palkansaajajärjestöillä tulee olla jatkuva valmius erityyppisiin tukitoimiin. Tukitoimet eivät välttämättä tarkoita lakkoa tai ylityökieltoa. Mutta se voi tarkoittaa niitä. Itseasiassa meidän työsopimussuhteisten osalta tukitoimet voivat olla hyvinkin innovatiivisia sekä vaikuttavia, kuten nähtiin 2007. Työsopimussuhteisilla ei ole

Työsuojeluvaltuutettujen ajatuksia korona-aikana

Me työsuojeluvaltuutetut teimme ensimmäisen tiedotteemme työsuojeluyhdyshenkilöille ja esimiehille kolmisen viikkoa sitten. Peruimme tavanomaiset tapaamisemme ja käyntimme yksiköissä ja tiedotimme saavutettavuudestamme puhelimitse, sähköpostitse sekä etäyhteyksin. Pyysimme aktiivista HaiPro-työturvallisuusilmoitusten tekoa. Alussa, sairaanhoitopiirin valmistautuessa uudenlaiseen tilanteeseen, tietoomme alkoi tulla huolta muuttuvista työtehtävistä, mikä aiheutti hyvinkin yksilöllistä henkistä kuormitusta. Myöskin epäilyt biologisista altistumisista alkoivat lisääntyä. Jo alussa päätimme tilastoida koronaan liittyvät HaiPro-ilmoitukset erikseen, jotta kokonaiskuva tilanteesta pysyisi paremmin hallussamme. Nyt järjestelmään on lisätty COVID19-täppi. Olemme lähestyneet työnantajaa muistuttaen yhteistoiminnan tärkeydestä huomattuamme, ettei tieto strategisesta suunnittelusta välittynyt meille tarpeeksi emmekä juurikaan olleet mukana valmisteluissa. Saimme toki kutsun laajennettuun pä