Siirry pääsisältöön

Se on sinun käsissäsi - Äänestä!

Taas on se hetki vuodesta kun arkeen palaamisen haikeus iskee oikein kunnolla iholle. Tämän takana meillä monella on usein hyvin onnistunut loma. Eikä se ole vain musta tuntuu - juttu vaan ihan tutkittua tietoa. Keväällä 2017 Works goes happyn ja Yksi elämä – terveystalkoiden teettämän tutkimuksen perusteella suomalainen työelämä näyttää karulta. Työssä käyvän arkea leimaa jatkuva kiire. Keho ja erityisesti aivot joutuvat tiukkaan prässiin loman jälkeen. Hektisen työelämän olosuhteisiin ei aina voi täysin vaikuttaa, mutta ei siihen saa tyytyäkään. Varaa itsellesi vapaa-aikaa ja anna aivojen levätä. Nuuski syksyn tuoksuja ja pysähdy hengittämään hetkeksi ilman hoppua. Ennen kaikkea on tärkeä vaikuttaa niihin asioihin, joihin voit vaikuttaa. Tänä syksynä se on mahdollista!
Tämä vuosi on Tehyn 35-vuotisen toiminnan juhlavuosi. Tehy on perustettu 8.6.1982 ja on tänään vetovoimainen ja arvostettu ammattiliitto. Asema on saavutettu määrätietoisella työllä ja sen säilyttäminen vaatii onnistumista tulevissa edunvalvonnanhaasteissa. Tehyläiset ovat aina puhuneet hyvän hoidon ja potilaiden oikeuksien puolesta. Tämän ammattiliiton vahvuus on jäsenten vankka ammattitaito ja joukkovoima. Lueskelin itse lomalla Tahdon asia – julkaisua, joka on Mikko Laakson kirjoittama Tehyn 30 - vuotisen taipaleen historiikki.  Laakso kertoo, että teoksen punaisena lankana on kaksi teemaa: joukkovoima ja yhdenvertaisuus. Nämä kaksi punaista lankaa sopivat tähän päiväänkin hyvin. Tulossa on suuria muutoksia sote- ja maakuntauudistuksen myötä. Tulemme tarvitsemaan yhteen hiileen puhaltamisen taitoa suunnitellessamme ammattiosastorakennetta uuteen maakuntaan.
Kunta-alan pääsopijajärjestöt valmistautuvat syksyn palkkaneuvotteluihin ja vaativat selkeitä palkankorotuksia. Kaikki tiedämme, että julkinen sektori on jo kantanut kortensa kekoon. Julkisen sektorin työntekijät tuottavat työllään hyvinvointipalveluja, jotka tuottavat osaamista ja takaavat yhteiskunnan perusrakenteet. Tästäkin syystä on tärkeää, ettei julkisen sektorin työntekijöiden ansiotasoa saa jäädyttää eikä aliarvioida työntekijöiden merkitystä Suomen taloudelle ja hyvinvoinnille. Sote-uudistuksen myllerryksessä on entistä tärkeämpää, että vaikutat sinua koskeviin asioihin.  Tehyn valtuustovaalit ovat ihan ovella. Valtuusto vastaa Tehyn jäsenten edunvalvonnasta ja hyväksyy työehtosopimukset. Sen tehtävänä on myös miettiä ratkaisuja työtaistelutoimiksi sekä päättää liiton toiminnan linjauksista ja kannanotoista alaa koskeviin asioihin. Valtuusto valitsee myös puheenjohtajan.  Meidän ammattiosastosta on useita jäseniä ehdolla Tehyn valtuustovaaleissa. Meidän ” pohjoista voimaa” on nyt hyvä saada mahdollisimman paljon valtuustoon päättämään edellä mainituista asioista.  Tehyn valtuustovaalit käydään sähköisesti ja äänestysaika on 11.- 28.9.2017.
Tuota meidän valkoista taloa katsellessa huomaa, että kesän aikana on pystytetty monenlaista rakennustelinettä, kaivettu kuoppaa, merkitty kiertotietä ja tehty evakkopaikkaa. Tämä rakennusprosessi on nyt arkipäivää sairaalassamme usean vuoden ajan. Kaiken muutoksen ja kiireen keskellä on tärkeää tiedostaa näihin erityistilanteisiin liittyvät haasteet. Arvioida riskit ja löytää keinot, joilla taataan terveet ja turvalliset työolot. Tätä varten meillä on hyvin toimiva työsuojeluorganisaatio. Työsuojeluvastuu kuuluu työnantajalle, mutta meidän jokaisen on edesautettava omalla toiminnallamme sen toteutumista. Yhteistoimintakulttuuri on alun perin luotu yhteisen työpaikan kehittämiseen – yhdessä. Tämä tulee meidän kaikkien muistaa. Loppuvuodesta meillä on edessä työsuojeluvaalit. Haastava neljävuotiskausi on edessä muutosprosessien keskellä.
Ja eivät ne vaalit vielä siihen lopu! Tehy PPSHP kevätkokous 2017 teki päätöksen jatkaa nykyisten luottamusmiesten kautta vuodella 2018 sote- ja maakuntauudistuksen vuoksi. Maakuntauudistuksen lykkääntyminen vuodella ja Kuntatyönantajalta saatu varmistus siitä, että luottamusmiehet siirtyvät luottamusmiehinä maakunnan palvelukseen on muuttanut suunnitelmamme.  Tehdyllä sopimuksella ei ole enää pohjaa. Tämän vuoksi pidämme luottamusmiesvaalit tänä syksynä heti Tehyn valtuustovaalien jälkeen.  Luottamusmiesvaaleista tiedotamme pian lisää.
Se on sinun käsissäsi - Äänestä!
- Outi Puoskari ammattiosaston puheejohtaja

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

We Want You

Olen aloittanut ammattiosastomme nuoriso- ja opiskelijavastaavana ja olen miettinyt, miten voisimme parantaa hyvinvointiamme rajallisin resurssein. Mielestäni hyvään elämään kuuluu työn lisäksi kulttuuria ja sivistystä - tarvitsemme sosiaalista kanssakäymistä ja uusia kokemuksia.   Kysynkin, onko sinulla tulossa taidenäyttely? Harrastatko valokuvausta, kuorolaulua? Vai onko bändisi keikalla Oulun seudulla? Järjestätkö dj-keikan, nukketeatteriesityksen, runonlausuntaillan? Olet iältäsi vanha, nuori tai keski-ikäinen, opiskelija tai pidempään töissä viihtynyt? Me haluamme tietää tapahtumastasi. Voimmeko miettiä yhteistyötä ja vaikka markkinoida tapahtumaasi? Ehkä voisimme tukea jäsentemme osallistumista kulttuuritapahtumaasi. Kerro meille - olkaamme vahvempia yhdessä!   Terveisin, Tommi Kallioniemi ( tommikall(at)outlook.com)

Pohteen ensimmäiset paikalliset sopimukset on allekirjoitettu!

  Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde käynnistyy tuota pikaa. Paljon on tehtynä valmisteluja erilaisissa kokoonpanoissa. Tehy ammattijärjestönä on myös paikallisesti osallistunut omalta osaltaan valmisteluihin. Historiallinen hetki oli eilen iltapäivällä, kun sain allekirjoittaa ensimmäiset paikalliset virka-ja työehtosopimukset hyvinvointialueelle Pohjois-Pohjanmaan julkisen sektorin ammattiosastojen valtuuttamana. Tehyn rekisteröityjen yhdistysten eli ammattiosastojen rakennetyöryhmä (RAKE) neuvottelee ja sopii isoissa muutostilanteissa, kuten työnantajan vaihdokset, työnantajan kanssa paikalliset virka- ja työehtosopimukset. Pohjois-Pohjanmaan ammattiosastojen kokous on 14.3.2022 antanut neuvotteluoikeudet Pohjois-Pohjanmaa RAKE-ryhmälle, koskien Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueelle siirtyvien, sote-sopimuksen piirissä olevien ammattiosastonsa jäsenten osalta. Rake-ryhmä on valinnut tehtävään keskuudestaan neuvottelijat, kolme pääluottamusmiestä ja yhden ammattiosaston

Tämä vuosi pakettiin: Huh, huh!

Pultti on voimavara. Kerron ensimmäisenä asian, jonka me kaikki jo tiedämme. Tämä vuosi on ollut varsin erikoinen. Yritän välttää eniten työssäni kuultuja termejä kamala, uuvuttava, kuormittava, sekava, raskas, epäoikeudenmukainen… Erikoisen siitä ovat tehneet varsin monet yhtä aikaa kuormittaneet asiat: korona, työtaistelu, Ukrainan sota, energiakriisi, hintojen nousu, kiihtyvä työvoimapula sekä organisaatiouudistuksemme sairaanhoitopiirissä. Loppuvuodesta turvattomuus alkoi jopa lisääntyä. Tietotulva uudistuksista liittyen hyvinvointialueelle siirtymisestä, palkanmaksun onnistumisesta sekä oman työpaikan tilanteesta huolestuttavat meitä kaikkia, toki eri asteisena. Olen havainnut, että osalla meistä on valtava kiire ottaa tilanne heti hallintaan ensimmäisen uuden sähköpostin tai intran tiedotteen kilahtaessa näkyviin. Se ei oikeasti ole kenellekään mahdollista. Varsinkin kun meillä itse kullakin on suoritettavana ensisijaisesti se ikioma perustehtävämme. Mutta kun suurin osa mei