Siirry pääsisältöön

Katse kevääseen: Oma sopimus tulossa

Lähitulevaisuus ammattiosaston toiminnassa painottuu työehtosopimusneuvottelujen etenemisen seuraamiseen ja Tehyn neuvottelijoiden Millariikan ja Else-Majn tsemppaamiseen. Varmaankin ne ”kahvittelut” on jo neuvottelupöydässäkin muuttuneet oikeiden asioiden käsittelyyn ja neuvotteluun. Se tiedetään, että tahti kiihtyy, mitä lähemmäs kuluvan kuun loppua tullaan. KVTES sopimuskausi päättyy 31.1.2018. Meidän rautaiset neuvottelijat kyllä jaksavat!
Mitä tapahtuu 31.1.2018 jälkeen, on vielä täysin auki. Päätöksiä tekee Tehy ry:n valtuusto helmikuun ensimmäisenä päivänä. Onko Tehy ry:n hallituksella ylipäätään esittää tuolloin valtuustolle neuvottelutulosta hyväksyttäväksi tai hylättäväksi, jää nähtäväksi. Paljon on tietysti kiinni toisesta neuvottelujen osapuolesta, Kuntatyönantajasta, kuin myös muista kunta-alan sopimuspöydässä istuvista.
Saman neuvottelupöydän ääressä muiden kunta-alan sopijajärjestöjen kanssa meille merkityksellisiä asioita on hyvin vaikea, lähes mahdoton saada parannettua. Vuosien vääntö asioista ilman tuloksia on nähty. Parannusta ja kehitystä saadaan vain oman työehtosopimuksen kautta. Oman sopimuksen saaminen on tärkein tavoite neuvottelukierroksella. Omaa sopimusta koulutetulle hoitohenkilöstölle tavoitellaan yhdessä SuPerin, Suomen lähi- ja perushoitajaliiton kanssa. Yhteistyöllä se on mahdollista saavuttaa. Tässä hetkessä oma sopimus ei varmaankaan näkyisi vielä ”konkreettisesti”, mutta tulevaisuudessa päästäisiin neuvotteluissa keskittymään meille merkittäviin epäkohtiin, esimerkiksi työaika- ja palkkausasioihin, ilman että meidän tarvitsee miettiä, mitä toiset on vailla kompensaatioina.
Jokaisen Tehyn jäsenen on aika miettiä, mitä olen valmis tekemään oman sopimuksen saavuttamiseksi. Kun ja jos, jos ja kun meitä tarvitaan neuvottelujen tueksi, vain Yhdessä olemme vahvoja. Neuvottelutilanteista tiedotamme ja pidämme infoja sen mukaan, miten asiat etenevät. Seuraa tiedotustamme! 
Ja tokihan sitä muutakin jo sovittua on ohjelmassa:
  • Yhdysjäsenilta 12.2. Ilmoittautuminen sinne on käynnissä.
  • Kevätkokousta suunnitellaan huhtikuun viimeiselle viikolle torstaille 26.4.
  • Virkistyspuolella on ”lippujen ja lappujen” myyntiä jäsentilaisuuksissa.
  • Kevätretki suuntaa kalakukkokaupunkiin Kuopioon 5-6.5, ilmoittaudu mukaan.
  • Ynnä muuta...
Kevättä odotellessa, 
-Merja Lausmaa, varapuheenjohtaja Tehy PPSHP

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

We Want You

Olen aloittanut ammattiosastomme nuoriso- ja opiskelijavastaavana ja olen miettinyt, miten voisimme parantaa hyvinvointiamme rajallisin resurssein. Mielestäni hyvään elämään kuuluu työn lisäksi kulttuuria ja sivistystä - tarvitsemme sosiaalista kanssakäymistä ja uusia kokemuksia.   Kysynkin, onko sinulla tulossa taidenäyttely? Harrastatko valokuvausta, kuorolaulua? Vai onko bändisi keikalla Oulun seudulla? Järjestätkö dj-keikan, nukketeatteriesityksen, runonlausuntaillan? Olet iältäsi vanha, nuori tai keski-ikäinen, opiskelija tai pidempään töissä viihtynyt? Me haluamme tietää tapahtumastasi. Voimmeko miettiä yhteistyötä ja vaikka markkinoida tapahtumaasi? Ehkä voisimme tukea jäsentemme osallistumista kulttuuritapahtumaasi. Kerro meille - olkaamme vahvempia yhdessä!   Terveisin, Tommi Kallioniemi ( tommikall(at)outlook.com)

Pohteen ensimmäiset paikalliset sopimukset on allekirjoitettu!

  Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde käynnistyy tuota pikaa. Paljon on tehtynä valmisteluja erilaisissa kokoonpanoissa. Tehy ammattijärjestönä on myös paikallisesti osallistunut omalta osaltaan valmisteluihin. Historiallinen hetki oli eilen iltapäivällä, kun sain allekirjoittaa ensimmäiset paikalliset virka-ja työehtosopimukset hyvinvointialueelle Pohjois-Pohjanmaan julkisen sektorin ammattiosastojen valtuuttamana. Tehyn rekisteröityjen yhdistysten eli ammattiosastojen rakennetyöryhmä (RAKE) neuvottelee ja sopii isoissa muutostilanteissa, kuten työnantajan vaihdokset, työnantajan kanssa paikalliset virka- ja työehtosopimukset. Pohjois-Pohjanmaan ammattiosastojen kokous on 14.3.2022 antanut neuvotteluoikeudet Pohjois-Pohjanmaa RAKE-ryhmälle, koskien Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueelle siirtyvien, sote-sopimuksen piirissä olevien ammattiosastonsa jäsenten osalta. Rake-ryhmä on valinnut tehtävään keskuudestaan neuvottelijat, kolme pääluottamusmiestä ja yhden ammattiosaston

Tämä vuosi pakettiin: Huh, huh!

Pultti on voimavara. Kerron ensimmäisenä asian, jonka me kaikki jo tiedämme. Tämä vuosi on ollut varsin erikoinen. Yritän välttää eniten työssäni kuultuja termejä kamala, uuvuttava, kuormittava, sekava, raskas, epäoikeudenmukainen… Erikoisen siitä ovat tehneet varsin monet yhtä aikaa kuormittaneet asiat: korona, työtaistelu, Ukrainan sota, energiakriisi, hintojen nousu, kiihtyvä työvoimapula sekä organisaatiouudistuksemme sairaanhoitopiirissä. Loppuvuodesta turvattomuus alkoi jopa lisääntyä. Tietotulva uudistuksista liittyen hyvinvointialueelle siirtymisestä, palkanmaksun onnistumisesta sekä oman työpaikan tilanteesta huolestuttavat meitä kaikkia, toki eri asteisena. Olen havainnut, että osalla meistä on valtava kiire ottaa tilanne heti hallintaan ensimmäisen uuden sähköpostin tai intran tiedotteen kilahtaessa näkyviin. Se ei oikeasti ole kenellekään mahdollista. Varsinkin kun meillä itse kullakin on suoritettavana ensisijaisesti se ikioma perustehtävämme. Mutta kun suurin osa mei