Siirry pääsisältöön

Pääluottamusmiesehdokkaat esittäytyvät


Tehy PPSHP pääluottamusmiesvaalit käydään NYT! Kyseessä on vuoden 2021 loppuun asti kestävä tehtävä. Tässä seuraa ehdokkaiden omat esittelyt:
Jouni Hackzell
Jouni Hackzell
Olen 57-vuotias päätoiminen Tehyn alueluottamusmies. Ammattitauti aikanaan pakotti vaihtamaan alaa vuonna 2000. Ammattitauti prosessi osoitti, kuinka tärkeää on olla liiton jäsen. Ilman liiton apua en olisi millään selvinnyt. Ehdin olla tehdastöissä 16 vuotta ennen sairastumistani.
Valmistuin röntgenhoitajaksi OAMK:sta vuonna 2004. Koulun jälkeen suoraan päivystysröntgeniin 3-vuorotöihin ja siellä olin töissä noin 13 vuotta, kunnes vuonna 2017 minut valittiin päätoimiseksi luottamusmieheksi. Sitä ennen olin osa-aikaisena alueluottamusmiehenä vajaat 4 vuotta eli 7 vuosi menossa luottamusmiehenä. Päivystysröntgenin kautta tuli iso osa taloa tutuksi, kun näki eri osastojen toimintaa arjessa eli tunnen taloa aika hyvin eri tahoilta. Päätoiminen luottamusmies olen ollut siis vuodesta 2017. Alueeni on LaNa ja Sapa.  Oulaskankaan sairaalassa on myös yksi yksikkö aluettani. Hoitoalalla olen ollut töissä yli 16 vuotta.
Olen myös ensimmäistä kauttani Tehyn valtuustossa, jonne minut valittiin myöskin 2017. Valtuuston kautta olen tutustunut Tehyn asioihin valtakunnallisesti sekä päässyt vaikuttamaan Tehyn linjauksiin että saanut edunvalvontaa silmällä pitäen hyviä yhteyksiä.
Luottamusmieheksi lähdin aikoinaan juurikin oman kokemuksen kautta ammattitauti episodin innoittamana, että miten voin auttaa jäsentä hänen ongelmatilanteessa. Tähän samaan liittyy suoraan jatkona ehdokkuuteni pääluottamusmies vaaleihin. Meillä on hieno joukko toimijoita AO707 ja se helpotti päätöstäni lähteä tavoittelemaan pääluottamusmies paikkaa. Asioita ei tee yksi ihminen vaan me kaikki jäsenet yhdessä toimijoiden kanssa. Olen valmis tuleviin haasteisiin.
Käytä ääntäsi ja vaikuta valintaan. Kiitos. Jukka Kanto
Jukka Kanto
Olen 54 vuotias, jolla n. 30 vuoden kokemus kliinisestä psykiatrisesta hoitotyöstä. Seitsemän vuotta olen toiminut alueluottamusmiehenä, josta viimeiset n. 3 vuotta päätoimisena luottamusmiehenä. Heinäkuusta 2020 alkaen olen toiminut väliaikaisesti Tehy PPSHP pääluottamusmiehenä. 
Edunvalvonnan tehtävä on valvoa, sopia ja kehittää työpaikan asioita. Tämä kaikki on kuulunut ja kuuluu tehtävääni. Työlainsäädännön ja työehtosopimusten valvominen ja erimielisyyksien ratkominen niiden tulkinnasta. Kolmissa YT-neuvotteluissa Tehy PPSHP:n yhtenä neuvottelijoista toimiminen. Paikalliset sopimukset ja niiden tulkinta. Moniin työryhmiin nimettynä kuuluminen, joiden tavoitteena on parantaa niin jäsenien työhyvinvointia kuin asemaakin nyt ja tulevaisuudessa.
Tuossa muutamia asioita, joista katson että kokemuksellani niistä on jatkossakin hyötyä jäsenille. Kokemus ja koulutus työnohjaajana sekä koko työurani on antanut valmiuksia sekä nöyryyttä selvittää asiat perinpohjaisesti päätösten tueksi. Tatu Tiala
Tatu Tiala
Hei, olen Tatu, 44-vuotias oululaistunut hoitaja ja ay-aktiivi. Olen tehnyt hoitotyötä halki Suomen, mutta viimeisimmät 11 vuotta OYS:ssa. Hoitohommia olen uralla tehnyt niin kotisairaanhoidossa, vuodeosastolla, teholla - mutta anestesiahoitajana eniten. Ouluun kotiuduttuani luin maisteriksi ja hakeuduin kliinisen asiantuntijan tehtävään, jossa sain yhdistää kehittämistä ja potilastyötä sopivassa suhteessa. Nykyinen tilanne sairaanhoitopiirissämme ja valtakunnallisesti on kuitenkin tahmannut kehittämistoimintaa, joten päätin lähteä hakemaan muutoksentekomahdollisuutta toista kautta - siispä pääluottamusmiehen tehtäviin!
Jo opiskeluaikoina olin mukana järjestötoiminnassa ja tehyillyt olen koko hoitourani ajan. Välillä varaluottamusmiehenä, ammattiosaston tiedottajana, ammattiosaston puheenjohtajana ja nyt varapuheenjohtajana. Puheenjohtaja- ja varapuheenjohtajatehtävissä olen ollut ammattiosaston neuvottelutoiminnan ytimessä ja mukana lukuisissa luottamustoimissa teidän edustajananne. Tällä kaudella pääsin Tehyn valtuustoon vaikuttamaan paremmin myös valtakunnallisesti. 
Nyt on aika siirtyä päätoimisesti edunvalvontatehtäviin. Minusta saatte täysin tehtävään omistautuvan ja kaikkeen valmiin pääluottamusmiehen. Tulen tekemään edunvalvontaamme entistä näkyvämmäksi ja  puolustamaan jäsenten asemaa muuttuvissa ympäristöissä ja organisaatiomyllerryksissä. Ennen kaikkea innovatiivinen ja kokonaisvaltainen ajatteluni, vuosien saatossa hiotut neuvottelutaidot ja pelisilmä ovat vain joitain etuja, mitä saatte äänestämällä minua. Olen mitä nöyrimmin teidän kaikkien käytettävissänne. Kiitos!
Sähköinen äänestys käydään välillä 7.9. klo 00:00 - 15.9. klo 15:00 osoitteessa https://vaalit.tehy.fi - kirjautuminen tapahtuu Tehy-tunnuksilla.

Ammattiosasto järjestää myös ns. äänestyskoppitapahtumia (katso päivät ao sivuilta), joissa on tarjolla opastusta sähköisessä äänestyksessä ja sähköisen jäsenkortin käytössä. Tilaisuuksissa myydään Elokuvateatteri Starin lippuja (5 e kpl, max 2 kpl per jäsen).

Kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan pääpalkintona Jopo-polkupyörä (arvo ~350 euroa) sekä lahjakortteja ja Tehy PPSHP-tuotteita.

Vaalien tulos julkistetaan 15.9. illalla ja pääluottamusmiehen kausi on 1.10.2020 - 31.12.2021. Äänestä ja vaikuta!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Koronapandemiassa mikään ei ole normaalia hoitotyötä

Hei, olen Tatu Oulusta. Olen työskennellyt nyt nelisen vuotta kliinisen hoitotyön asiantuntijana PPSHP:ssa, vastuualueena perioperatiivinen hoitotyö. Sitä ennen olen työskennellyt anestesiahoitajana halki Suomen kymmenkunta vuotta. Kun pandemian myötä tuli rajoituksia kokoontumisiin ja työnantajani alkoi turvaamaan toimillaan koronapotilaiden hoitoa, yleensä niin täysi kalenterini tyhjeni täysin. Kaikki kehittämistoiminta, missä olin osallisena meni määrittämättömälle tauolle. Kaikki hankkeet ja pienistä suuriin menivät takaisin pöytälaatikkoon. Kävimme ylihoitajani kanssa kuukausipalaverissamme joitain eri vaihtoehtoja läpi, jonka jälkeen hän määräsi minut pikaperehtymään tehohoitoon. Minulla on hämäriä muistikuvia, että olen ollut eri sairaalan ihan erilaisella teholla yli kymmenen vuotta sitten työkierrossa yhden vuoden. Näin ollen minulla on määritelty olevan ”tehokokemusta”. Teholle siirrettiin leikkausosastoilta ja vuodeosastoilta noin 80 sairaanhoitajaa ja muutama lääkintä

Tehyn lakko vuosimallia 2020?

Paikallinen uutislehti  Kaleva uutisoi isosti kuluvalla viikolla , että hoitajat (eli Tehy ry ja SuPer ry) suunnittelevat lakkoa tulevalle keväälle. Kaleva kertoi, kuinka eri työnantajat ovat tähän valmistautuneet. Itseäni toisaalta huvittaa tämä uutisointi, koska meillä on kunta-alalla voimassa olevat työehtosopimukset 31.3.2020 asti ja toisaalta meillä on valtakunnassa neuvottelut meneillään. Tällä hetkellä muut asettavat meidän päälle lakkovaatetta ihan urakalla. Eiköhän kuitenkin lähtötilanne ole se, että neuvottelupöydässä neuvotellaan ja pyritään löytämään yhteisymmärrys ratkaisuista. Tämä ei tietenkään ole varmaa ja tämän vuoksi kaikilla palkansaajajärjestöillä tulee olla jatkuva valmius erityyppisiin tukitoimiin. Tukitoimet eivät välttämättä tarkoita lakkoa tai ylityökieltoa. Mutta se voi tarkoittaa niitä. Itseasiassa meidän työsopimussuhteisten osalta tukitoimet voivat olla hyvinkin innovatiivisia sekä vaikuttavia, kuten nähtiin 2007. Työsopimussuhteisilla ei ole

Työsuojeluvaltuutettujen ajatuksia korona-aikana

Me työsuojeluvaltuutetut teimme ensimmäisen tiedotteemme työsuojeluyhdyshenkilöille ja esimiehille kolmisen viikkoa sitten. Peruimme tavanomaiset tapaamisemme ja käyntimme yksiköissä ja tiedotimme saavutettavuudestamme puhelimitse, sähköpostitse sekä etäyhteyksin. Pyysimme aktiivista HaiPro-työturvallisuusilmoitusten tekoa. Alussa, sairaanhoitopiirin valmistautuessa uudenlaiseen tilanteeseen, tietoomme alkoi tulla huolta muuttuvista työtehtävistä, mikä aiheutti hyvinkin yksilöllistä henkistä kuormitusta. Myöskin epäilyt biologisista altistumisista alkoivat lisääntyä. Jo alussa päätimme tilastoida koronaan liittyvät HaiPro-ilmoitukset erikseen, jotta kokonaiskuva tilanteesta pysyisi paremmin hallussamme. Nyt järjestelmään on lisätty COVID19-täppi. Olemme lähestyneet työnantajaa muistuttaen yhteistoiminnan tärkeydestä huomattuamme, ettei tieto strategisesta suunnittelusta välittynyt meille tarpeeksi emmekä juurikaan olleet mukana valmisteluissa. Saimme toki kutsun laajennettuun pä