Siirry pääsisältöön

Pääluottamusmiesehdokkaat esittäytyvät


Tehy PPSHP pääluottamusmiesvaalit käydään NYT! Kyseessä on vuoden 2021 loppuun asti kestävä tehtävä. Tässä seuraa ehdokkaiden omat esittelyt:




Jouni Hackzell
Jouni Hackzell
Olen 57-vuotias päätoiminen Tehyn alueluottamusmies. Ammattitauti aikanaan pakotti vaihtamaan alaa vuonna 2000. Ammattitauti prosessi osoitti, kuinka tärkeää on olla liiton jäsen. Ilman liiton apua en olisi millään selvinnyt. Ehdin olla tehdastöissä 16 vuotta ennen sairastumistani.
Valmistuin röntgenhoitajaksi OAMK:sta vuonna 2004. Koulun jälkeen suoraan päivystysröntgeniin 3-vuorotöihin ja siellä olin töissä noin 13 vuotta, kunnes vuonna 2017 minut valittiin päätoimiseksi luottamusmieheksi. Sitä ennen olin osa-aikaisena alueluottamusmiehenä vajaat 4 vuotta eli 7 vuosi menossa luottamusmiehenä. Päivystysröntgenin kautta tuli iso osa taloa tutuksi, kun näki eri osastojen toimintaa arjessa eli tunnen taloa aika hyvin eri tahoilta. Päätoiminen luottamusmies olen ollut siis vuodesta 2017. Alueeni on LaNa ja Sapa.  Oulaskankaan sairaalassa on myös yksi yksikkö aluettani. Hoitoalalla olen ollut töissä yli 16 vuotta.
Olen myös ensimmäistä kauttani Tehyn valtuustossa, jonne minut valittiin myöskin 2017. Valtuuston kautta olen tutustunut Tehyn asioihin valtakunnallisesti sekä päässyt vaikuttamaan Tehyn linjauksiin että saanut edunvalvontaa silmällä pitäen hyviä yhteyksiä.
Luottamusmieheksi lähdin aikoinaan juurikin oman kokemuksen kautta ammattitauti episodin innoittamana, että miten voin auttaa jäsentä hänen ongelmatilanteessa. Tähän samaan liittyy suoraan jatkona ehdokkuuteni pääluottamusmies vaaleihin. Meillä on hieno joukko toimijoita AO707 ja se helpotti päätöstäni lähteä tavoittelemaan pääluottamusmies paikkaa. Asioita ei tee yksi ihminen vaan me kaikki jäsenet yhdessä toimijoiden kanssa. Olen valmis tuleviin haasteisiin.
Käytä ääntäsi ja vaikuta valintaan. Kiitos. 



Jukka Kanto
Jukka Kanto
Olen 54 vuotias, jolla n. 30 vuoden kokemus kliinisestä psykiatrisesta hoitotyöstä. Seitsemän vuotta olen toiminut alueluottamusmiehenä, josta viimeiset n. 3 vuotta päätoimisena luottamusmiehenä. Heinäkuusta 2020 alkaen olen toiminut väliaikaisesti Tehy PPSHP pääluottamusmiehenä. 
Edunvalvonnan tehtävä on valvoa, sopia ja kehittää työpaikan asioita. Tämä kaikki on kuulunut ja kuuluu tehtävääni. Työlainsäädännön ja työehtosopimusten valvominen ja erimielisyyksien ratkominen niiden tulkinnasta. Kolmissa YT-neuvotteluissa Tehy PPSHP:n yhtenä neuvottelijoista toimiminen. Paikalliset sopimukset ja niiden tulkinta. Moniin työryhmiin nimettynä kuuluminen, joiden tavoitteena on parantaa niin jäsenien työhyvinvointia kuin asemaakin nyt ja tulevaisuudessa.
Tuossa muutamia asioita, joista katson että kokemuksellani niistä on jatkossakin hyötyä jäsenille. Kokemus ja koulutus työnohjaajana sekä koko työurani on antanut valmiuksia sekä nöyryyttä selvittää asiat perinpohjaisesti päätösten tueksi. 







Tatu Tiala
Tatu Tiala
Hei, olen Tatu, 44-vuotias oululaistunut hoitaja ja ay-aktiivi. Olen tehnyt hoitotyötä halki Suomen, mutta viimeisimmät 11 vuotta OYS:ssa. Hoitohommia olen uralla tehnyt niin kotisairaanhoidossa, vuodeosastolla, teholla - mutta anestesiahoitajana eniten. Ouluun kotiuduttuani luin maisteriksi ja hakeuduin kliinisen asiantuntijan tehtävään, jossa sain yhdistää kehittämistä ja potilastyötä sopivassa suhteessa. Nykyinen tilanne sairaanhoitopiirissämme ja valtakunnallisesti on kuitenkin tahmannut kehittämistoimintaa, joten päätin lähteä hakemaan muutoksentekomahdollisuutta toista kautta - siispä pääluottamusmiehen tehtäviin!
Jo opiskeluaikoina olin mukana järjestötoiminnassa ja tehyillyt olen koko hoitourani ajan. Välillä varaluottamusmiehenä, ammattiosaston tiedottajana, ammattiosaston puheenjohtajana ja nyt varapuheenjohtajana. Puheenjohtaja- ja varapuheenjohtajatehtävissä olen ollut ammattiosaston neuvottelutoiminnan ytimessä ja mukana lukuisissa luottamustoimissa teidän edustajananne. Tällä kaudella pääsin Tehyn valtuustoon vaikuttamaan paremmin myös valtakunnallisesti. 
Nyt on aika siirtyä päätoimisesti edunvalvontatehtäviin. Minusta saatte täysin tehtävään omistautuvan ja kaikkeen valmiin pääluottamusmiehen. Tulen tekemään edunvalvontaamme entistä näkyvämmäksi ja  puolustamaan jäsenten asemaa muuttuvissa ympäristöissä ja organisaatiomyllerryksissä. Ennen kaikkea innovatiivinen ja kokonaisvaltainen ajatteluni, vuosien saatossa hiotut neuvottelutaidot ja pelisilmä ovat vain joitain etuja, mitä saatte äänestämällä minua. Olen mitä nöyrimmin teidän kaikkien käytettävissänne. Kiitos!




Sähköinen äänestys käydään välillä 7.9. klo 00:00 - 15.9. klo 15:00 osoitteessa https://vaalit.tehy.fi - kirjautuminen tapahtuu Tehy-tunnuksilla.

Ammattiosasto järjestää myös ns. äänestyskoppitapahtumia (katso päivät ao sivuilta), joissa on tarjolla opastusta sähköisessä äänestyksessä ja sähköisen jäsenkortin käytössä. Tilaisuuksissa myydään Elokuvateatteri Starin lippuja (5 e kpl, max 2 kpl per jäsen).

Kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan pääpalkintona Jopo-polkupyörä (arvo ~350 euroa) sekä lahjakortteja ja Tehy PPSHP-tuotteita.

Vaalien tulos julkistetaan 15.9. illalla ja pääluottamusmiehen kausi on 1.10.2020 - 31.12.2021. Äänestä ja vaikuta!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

We Want You

Olen aloittanut ammattiosastomme nuoriso- ja opiskelijavastaavana ja olen miettinyt, miten voisimme parantaa hyvinvointiamme rajallisin resurssein. Mielestäni hyvään elämään kuuluu työn lisäksi kulttuuria ja sivistystä - tarvitsemme sosiaalista kanssakäymistä ja uusia kokemuksia.   Kysynkin, onko sinulla tulossa taidenäyttely? Harrastatko valokuvausta, kuorolaulua? Vai onko bändisi keikalla Oulun seudulla? Järjestätkö dj-keikan, nukketeatteriesityksen, runonlausuntaillan? Olet iältäsi vanha, nuori tai keski-ikäinen, opiskelija tai pidempään töissä viihtynyt? Me haluamme tietää tapahtumastasi. Voimmeko miettiä yhteistyötä ja vaikka markkinoida tapahtumaasi? Ehkä voisimme tukea jäsentemme osallistumista kulttuuritapahtumaasi. Kerro meille - olkaamme vahvempia yhdessä!   Terveisin, Tommi Kallioniemi ( tommikall(at)outlook.com)

Pohteen ensimmäiset paikalliset sopimukset on allekirjoitettu!

  Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde käynnistyy tuota pikaa. Paljon on tehtynä valmisteluja erilaisissa kokoonpanoissa. Tehy ammattijärjestönä on myös paikallisesti osallistunut omalta osaltaan valmisteluihin. Historiallinen hetki oli eilen iltapäivällä, kun sain allekirjoittaa ensimmäiset paikalliset virka-ja työehtosopimukset hyvinvointialueelle Pohjois-Pohjanmaan julkisen sektorin ammattiosastojen valtuuttamana. Tehyn rekisteröityjen yhdistysten eli ammattiosastojen rakennetyöryhmä (RAKE) neuvottelee ja sopii isoissa muutostilanteissa, kuten työnantajan vaihdokset, työnantajan kanssa paikalliset virka- ja työehtosopimukset. Pohjois-Pohjanmaan ammattiosastojen kokous on 14.3.2022 antanut neuvotteluoikeudet Pohjois-Pohjanmaa RAKE-ryhmälle, koskien Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueelle siirtyvien, sote-sopimuksen piirissä olevien ammattiosastonsa jäsenten osalta. Rake-ryhmä on valinnut tehtävään keskuudestaan neuvottelijat, kolme pääluottamusmiestä ja yhden ammattiosaston

Tämä vuosi pakettiin: Huh, huh!

Pultti on voimavara. Kerron ensimmäisenä asian, jonka me kaikki jo tiedämme. Tämä vuosi on ollut varsin erikoinen. Yritän välttää eniten työssäni kuultuja termejä kamala, uuvuttava, kuormittava, sekava, raskas, epäoikeudenmukainen… Erikoisen siitä ovat tehneet varsin monet yhtä aikaa kuormittaneet asiat: korona, työtaistelu, Ukrainan sota, energiakriisi, hintojen nousu, kiihtyvä työvoimapula sekä organisaatiouudistuksemme sairaanhoitopiirissä. Loppuvuodesta turvattomuus alkoi jopa lisääntyä. Tietotulva uudistuksista liittyen hyvinvointialueelle siirtymisestä, palkanmaksun onnistumisesta sekä oman työpaikan tilanteesta huolestuttavat meitä kaikkia, toki eri asteisena. Olen havainnut, että osalla meistä on valtava kiire ottaa tilanne heti hallintaan ensimmäisen uuden sähköpostin tai intran tiedotteen kilahtaessa näkyviin. Se ei oikeasti ole kenellekään mahdollista. Varsinkin kun meillä itse kullakin on suoritettavana ensisijaisesti se ikioma perustehtävämme. Mutta kun suurin osa mei