Siirry pääsisältöön

Kohti keskikesän juhlaa

Aloitin 01.01.2018 Tehy PPSHP:n päätoimisena luottamusmiehenä vastuualueena LaNa ja SaPa. Ensimmäiset viisi kuukautta ovat menneet kyllä nopeasti ja nyt kohta voi pikkuhiljaa alkaa keskittymään keskikesän juhlaan. Alkuvuoteen on mahtunut paljon tapahtumia mukaan lukien kunnallisen työehtosopimuksen hyväksyminen tiukan väännön kautta. Lisäksi Oulaskankaan synnytykset ja niiden jatkuminen on ollut tiukasti kevään agendalla.
Olen koulutukseltani röntgenhoitaja ja valmistuin joulukuussa 2004 Oulun AMK:sta. Tulin PPSHP:n palvelukseen virallisesti 01.07.2005 päivystysröntgeniin ja toimin siellä 3-vuorotyössä 13 vuoden ajan aina tämän vuoden alkuun asti. Sitä ennen olin samassa yksikössä työkokeilussa vakuutusyhtiön kustantamana 01.01-30.06 2005 eli 6kk. Ennen hoitoalalle tulemista toimin yksityispuolella tehdastöissä 16vuotta aina siihen asti kunnes ammattitautini paheni niin etten voinut jatkaa siellä työskentelyä.
Luottamusmieheksi ajauduin ensin varalle Sapaa:n alueluottamusmieheksi ja sitä kautta melko pikaisesti varsinaiseksi alueluottamusmieheksi. Miksi tunsin vetoa alkaa tähän luottamusmiespestiin juontui entisestä tehdastyöstäni saamastani ammattitaudistani ja se miten jouduin käymään melkoisen prosessin päästäkseni ammattitauti luokitukseen. Olisin ollut ihan hukassa ilman ay:n antamaa luottamusmies/ lakiasiantuntijaa ja siksi kiitollisuus saamastani tuesta koko prosessin aikana sai minut miettimään , jos vaikka itsekin pystyisi auttamaan joskus henkilöstöä vastaavanlaisissa tai muissakin erimielisyystilanteissa työnantajan kanssa. Olin siis silloin yksityispuolella ja ihan eri alan töissä kun sairastuin ammattitautiin. Voin sanoa että olen aikamoinen asiantuntija ammattitauti asian suhteen kokemani prosessin kautta.
Päätoimisena luottamusmiehenä toimiminen on sikäli helpottanut palvella jäsenistöä paremmin kun olen ollut saatavilla arkena joka päivä versus 3-vuorotyössä, kun työajat meni miten meni aina. Haasteita on piisannut ja piisaa edelleen päivittäin, mutta se mikä on helpottanut asioiden hoitoa on ollut tuen saaminen muilta toimistolla olevilta luottamusmiehiltä. Jouduin viime syksyllä kyllä miettimään pyrinkö päätoimiseksi vai en, koska hoitotyö kiinnosti ja kiinnostaa edelleen minua. Kaikki hoitotyöhön liittyvät luvat rokotuksineen pidän kunnossa ja yritän pyrkiä aina silloin tällöin tehdä keikkaa päivystysröntgeniin pitääkseni tuntumaa arkiseen hoitotyöhön.
Tätä kirjoittaessa soten suhteen eletään voisiko sanoa taas jännittäviä hetkiä. Edessämme voi olla historian suurimmat liikkeenluovutukset täällä Suomessa. Ammattiosaston ja meidän luottamusmiesten tulee olla valmis myös kyseiseen tilanteeseen lyhyelläkin aikavälillä. Sen olen ilolla huomannut, että meillä PPSHP:n alueella on hyvä ja luottamuksellinen neuvotteluyhteys työnantajan edustajien kanssa. Kohti tätä muutoksen aikaa mentäessä meidän kaikkien etu on jäsenistön yhtenäisyys. Sitä kautta olemme entistä vahvempia mentäessä kohti muutoksia.
Jäsenistölle vinkkinä, että olkaa aktiivisia ja osallistukaa mahdollisuuksienne mukaan ammattiosaston järjestämiin teemailtoihin. Näissä jäsenilloissa saa aidosti oikeaa tietoa ajankohtaisista asioista. Ammattiosaston nettisivujen kautta saa nopeasti tietoa meneillään olevista tai sovituista asioista.
Hyvää kesää kaikille!
-Jouni Hackzell päätoiminen luottamusmies Lana/SaPa, Tehy PPSHP

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

We Want You

Olen aloittanut ammattiosastomme nuoriso- ja opiskelijavastaavana ja olen miettinyt, miten voisimme parantaa hyvinvointiamme rajallisin resurssein. Mielestäni hyvään elämään kuuluu työn lisäksi kulttuuria ja sivistystä - tarvitsemme sosiaalista kanssakäymistä ja uusia kokemuksia.   Kysynkin, onko sinulla tulossa taidenäyttely? Harrastatko valokuvausta, kuorolaulua? Vai onko bändisi keikalla Oulun seudulla? Järjestätkö dj-keikan, nukketeatteriesityksen, runonlausuntaillan? Olet iältäsi vanha, nuori tai keski-ikäinen, opiskelija tai pidempään töissä viihtynyt? Me haluamme tietää tapahtumastasi. Voimmeko miettiä yhteistyötä ja vaikka markkinoida tapahtumaasi? Ehkä voisimme tukea jäsentemme osallistumista kulttuuritapahtumaasi. Kerro meille - olkaamme vahvempia yhdessä!   Terveisin, Tommi Kallioniemi ( tommikall(at)outlook.com)

Pohteen ensimmäiset paikalliset sopimukset on allekirjoitettu!

  Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde käynnistyy tuota pikaa. Paljon on tehtynä valmisteluja erilaisissa kokoonpanoissa. Tehy ammattijärjestönä on myös paikallisesti osallistunut omalta osaltaan valmisteluihin. Historiallinen hetki oli eilen iltapäivällä, kun sain allekirjoittaa ensimmäiset paikalliset virka-ja työehtosopimukset hyvinvointialueelle Pohjois-Pohjanmaan julkisen sektorin ammattiosastojen valtuuttamana. Tehyn rekisteröityjen yhdistysten eli ammattiosastojen rakennetyöryhmä (RAKE) neuvottelee ja sopii isoissa muutostilanteissa, kuten työnantajan vaihdokset, työnantajan kanssa paikalliset virka- ja työehtosopimukset. Pohjois-Pohjanmaan ammattiosastojen kokous on 14.3.2022 antanut neuvotteluoikeudet Pohjois-Pohjanmaa RAKE-ryhmälle, koskien Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueelle siirtyvien, sote-sopimuksen piirissä olevien ammattiosastonsa jäsenten osalta. Rake-ryhmä on valinnut tehtävään keskuudestaan neuvottelijat, kolme pääluottamusmiestä ja yhden ammattiosaston

Tämä vuosi pakettiin: Huh, huh!

Pultti on voimavara. Kerron ensimmäisenä asian, jonka me kaikki jo tiedämme. Tämä vuosi on ollut varsin erikoinen. Yritän välttää eniten työssäni kuultuja termejä kamala, uuvuttava, kuormittava, sekava, raskas, epäoikeudenmukainen… Erikoisen siitä ovat tehneet varsin monet yhtä aikaa kuormittaneet asiat: korona, työtaistelu, Ukrainan sota, energiakriisi, hintojen nousu, kiihtyvä työvoimapula sekä organisaatiouudistuksemme sairaanhoitopiirissä. Loppuvuodesta turvattomuus alkoi jopa lisääntyä. Tietotulva uudistuksista liittyen hyvinvointialueelle siirtymisestä, palkanmaksun onnistumisesta sekä oman työpaikan tilanteesta huolestuttavat meitä kaikkia, toki eri asteisena. Olen havainnut, että osalla meistä on valtava kiire ottaa tilanne heti hallintaan ensimmäisen uuden sähköpostin tai intran tiedotteen kilahtaessa näkyviin. Se ei oikeasti ole kenellekään mahdollista. Varsinkin kun meillä itse kullakin on suoritettavana ensisijaisesti se ikioma perustehtävämme. Mutta kun suurin osa mei