Siirry pääsisältöön

Hyvää joulua ja kiitos työpanoksestanne!


Syksyllä 2016 sanomalehti Kalajokilaakso uutisoi työnantajamme aloittavan YT-neuvottelut Visalan sairaalan lopettamiseksi. Olihan meille toki jo kerrottu, että Oulusta käsin tullaan kertomaan ”lähiajan muutoksista työssä.” Tuo syksy ja tilanne oli poikkeuksellinen asioiden hoitamisen, tiedottamisen ja lopputuloksen osalta. Neuvotteluja käytiin verrattain pitkään ja lähtötilanteeseen nähden saatiin kuitenkin jotain toimintaa jätetyksi Oulun eteläiseen. Monta kymmentä kokenutta työntekijää laitettiin vaikean valinnan eteen; lähteäkkö töihin Ouluun 130 kilomerin päähän vai kortistoon. Viha, katkeruus, järkytys, ahdistus valtasi mieliä, jossain kiitollisuuden rippeetkin uudesta työstä. Mutta luottamus työnantajaa kohtaan oli mennyttä.

Muutama kymmenen henkilöä työllistyi Nuorten Tukitalolle Ylivieskaan, Oulaisten psykiatriselle osastolle sekä yhteispäivystyksen psykiatrisen sairaanhoitajan toimeen. Lisäksi työllistämässä  Oulaskangas.

Uudet yksiköt laitettiin pystyyn parissa kuukaudessa, toimintakäsikirjatkin väännettiin valmiiksi jo ennen toiminnan aloittamista. Lyhyellä matikalla voitiin laskea, että toiminta oli aluksi raskaasti resursoitua ja kuluja tulee. Keskijohto pyrki parhaansa mukaan luoman luottamusta ja uskoa tulevaan. Taloudellisesta tilanteesta huolimatta yksiköt saatiin toimintaan ja potilaat hoidettua. Potilaspalaute on ollut käytännössä vain kiitettävän tasoa. Tähän päivään mennessä resursointi alkaa olla jo liian vähäistä kehittyneeseen monimuotoiseen toimintaan nähden.

Vuoden 2018 aikana ponnisteltiin Oulaskankaan synnytysosaston kohtaloa, jonka lopulta KHO ja Valvira ratkaisivat päätöksissään. Sairaanhoitopiiri joutui toki valmistautumaan myös pahimpaan, sulkemiseen, jo ennen päätöksen valmistumista. Samaan rytäkkään oli hyvä laittaa TuTa yhteistoimintaneuvottelut myös psykiatrian toimintojen lopettamiseksi Oulaskankaan kampukselta ja Ylivieskasta. Perusteet oli onnettomia, budjetoituun nähden olimme suoriutuneet todella hyvin. Jälleen kerran asiaa vellottiin muualla kuin siellä kenelle se kuuluu eniten. Sama arvostuksen ja luottamuksen puute nousi esille. Kuka hoitaa potilaat, osastot Oulussa ja Kokkolassa olivat jo täynnä Visalan loppumisen myötä. Onneksemme sairaanhoitopiirin valtuusto kantoi vastuunsa ja pisti stopin aikomuksille, yksiköt jätettäisiin rauhaan ja toiminta saa jatkua.

Sairaanhoitopiirin talouden sopeuttamisohjelma näki päivänvalonsa loka-marraskuun taitteella. Monesta suusta jo kuului pelkoa TuTa perusteisista yhteistoimintaneuvotteluistakin. Ajattelin, että no ei niitä tule, vaan pyritään kaikin muin keinoin saamaan talous kohentumaan. Eikä tullutkaan. Tuosta valtuuston joulukuun 2018 kokouksesta 363 päivää myöhemmin syynä onkin tällä kertaa toiminnallinen allokointi sosiaalipäivystyksen tarpeisiin. Syy näyttää nyt olevan se, että köyhääkin köyhemmät kuntamme eivät antaneet lisää rahaa, 230 000 euron edestä, jotta lain vaatimat palvelut voidaan toteuttaa.

Alueen sote-toimijoiden mukaan uusiin tarpeisiin pitäisi repiä 4 työpanosta nykyisistä psykiatrian resursseista. Väistämättä tuolla skenaariolla jostain joudutaan pakon edessä luopumaan, Tukitalon lopettaminen näyttää olevan haaveissa. Eli toimivat palvelut pistetään taas palasiksi todennäköisesti näennäiseksi jäävien säästöjen saamiseksi. Ylivieskan kaupunki on syksyn aikana saanut valtakunnallista näkyvyyttä nuorten pahoinvoinnissa, ajankohta on mitä mainioin laittaa toimivat palvelut alas. Tilannetta voi Ylivieskan ja muiden Kallion kuntien kohdalla pelastaa kuntayhtymän aloittava lasten- ja nuorten LANU-tiimi, joka toivottavasti saa toimintansa käyntiin pikaisesti. Kuka hoitaa Tukitalon 18-23 vuotiaat nuoret aikuiset? Alueen muiden kuntien on syytä miettiä, mistä itse lähipalveluita saavat niitä tarvitseville. Palveluista on säästetty ennenkin ja luulisi siitä jo opitun jotain? Tilanteiden eskaloituminen osastohoitoon saakka on kaikkea muuta kuin halpaa ja helppoa. Osastojen ikkunat pullistelevat jo nyt tilanpuutteessa koko OYS-ervalla, joten osastohoidonkaan saaminen ei ole yksiselitteistä.

Viimeisimmät ilmeisesti tammikuussa käyntiin polkaistavat neuvottelut noudattavat tähän saakka tuttua kaavaa. Hallitus tekee päätöksiä, painetaan asiaa villaisella ja kerrotaan Oulun eteläisen psykiatrian työyhteisölle joskus sitten. Oikeudenmukaisuudella, avoimuudella ja jopa ihmisarvolla pyyhitään pöytää. Emme onneksi ole sokeita, vaan pöytäkirjat osaavat kertoa asioista. Samoin myös sanomalehti Kalajokilaakso hoitaa ydintehtävänsä ohella myös työnantajamme tiedotuksen asiasta.

Maailman älykkäimmäksi tuleminen vaatinee myös arvostusta niitä kohtaan, jotka tekevät sitä, missä voi kehua olevansa maailman älykkäin. "Vastalahjana" on luottamus, jota ei tältä työryhmältä enää ihan hevillä saada.

”Hetken kestää elämää, sekin synkkää ja ikävää.” Joululaulun sanat näyttävät sopivan erityisen hyvin Oulun eteläisen psykiatrisen erikoissairaanhoidon palveluihin. Tästä huolimatta toivotan erityisesti omalle työyhteisölle ja myös sinulle rauhallista ja rentouttavaa joulunaikaa!

 - Henry Zitting

hallituksen jäsen, varaluottamusmies Tehy PPSHP
varapuheenjohtaja, Suomen Mielenterveyshoitoalan Liitto ry 


19.12.2019






Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

We Want You

Olen aloittanut ammattiosastomme nuoriso- ja opiskelijavastaavana ja olen miettinyt, miten voisimme parantaa hyvinvointiamme rajallisin resurssein. Mielestäni hyvään elämään kuuluu työn lisäksi kulttuuria ja sivistystä - tarvitsemme sosiaalista kanssakäymistä ja uusia kokemuksia.   Kysynkin, onko sinulla tulossa taidenäyttely? Harrastatko valokuvausta, kuorolaulua? Vai onko bändisi keikalla Oulun seudulla? Järjestätkö dj-keikan, nukketeatteriesityksen, runonlausuntaillan? Olet iältäsi vanha, nuori tai keski-ikäinen, opiskelija tai pidempään töissä viihtynyt? Me haluamme tietää tapahtumastasi. Voimmeko miettiä yhteistyötä ja vaikka markkinoida tapahtumaasi? Ehkä voisimme tukea jäsentemme osallistumista kulttuuritapahtumaasi. Kerro meille - olkaamme vahvempia yhdessä!   Terveisin, Tommi Kallioniemi ( tommikall(at)outlook.com)

Pohteen ensimmäiset paikalliset sopimukset on allekirjoitettu!

  Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde käynnistyy tuota pikaa. Paljon on tehtynä valmisteluja erilaisissa kokoonpanoissa. Tehy ammattijärjestönä on myös paikallisesti osallistunut omalta osaltaan valmisteluihin. Historiallinen hetki oli eilen iltapäivällä, kun sain allekirjoittaa ensimmäiset paikalliset virka-ja työehtosopimukset hyvinvointialueelle Pohjois-Pohjanmaan julkisen sektorin ammattiosastojen valtuuttamana. Tehyn rekisteröityjen yhdistysten eli ammattiosastojen rakennetyöryhmä (RAKE) neuvottelee ja sopii isoissa muutostilanteissa, kuten työnantajan vaihdokset, työnantajan kanssa paikalliset virka- ja työehtosopimukset. Pohjois-Pohjanmaan ammattiosastojen kokous on 14.3.2022 antanut neuvotteluoikeudet Pohjois-Pohjanmaa RAKE-ryhmälle, koskien Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueelle siirtyvien, sote-sopimuksen piirissä olevien ammattiosastonsa jäsenten osalta. Rake-ryhmä on valinnut tehtävään keskuudestaan neuvottelijat, kolme pääluottamusmiestä ja yhden ammattiosaston

Tämä vuosi pakettiin: Huh, huh!

Pultti on voimavara. Kerron ensimmäisenä asian, jonka me kaikki jo tiedämme. Tämä vuosi on ollut varsin erikoinen. Yritän välttää eniten työssäni kuultuja termejä kamala, uuvuttava, kuormittava, sekava, raskas, epäoikeudenmukainen… Erikoisen siitä ovat tehneet varsin monet yhtä aikaa kuormittaneet asiat: korona, työtaistelu, Ukrainan sota, energiakriisi, hintojen nousu, kiihtyvä työvoimapula sekä organisaatiouudistuksemme sairaanhoitopiirissä. Loppuvuodesta turvattomuus alkoi jopa lisääntyä. Tietotulva uudistuksista liittyen hyvinvointialueelle siirtymisestä, palkanmaksun onnistumisesta sekä oman työpaikan tilanteesta huolestuttavat meitä kaikkia, toki eri asteisena. Olen havainnut, että osalla meistä on valtava kiire ottaa tilanne heti hallintaan ensimmäisen uuden sähköpostin tai intran tiedotteen kilahtaessa näkyviin. Se ei oikeasti ole kenellekään mahdollista. Varsinkin kun meillä itse kullakin on suoritettavana ensisijaisesti se ikioma perustehtävämme. Mutta kun suurin osa mei