Siirry pääsisältöön

Keväisen lämpimät terveiset PPSHP Raahen leikkausyksiköstä!

Tehy PPSHP teatteriretkellä Kuopioon pyydettiin blogikirjoitusta tunnoista ja mietteistä keskeltä soteuudistushulinan pyörteitä meidän raahelaisten työntekijöiden näkövinkkelistä. Vuoden 2018 alusta Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän hoidonsuunnittelu, leikkausyksikkö ja päiväkirurginen sekä leiko-yksikkömme siirtyivät PPSHP:n toiminnaksi. Olemme Raahessa tilanteessa, että meillä on sairaala sairaalassa. Luvalla sanoen, kelpaa meidän avarissa valoisissa tiloissa suuremmankin sairaalan toimia, lähitulevaisuudessa ei remontin tarvetta leikkausyksikössämme ole. 
PPSHP:n Raahen työyksiköissä kuherruskuukausi meni uusien ohjelmien opettelussa. Uudet ohjelmat opeteltiin työn lomassa hiljennetyn leikkaustoiminnan turvin. Ohjelmat sisäistettiinkin yllättävän nopeasti. Aloittamiseen liittyvät sähköisten ohjelmien hetkelliset kaatumiset selvitettiin ja stressitasot meillä kaikilla laskivat hiljalleen normaaliin. Toiminnan muutokseen liittyvä muutosvastarinta on muuttunut tyytyväisyydeksi ohjelmien sisäistämisen myötä. Ison organisaation hoitotyöhön liittyvä massiivinen tenttiruljanssikin on loppusuoralla. Hiljennetystä toiminnasta olemmekin siirtyneet normaaliin päivärytmiin ja voidaan sanoa että normiarki on laskeutunut tähän vajaan puolen vuoden vanhaan liittoon. Arki rullaa, mutta joitakin toimintatapojen muutoksia joudumme vielä yksikössä viilaamaan. 
PPSHP:n alaisuudessa on ollut hyvä toimia. Tuntuu että meidät on otettu hyvin vastaan ja koemme että työllämme on oikeasti merkitystä. Olemme saaneet paljon uutta, mutta myös säilyttäneet vanhaa niin kuin kunnon hääseremonioihin kuuluukin. Pienen tiiviin yksikön työntekijöinä olemme tyytyväisiä siitä että toimintamme jatkuu ja työpaikkamme Raahessa säilyivät. Operatiivinen puoli Raahessa on kokenut menetyksiä viime vuosina niin paljon mm. synnytystoiminnan lakkautuksen myötä kuin leikkausyksikön päivystystyön loputtua. Muutosta muutosten perään, sitähän tämä viimeiset vuodet ovat meilläpäin enemmän ja vähemmän olleet. Tommy Hellstenin sanoin: Saat sen mistä luovut -paradoksit käyvät nyt toteen. Pyörimme alueemme Sote -altaassa kuin akanpyörteissä, välillä nopeammin ja välillä hitaammin. Olemme työyhteisönä katsoneet parhaaksi keskittyä siihen, että hoidamme operatiivisella puolella työpäivän kerrallaan niin hyvin kuin voimme ja pidämme päämme pinnalla siellä akanpyöreissäkin.  
Ai niin… Siitä ammattiosaston teatterireissusta piti kertomani vielä: Kuopiossa oli ammattiosaston väkeä Oulaisista, Raahesta ja Oulusta linja-auton täydeltä. Helppoa oli rivijäsenen nauttia kun matkajärjestelyt ja matkanjohto olivat tehyläiseen tyyliin järjestetty laadukkaasti: Kuopion kaupunginteatterin musikaali "Viulunsoittaja katolla" -esitys oli upeaa katsottavaa ja kuultavaa, hotellimme Puijonsarvi oli rauhallinen ja iltamenotkin sujuivat mainiosti. Paluumatkan shoppailuun sitten kulutettiin tehokkaasti parituntinen jokainen tahoillaan. Kyyti hoitui maan kuululla Kinnus-kuljetuksella turvallisesti ja ammattitaidolla. Olihan hyvä reissu! 
Hyvää kesän alkua kaikille seiskanollaseiskalaisille Raahesta toivottaa
Susan Hellman, sairaanhoitaja, PPSHP Raahen leikkausyksikkö, Tehy PPSHP jäsen

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

We Want You

Olen aloittanut ammattiosastomme nuoriso- ja opiskelijavastaavana ja olen miettinyt, miten voisimme parantaa hyvinvointiamme rajallisin resurssein. Mielestäni hyvään elämään kuuluu työn lisäksi kulttuuria ja sivistystä - tarvitsemme sosiaalista kanssakäymistä ja uusia kokemuksia.   Kysynkin, onko sinulla tulossa taidenäyttely? Harrastatko valokuvausta, kuorolaulua? Vai onko bändisi keikalla Oulun seudulla? Järjestätkö dj-keikan, nukketeatteriesityksen, runonlausuntaillan? Olet iältäsi vanha, nuori tai keski-ikäinen, opiskelija tai pidempään töissä viihtynyt? Me haluamme tietää tapahtumastasi. Voimmeko miettiä yhteistyötä ja vaikka markkinoida tapahtumaasi? Ehkä voisimme tukea jäsentemme osallistumista kulttuuritapahtumaasi. Kerro meille - olkaamme vahvempia yhdessä!   Terveisin, Tommi Kallioniemi ( tommikall(at)outlook.com)

Pohteen ensimmäiset paikalliset sopimukset on allekirjoitettu!

  Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde käynnistyy tuota pikaa. Paljon on tehtynä valmisteluja erilaisissa kokoonpanoissa. Tehy ammattijärjestönä on myös paikallisesti osallistunut omalta osaltaan valmisteluihin. Historiallinen hetki oli eilen iltapäivällä, kun sain allekirjoittaa ensimmäiset paikalliset virka-ja työehtosopimukset hyvinvointialueelle Pohjois-Pohjanmaan julkisen sektorin ammattiosastojen valtuuttamana. Tehyn rekisteröityjen yhdistysten eli ammattiosastojen rakennetyöryhmä (RAKE) neuvottelee ja sopii isoissa muutostilanteissa, kuten työnantajan vaihdokset, työnantajan kanssa paikalliset virka- ja työehtosopimukset. Pohjois-Pohjanmaan ammattiosastojen kokous on 14.3.2022 antanut neuvotteluoikeudet Pohjois-Pohjanmaa RAKE-ryhmälle, koskien Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueelle siirtyvien, sote-sopimuksen piirissä olevien ammattiosastonsa jäsenten osalta. Rake-ryhmä on valinnut tehtävään keskuudestaan neuvottelijat, kolme pääluottamusmiestä ja yhden ammattiosaston

Tämä vuosi pakettiin: Huh, huh!

Pultti on voimavara. Kerron ensimmäisenä asian, jonka me kaikki jo tiedämme. Tämä vuosi on ollut varsin erikoinen. Yritän välttää eniten työssäni kuultuja termejä kamala, uuvuttava, kuormittava, sekava, raskas, epäoikeudenmukainen… Erikoisen siitä ovat tehneet varsin monet yhtä aikaa kuormittaneet asiat: korona, työtaistelu, Ukrainan sota, energiakriisi, hintojen nousu, kiihtyvä työvoimapula sekä organisaatiouudistuksemme sairaanhoitopiirissä. Loppuvuodesta turvattomuus alkoi jopa lisääntyä. Tietotulva uudistuksista liittyen hyvinvointialueelle siirtymisestä, palkanmaksun onnistumisesta sekä oman työpaikan tilanteesta huolestuttavat meitä kaikkia, toki eri asteisena. Olen havainnut, että osalla meistä on valtava kiire ottaa tilanne heti hallintaan ensimmäisen uuden sähköpostin tai intran tiedotteen kilahtaessa näkyviin. Se ei oikeasti ole kenellekään mahdollista. Varsinkin kun meillä itse kullakin on suoritettavana ensisijaisesti se ikioma perustehtävämme. Mutta kun suurin osa mei