Siirry pääsisältöön

Kuka auttaa minua, jos työpaikalla tulee murheita?



Kevään ruljanssin jälkeen on ilmassa monenmoista tunnelatausta. Neuvottelukierroksen tulos on avattu. Juuri tänään on historiallinen päivä - Sote-tes on allekirjoitettu. Vuosikymmenien taustatyö ja uurastus on saapunut maaliin - aloittaakseen valtavan loppukirin. 

Samaan aikaan on Tehy, Super ja ERTO ovat julistaneet 10.6.2020 AVAINTES-sopimusalalle sekä Pohjois-Pohjanmaan, Keski-Suomen, Pirkanmaan ja Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiireihin ylityö- ja vuoronvaihtokiellon. Toimenpiteellä halutaan vauhdittaa neuvotteluja sote-alan ja varhaiskasvatuksen omasta työehtosopimuksesta koskien kuntaomisteisia yrityksiä ja yhteisöjä. Työtaistelutoimenpide on laillinen.  

Meidän taloa ajatellen, tämä koskettaa meidän tulevaisuutta. OYS-Erva alueen osuuskunta ja tytär Tervia Oy ovat juurikin noita kuntaomisteisia yrityksiä, joihin emme neuvotteluista huolimatta saaneet sovituksi hoitoalan henkilöstölle KVTES- pohjaista työehtosopimusta. On vain hetken asia, kun meidän toimintoja siirrettään ja yhtiöitetään lisää osuuskuntaan. Siellä työskentelemään tuleville hoitotyöntekijöille tarvitsemme kunnollisen työehtosopimuksen. Vuoronvaihtokielto jatkuu 30.6.2020 saakka, koska työnantajapuoli ei ole ollut vielä halukas neuvottelemaan sopimusratkaisua. Samalla (17.6.2020) ylityö- ja vuoronvaihtokielto laajennetaan viiteen muuhun sairaanhoitopiiriin. Toivon, että jäsenemme noudattavat ylityö- ja vuoronvaihtokieltoa tämän yhteisen päämäärän saavuttamiseksi.

Työpaikallamme on useammanlaisia henkilöstöedustajia, jotka yhteistoiminnallisesti työnantajan kanssa pitävät huolta, että sinä voit keskittyä olennaiseen: työhön, jota teet.  Kuitenkin on hyvä huomata, että ammattiliittojen ja työsuojelun tehtäväkenttä on erilainen.

Ammattiliittojen tehtävä on huolehtia siitä, että työelämässä on hyvä olla ja valvoa palkansaajan taloudellista edunvalvontaa.  Ammattiliitto pitää puoliasi muulloinkin kuin työttömyyden varalta. Se neuvottelee alasi työehtosopimuksista, joissa sovitaan mm. palkasta, työ- ja lepoajoista, vuosilomista ja muista työsuhteen ehdoista. Paikallisesti ammattiosasto hoitaa jäsentensä tapauksia, joissa esimerkiksi palkka on maksettu väärin, määräaikaisia työsopimuksia on ketjutettu perusteettomasti tai irtisanominen on ollut laiton. Toisin sanoen kaikkia niitä asioita, jotka sisältyvät Kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen eli KVTES:n kansien sisälle.  Tämä on varmasti suurelle osalle jäsenistöä näkymätöntä aluetta, koska emme luonnollisesti voi tuoda esille julkisesti yksittäisten jäsenien asioita. Järjestäytymättömän työntekijän asioita yllä mainituissa tapauksissa hoitaa henkilö itse. Paikallisesti ammattiosasto ja luottamusmiehet neuvottelevat paikallisia sopimuksia, joilla turvataan työntekijän etuuksia, esimerkiksi hälytysraha-, työaikapankki- ja keikkataksa sopimus. Ammattiliiton jäsenenä saat ammatissasi tarvittavat välttämättömät vakuutukset. Työnantajan vakuutusturva ei kata kaikkia vahinkoja.

Työsuojelutoiminta on taas yhteistoimintaa, jonka tavoitteena on varmistaa yhteisen työpaikkamme turvallisuus ja terveys. Työsuojeluorganisaatio ja työterveyshuolto toimivat yhteistyökumppaneina työturvallisuuden ja terveyden varmistamisessa organisaatiomme eri tasoilla. Työsuojeluhenkilöstön tehtäviä ja työsuojelun yhteistoimintaa määrittelee työsuojelun valvontalaki (44/2006). Työsuojeluvaltuutetun puoleen voit kääntyä esimerkiksi ristiriitatilanteissa. Työsuojeluvaltuutettu voi toimia myös tukihenkilönä työterveysneuvottelussa tai muissa työkykyasi
oissa. Työsuojeluvaltuutettu voi auttaa myös koko työyhteisöä koskevissa haastavissa tilanteissa, kuten muutostilanteissa. Työsuojeluvaltuutetut edustavat kaikkia ammattiryhmiä työsuojelua koskevissa asioissa, eivätkä ole sidoksissa ammattiliittojen toimintaan. Työsuojeluvaltuutetut eivät kuitenkaan hoida järjestäytymättömien palkansaajien edunvalvonta-asioita, kuten varsin usein erheellisesti luullaan.

Tärkeintä on muistaa, että kysyvä ei tieltä eksy. Epäselvissä tilanteissa ole aina ensin yhteydessä esimieheesi. Jos asia ei ota selvitäkseen niin sitten käänny asiasta riippuen joko luottamusmiehesi tai työsuojeluvaltuutettusi puoleen. Kummatkin osaavat ohjata sinut oikealle tielle ja vastata kysymyksiisi.

Pikkuhiljaa laskeudutaan juhannuksen viettoon ja kesälomille kukin tahollaan. Toivotan Tahton kanssa kaikille jäsenille hyvää kesää. Syksyllä suunnistamme kohti uusia koitoksia.


Outi Puoskari

puheenjohtaja
Tehy PPSHP

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

We Want You

Olen aloittanut ammattiosastomme nuoriso- ja opiskelijavastaavana ja olen miettinyt, miten voisimme parantaa hyvinvointiamme rajallisin resurssein. Mielestäni hyvään elämään kuuluu työn lisäksi kulttuuria ja sivistystä - tarvitsemme sosiaalista kanssakäymistä ja uusia kokemuksia.   Kysynkin, onko sinulla tulossa taidenäyttely? Harrastatko valokuvausta, kuorolaulua? Vai onko bändisi keikalla Oulun seudulla? Järjestätkö dj-keikan, nukketeatteriesityksen, runonlausuntaillan? Olet iältäsi vanha, nuori tai keski-ikäinen, opiskelija tai pidempään töissä viihtynyt? Me haluamme tietää tapahtumastasi. Voimmeko miettiä yhteistyötä ja vaikka markkinoida tapahtumaasi? Ehkä voisimme tukea jäsentemme osallistumista kulttuuritapahtumaasi. Kerro meille - olkaamme vahvempia yhdessä!   Terveisin, Tommi Kallioniemi ( tommikall(at)outlook.com)

Pohteen ensimmäiset paikalliset sopimukset on allekirjoitettu!

  Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde käynnistyy tuota pikaa. Paljon on tehtynä valmisteluja erilaisissa kokoonpanoissa. Tehy ammattijärjestönä on myös paikallisesti osallistunut omalta osaltaan valmisteluihin. Historiallinen hetki oli eilen iltapäivällä, kun sain allekirjoittaa ensimmäiset paikalliset virka-ja työehtosopimukset hyvinvointialueelle Pohjois-Pohjanmaan julkisen sektorin ammattiosastojen valtuuttamana. Tehyn rekisteröityjen yhdistysten eli ammattiosastojen rakennetyöryhmä (RAKE) neuvottelee ja sopii isoissa muutostilanteissa, kuten työnantajan vaihdokset, työnantajan kanssa paikalliset virka- ja työehtosopimukset. Pohjois-Pohjanmaan ammattiosastojen kokous on 14.3.2022 antanut neuvotteluoikeudet Pohjois-Pohjanmaa RAKE-ryhmälle, koskien Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueelle siirtyvien, sote-sopimuksen piirissä olevien ammattiosastonsa jäsenten osalta. Rake-ryhmä on valinnut tehtävään keskuudestaan neuvottelijat, kolme pääluottamusmiestä ja yhden ammattiosaston

Tämä vuosi pakettiin: Huh, huh!

Pultti on voimavara. Kerron ensimmäisenä asian, jonka me kaikki jo tiedämme. Tämä vuosi on ollut varsin erikoinen. Yritän välttää eniten työssäni kuultuja termejä kamala, uuvuttava, kuormittava, sekava, raskas, epäoikeudenmukainen… Erikoisen siitä ovat tehneet varsin monet yhtä aikaa kuormittaneet asiat: korona, työtaistelu, Ukrainan sota, energiakriisi, hintojen nousu, kiihtyvä työvoimapula sekä organisaatiouudistuksemme sairaanhoitopiirissä. Loppuvuodesta turvattomuus alkoi jopa lisääntyä. Tietotulva uudistuksista liittyen hyvinvointialueelle siirtymisestä, palkanmaksun onnistumisesta sekä oman työpaikan tilanteesta huolestuttavat meitä kaikkia, toki eri asteisena. Olen havainnut, että osalla meistä on valtava kiire ottaa tilanne heti hallintaan ensimmäisen uuden sähköpostin tai intran tiedotteen kilahtaessa näkyviin. Se ei oikeasti ole kenellekään mahdollista. Varsinkin kun meillä itse kullakin on suoritettavana ensisijaisesti se ikioma perustehtävämme. Mutta kun suurin osa mei