Siirry pääsisältöön

Syyssalaattia Airalta

Rakentukoon lokakuun blogi yleiskuulumisten salaatiksi. Sitähän tämä syksy on ollut; niin paljon kaikkea.
Juuri nyt työmarkkinasyksyä värittää valtakunnallisesti hallituksen esitys irtisanomissuojan muutoksesta ja siihen liittyvät työtaistelutoimet.  Oulaskankaan alkavat YT-neuvottelut synkentävät tunnelmia oman ammattiosastomme jäsenten keskuudessa. Näiden asioiden kanssa pysytte ajan tasalla seuraamalla eri luotettavia tiedotuskanavia.
Ammattiosasto aloitteli rauhallisesti lauantain syyseminaarilla kauden toimintaansa. Teemoina olivat oman toiminnan kriittinen arvio sekä vuorovaikutus ja viestintä. Vaikka oman ammattiosastomme viestintä on varsin vilkasta ja monikanavaista, siihen pätee vanha sanonta: ”Viestintä epäonnistuu aina.”  Viesti ei tavoita koskaan kaikkia ja vaikka tavoittaisikin niin vaara väärinymmärryksiin, ylitulkintoihin ja rivien välistä lukemiseen on olemassa. Niitä sitten selvitellään eri foorumeilla. Viisainta on kysyä puheenjohtajalta, hallituksen jäseniltä ja luottamusmiehiltä eikä lähteä uskomaan ihan kaikkea, mitä kuulee.
Minulla on subjektiivinen tuntuma, että ammattiosastomme on viime aikoina tullut lähemmäs jäseniä; luottamusmiehet, työsuojeluvaltuutetut ja ammattiosaston puheenjohtaja ovat jotenkin paremmin jäsenten käytettävissä, vaikka heidän tukikohtansa harmillisesti onkin Sairaalarinteellä.  Toki odotukset ammattiosastoa kohtaan ovat isot ja niiden pitää ollakin isot. Kaikki eri kanavia pitkin tullut kritiikki, toiveet ja viestit käsitellään. Toki niiden eteenpäin vieminen voi olla hidasta ja vaikeaa. Toimijat pohtivat, mikä on ammattiosaston mahdollisuus ja velvollisuus esimerkiksi työntekijän tukemisessa, perehdytyksessä ja opetuksessa ja minkä vastuun kantaa työnantaja mutta myös työntekijä itse. Suurin osa jäsenistöstämme on hyvin hiljaista. Luotetaan, että asiat hoituvat ja hoituvathan ne. Toisaalta tulee kritiikkiä asioista, jotka eivät ole ammattiosastomme vaikutuspiirin alla.
Haluan historiankirjani lukeneena muistuttaa, että monet eduistamme, joita usein pidetään päivän selvinä, ovat vuosikymmenten saatossa tulleet ay-liikkeen edunvalvonnan kautta. Ei niitä kukaan hyvää hyvyyttään ole meille ojennellut. Nämä arkiset asia kuten lomat, lomarahat, työajat, sairasajan palkka, ansiosidonnainen työttömyysturva, työsuojelu, perhevapaat ja luottamusmiehen apu ovat aikoinaan neuvottelujen kautta saatuja sopimuksia. Järjestäytynyt työntekijä on työnantajalleen hyvä sopimuskumppani.
Monet meistä lähiesimiehistä; osastonhoitajat ja apulaisosastonhoitajat kokevat työnsä yhä vaativammaksi ja kaipaavat siihen tukea myös ammattiosastolta. Itse olen sitä saanutkin. Ammattiosastotoiminta on evästänyt minua eniten henkilöstöhallintoon liittyvissä asioissa. Tehyn toiminnassa mukana olemalla saa parhaan tuntumaan sopimuksiin sekä niiden tulkintaan ja uskalluksen lähestyä kysymyksillä sekä henkilöstöhallintoa että luottamusmiehiä ja välttyy tekemästä vääriä sovelluksia ohjeistuksista.
Uupuminen omassa työssä on jatkuva vaara. Sen välttämiseen keinot ovat usein varsin yksilöllisiä. Omia lempiohjeitani on ajatus siitä, että työmäärä on loputon ja on pakko priorisoida ja jotenkin kehitellä ikioma tapa tehdä töitä.  Pohdin omassa työssäni paljon henkilöstön valmiutta itseohjautuvuuteen ja haluaisin työyhteisön toimivan niin.  Kuullut olen myös ajatuksen, että ns. keskijohdosta voitaisiin luopua kokonaan. Sitähän meillä on vähennetty, mutta seurauksia emme vielä ole kunnolla päässeet arvioimaan.
Tykkään yksinkertaisista jaksamisohjeista; nuku riittävästi, ulkoile, liiku, syö terveellisesti, älä tissuttele liikaa, jaa asioita puhumalla kollegoiden ja esimiehesi kanssa, kysy neuvoja, älä pyri täydellisyyteen, ole armollinen itsellesi, viittaa jopa kintaalla vähemmän tärkeille asioille, unohda työnteko välillä kokonaan, älä provosoidu, hankkiudu mukavien ihmisten seuraan! Silitä ja katso kissaa!
Eilen työsuojeluorganisaatiomme järjesti oivan luennon aivotyöstä, johon aiheeseen haluan lopuksi liittää teille linkin.
Voimia syksyyn kaikille jäsenille!
Aira Lievetmursu                                                   
taloudenhoitaja, esimiesvastaava, hallituksen jäsen
osastonhoitaja
Pultti-kissan emäntä

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pääluottamusmiesehdokkaat esittäytyvät

Tehy PPSHP pääluottamusmiesvaalit käydään NYT! Kyseessä on vuoden 2021 loppuun asti kestävä tehtävä. Tässä seuraa ehdokkaiden omat esittelyt:

Nykyisyydestä kohti tulevaisuutta

Työsopimuksella myymme työnantajalle aikaamme ja osaamistamme vastiketta vastaan. Venymisestä ja joustamisesta ei siinä kaupassa ole sovittu. Kevään ja alkukesän aikana käytiin työehtosopimusneuvotteluita ja niitä joiltain osin vauhditettiin ylityö - ja vuoronvaihtokielloin. Mm. valmiuslain säädösten voimassa olon vuoksi tätä käytettiin marginaalisesti ja hetkellisesti. Joustaminen keskeytettiin pieneksi ajaksi mutta ongelmat alkoivat kasautua ilman isompia viiveitä. Tästä on helppo muodostaa se johtopäätös, että palveluntuotanto terveydenhuollossa pysyy pystyssä pitkälti pienipalkkaisten työntekijöiden joustamisen ja työajoista tinkimisen avulla.  Tehy PPSHP on vuosien aikana ollut edistämässä paikallista sopimista liittyen joustamiseen. Meillä on käytössä lisätyö ja tuottavan toiminnan malli, sisäisen keikkailunmalli, hälytysraha malli ja varallaolo malli , jotka kaikki poikkeavat kokonaan tai merkittävästi siitä, mihin työehtosopimus antaa mahdollisuuden.   Työntekijällä on mahdolli

Ajatuksia keväästä ja syksystä 2020 paikallisesti

Korona-kevät 2020, sellaisena se muistetaan. Kaikkea valtakunnan uutisointia hallitsivat uutiset koronatilanteesta. Television ajankohtais- ja keskusteluohjelmat täyttyivät asiantuntijoiden arvioista epidemiatilanteeseen liittyen. Heti alussa pohdiskeltiin, laskettiin ja alettiin valmistautua siihen miten terveydenhuoltomme kestää ennen kokemattoman tilanteen. Julkisuudessa näytettiin kuvaa ja kuvia suojavaatetuksessa kulkevista terveydenhuollon työntekijöistä meiltä ja muualta. Kiitosta sekä kannustusta tuli kansalaisilta, julkisuuden henkilöiltä ja osallistuipa valtiovaltakin asiaan valaisemalla Finlandia-talon!  E n kykene ottamaan kantaa, kuinka montaa ihmistä nuo eleet lämmittivät ,mutta meille tulleissa yhteydenotoissa olisi kyllä toivottu konkreettisempaakin. Tehy PPSHP ehdotti työnantajalle erityistä koronalisää. Neuvottelut eivät edenneet. Suojavälineiden riittävyys puhutti ja niitä Suomi hankki muun muassa Virossa toimivilta monialayrittäjiltä hiukan huonommalla menestyksellä