Siirry pääsisältöön

Elämme tällä hetkellä mielenkiintoista aikaa

Työtä on enemmän kuin tekijöitä. Yhtälö on mahdoton. Toisaalta kuulemme päivittäin sanan budjettikuri ja säästäminen, toisaalta töitä pitää tehdä entistä enemmän, jotta kaikki tarvitsevat saavat hoitoa. Pätevien sijaisten puute pakottaa meitä venymään. Jokaisen on kuitenkin muistettava, että oma jaksaminen on huomioitava, elämää on oltava muuallakin kuin sairaalan seinien sisällä. Liika venyminen kostautuu väsymisenä ja työhyvinvointi kärsii. Ammattiosastomme aktiivit ovat työpaikoillaan valppaina ja vastuussa siitä, että työtaakka ei nouse kohtuuttomuuksiin. Siihen on puututtava. Budjetissa pysyminen ei tarkoita hoitohenkilökunnan selkänahasta ottoa. Nyt tarvitaan työyksiköissä ideoita työn kehittämisestä ja toimintatapojen muutoksista. niitä kannattaa tuoda rohkeasti esille.
Ammattiosasto on neuvotellut kutsurahasta, jolla edes hieman korvataan menetettyä vapaa-aikaa ja ennakoimattomuutta elämässä. Olemme myös ottaneet kantaa resurssien päivittämiseen. Siitä toivottavasti tullaan näkemään suunnitelma tulevassa strategiassa. Määräaikaisuudet ja työaikapankin käyttöönotto ovat myös keskeisiä neuvotteluasioita.
Tänä keväänä, maaliskuun lopussa pidetään Tehyn liittokokous- ja valtuuston vaalit. Liittokokous pidetään joka neljäs vuosi. Se linjaa Tehyn toimintaa eteenpäin. Liittokokouksessa valitaan järjestölle puheenjohtaja ja hallitus. Valtuuston jäsenet valitaan samaan aikaan vaaleilla kuin liittokokousedustajatkin. Ehdokasasettelu on päättynyt ja toivottavasti tulossa on reipas ja reilu vaali”taistelu”. Tietoja vaaleista ja ehdokkaista löytyy Tehyn nettisivuilta. Omassa ammattiosastossamme on useita ehdokkaita ja onkin toivottavaa, että mahdollisimman moni pääsee läpi. Olemmehan Suomen suurin ammattiosasto, yli 2700 jäsentä!
Ehdokkaidemme läpimeno varmistetaan mahdollisimman hyvällä äänestysprosentilla.
Jokaisen velvollisuus on äänestää. Vain siten varmistamme että enemmistö päättää mitä jatkossa päätetään.
//Marja Niskasaari

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pääluottamusmiesehdokkaat esittäytyvät

Tehy PPSHP pääluottamusmiesvaalit käydään NYT! Kyseessä on vuoden 2021 loppuun asti kestävä tehtävä. Tässä seuraa ehdokkaiden omat esittelyt:

Nykyisyydestä kohti tulevaisuutta

Työsopimuksella myymme työnantajalle aikaamme ja osaamistamme vastiketta vastaan. Venymisestä ja joustamisesta ei siinä kaupassa ole sovittu. Kevään ja alkukesän aikana käytiin työehtosopimusneuvotteluita ja niitä joiltain osin vauhditettiin ylityö - ja vuoronvaihtokielloin. Mm. valmiuslain säädösten voimassa olon vuoksi tätä käytettiin marginaalisesti ja hetkellisesti. Joustaminen keskeytettiin pieneksi ajaksi mutta ongelmat alkoivat kasautua ilman isompia viiveitä. Tästä on helppo muodostaa se johtopäätös, että palveluntuotanto terveydenhuollossa pysyy pystyssä pitkälti pienipalkkaisten työntekijöiden joustamisen ja työajoista tinkimisen avulla.  Tehy PPSHP on vuosien aikana ollut edistämässä paikallista sopimista liittyen joustamiseen. Meillä on käytössä lisätyö ja tuottavan toiminnan malli, sisäisen keikkailunmalli, hälytysraha malli ja varallaolo malli , jotka kaikki poikkeavat kokonaan tai merkittävästi siitä, mihin työehtosopimus antaa mahdollisuuden.   Työntekijällä on mahdolli

Ajatuksia keväästä ja syksystä 2020 paikallisesti

Korona-kevät 2020, sellaisena se muistetaan. Kaikkea valtakunnan uutisointia hallitsivat uutiset koronatilanteesta. Television ajankohtais- ja keskusteluohjelmat täyttyivät asiantuntijoiden arvioista epidemiatilanteeseen liittyen. Heti alussa pohdiskeltiin, laskettiin ja alettiin valmistautua siihen miten terveydenhuoltomme kestää ennen kokemattoman tilanteen. Julkisuudessa näytettiin kuvaa ja kuvia suojavaatetuksessa kulkevista terveydenhuollon työntekijöistä meiltä ja muualta. Kiitosta sekä kannustusta tuli kansalaisilta, julkisuuden henkilöiltä ja osallistuipa valtiovaltakin asiaan valaisemalla Finlandia-talon!  E n kykene ottamaan kantaa, kuinka montaa ihmistä nuo eleet lämmittivät ,mutta meille tulleissa yhteydenotoissa olisi kyllä toivottu konkreettisempaakin. Tehy PPSHP ehdotti työnantajalle erityistä koronalisää. Neuvottelut eivät edenneet. Suojavälineiden riittävyys puhutti ja niitä Suomi hankki muun muassa Virossa toimivilta monialayrittäjiltä hiukan huonommalla menestyksellä