Siirry pääsisältöön

Varanpuhenjohtaja tässä äänessä, ainakin kuvainnollisesti!

Edelliseen Kirsin kirjoittamaan blogiin viitaten kevät on saapunut, pajunkissat kohta syntyneet ja kesää kohti mennään. Talvi meni, voisiko sanoa, että sitä odotellessa, toivottavasti kesälle ei käy niin. Allekirjoittanut on toiminut ammattiosastoaktiivina jo pitkän tovin. Taitaa olla viides hallituskausi menossa, josta on tietty kiittäminen teitä minua äänestäneitä jäseniä, kiitos. Taival on alkanut aikoinaan hallituksen varajäsenyydellä niin sanotulla kesken kauden hallituksen täydentämisellä. Siitä eteenpäin sitten varsinaisena jäsenenä. Kaksi kautta toimin ammattiosaston sihteerinä. Nyt on menossa toinen kausi varapuheenjohtajana.
Varapuheenjohtajan rooliin luonnollisesti kuuluu tarvittaessa sijaistaa puheenjohtajaa ja olla myös tarpeen vaatiessa valmis astumaan puheenjohtajan saappaisiin. Puheenjohtajan aisaparina tiiviillä yhteistyöllä päästään ammattiosaston johtamisessa hyviin tuloksiin. Ammattiosaston toiminnassa varapuheenjohtajan tehtäväkenttä on yhdysjäsenet ja heidän huoltonsa. Suunnitella ja järjestää yhdysjäsenille suunnattuja tilaisuuksia, perehdytystä, välittää tietoa, kuunnella, kannustaa ja tsempata.
Kattava yhdysjäsenverkosto on ammattiosaston tukipilari. Samassa yksikössä voi yhdysjäseniä olla useampi. Yhdysjäsenen rooli on erittäin merkittävä. Hän välittää tietoa molempiin suuntiin ja innostaa porukkaa osallistumaan. Tärkein tehtävä on hoitaa jäsenhankinta työyksikössä ja opastaa Tehyyn liittymisessä. Opastamisessa kannattaa hyödyntää yhdysjäsenkansion materiaalia pitämällä se ajan tasalla. Jäsensihteeri ja kaikki muutkin aktiivitoimijat ovat yhdysjäsenten käytettävissä. Tarpeen vaatiessa kannattaa kääntyä heidän puoleen. Älä unohda myöskään hyödyntää alueluottamusmiestä. He auttavat, selvittävät ja opastavat.
Tulosaluekohtaiset yhdysjäsentilaisuudet OYS:ssa pidettiin maaliskuun aikana. Valitettavasti osallistuminen oli vähäistä. Toivottavasti mahdollisilla seuraavilla kerroilla useampi pääse paikalle. Tilaisuuksien keskustelut olivat hyviä ja antoisia. Niissä keskityttiin kunkin alueen omiin asioihin.
Uusien yhdysjäsenkansioiden jakamisen yksiköihin huolehtivat alueiden alueluottamusmiehet.
Oulaskankaan ja Visalan alueen yhdysjäsenet tapaamme 15.4.2014. Tulukaa kuulolle ja jutusteleen teidän asioista.

KEVÄÄN YHTEINEN YHDYSJÄSENILTA ON 7.5.2014 KLO 17.15–20.00. MUISTA ILMOITTAUTUA MUKAAN. KUULLAAN ASIAA AINAKIN TYÖSUOJELUSTA.

Toisesta tehtävästäni, alueluottamusmiehen tehtävästä operatiivisella tulosalueella, sitten toisella kertaa.
-terkuin Merja, pidetään yhteyttä 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

We Want You

Olen aloittanut ammattiosastomme nuoriso- ja opiskelijavastaavana ja olen miettinyt, miten voisimme parantaa hyvinvointiamme rajallisin resurssein. Mielestäni hyvään elämään kuuluu työn lisäksi kulttuuria ja sivistystä - tarvitsemme sosiaalista kanssakäymistä ja uusia kokemuksia.   Kysynkin, onko sinulla tulossa taidenäyttely? Harrastatko valokuvausta, kuorolaulua? Vai onko bändisi keikalla Oulun seudulla? Järjestätkö dj-keikan, nukketeatteriesityksen, runonlausuntaillan? Olet iältäsi vanha, nuori tai keski-ikäinen, opiskelija tai pidempään töissä viihtynyt? Me haluamme tietää tapahtumastasi. Voimmeko miettiä yhteistyötä ja vaikka markkinoida tapahtumaasi? Ehkä voisimme tukea jäsentemme osallistumista kulttuuritapahtumaasi. Kerro meille - olkaamme vahvempia yhdessä!   Terveisin, Tommi Kallioniemi ( tommikall(at)outlook.com)

Tämä vuosi pakettiin: Huh, huh!

Pultti on voimavara. Kerron ensimmäisenä asian, jonka me kaikki jo tiedämme. Tämä vuosi on ollut varsin erikoinen. Yritän välttää eniten työssäni kuultuja termejä kamala, uuvuttava, kuormittava, sekava, raskas, epäoikeudenmukainen… Erikoisen siitä ovat tehneet varsin monet yhtä aikaa kuormittaneet asiat: korona, työtaistelu, Ukrainan sota, energiakriisi, hintojen nousu, kiihtyvä työvoimapula sekä organisaatiouudistuksemme sairaanhoitopiirissä. Loppuvuodesta turvattomuus alkoi jopa lisääntyä. Tietotulva uudistuksista liittyen hyvinvointialueelle siirtymisestä, palkanmaksun onnistumisesta sekä oman työpaikan tilanteesta huolestuttavat meitä kaikkia, toki eri asteisena. Olen havainnut, että osalla meistä on valtava kiire ottaa tilanne heti hallintaan ensimmäisen uuden sähköpostin tai intran tiedotteen kilahtaessa näkyviin. Se ei oikeasti ole kenellekään mahdollista. Varsinkin kun meillä itse kullakin on suoritettavana ensisijaisesti se ikioma perustehtävämme. Mutta kun suurin osa mei

Pohteen ensimmäiset paikalliset sopimukset on allekirjoitettu!

  Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde käynnistyy tuota pikaa. Paljon on tehtynä valmisteluja erilaisissa kokoonpanoissa. Tehy ammattijärjestönä on myös paikallisesti osallistunut omalta osaltaan valmisteluihin. Historiallinen hetki oli eilen iltapäivällä, kun sain allekirjoittaa ensimmäiset paikalliset virka-ja työehtosopimukset hyvinvointialueelle Pohjois-Pohjanmaan julkisen sektorin ammattiosastojen valtuuttamana. Tehyn rekisteröityjen yhdistysten eli ammattiosastojen rakennetyöryhmä (RAKE) neuvottelee ja sopii isoissa muutostilanteissa, kuten työnantajan vaihdokset, työnantajan kanssa paikalliset virka- ja työehtosopimukset. Pohjois-Pohjanmaan ammattiosastojen kokous on 14.3.2022 antanut neuvotteluoikeudet Pohjois-Pohjanmaa RAKE-ryhmälle, koskien Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueelle siirtyvien, sote-sopimuksen piirissä olevien ammattiosastonsa jäsenten osalta. Rake-ryhmä on valinnut tehtävään keskuudestaan neuvottelijat, kolme pääluottamusmiestä ja yhden ammattiosaston