Siirry pääsisältöön

Kesää kohti, ilimoista huolimatta :)

Viikon päästä pitäisi olla vappu! Tai onhan se vaikka lunta on tullut urakalla ja vehreistä nurmikoista ei ole tietoakaan.  Täytyisi varmaa ottaa itsellekin tuo asenne mikä on koiralla lenkille lähtiessä; nokka pystyssä ja korvat hulmuten kohti uutta, olipa keli minkämoinen hyvänsä!
Kerran aiemminkin olen ammattiosaston blogiin kirjoitellut eikä oma roolini ammattiosastossa ole juurikaan muuttunut. Olen edelleen Oulaskankaan alajaoston puheenjohtaja, hallituksen varsinainen jäsen ja ehkä uutena jobina vara-alueluottamusmies. Tiivis yhteistyö alajaoston ja ammattiosaston kanssa jatkuu, tosin olemme nyt ainoa 707:n toimiva alajaosto kun Visalan alajaosto lopetti toimintansa. Meillä on oma pieni hallituksemme jossa on pj, kolme varsinaista jäsentä ja heillä varat. Järjestämme tänne eteläiselle alueelle omiakin jäsenetuja ja mm. yhdysjäsenilta on tulossa 6.6.
Voisi taas sanoa että elämme mielenkiintoisia aikoja!
On sote – soppaa, kikyä, yhtiöittämistä, yksityistämistä, maakuntauudistusta, sairaanhoitopiirit lakkaavat olemasta, miten tulee toiminaan mm. ammattiosastot tulevaisuudessa? Ja monen monta muuta asiaa joista ei vielä kukaan tunnu tietävän oikein mitään, saatikka pienen pieni normirivijäsen. Niin sopan keittäjät kuin keitossa räpistelevät taitavat olla hieman eksyksissä ja asia puhuttaa paljon työpaikoilla. Hurjia huhuja liikkuu pitkin poikin.
Omalla työpaikallani Oulaskankaan synnärillä olemme joutuneet tilanteeseen, jollaista pari vuotta sitten ei olisi voinut edes kuvitella. Olemmehan olleet matalan riskin synnytyssairaala ja yhteistyö OYS:n kanssa on toiminut moitteettomasti.
Valviran antamien noottien mukaan osastollamme alkoi ympärivuorokautinen lastenlääkäripäivystys ja tällä hetkellä olemme avanneet Vaavilan, vastasyntyneiden tehovalvontayksikön. Yksikköön on jo saatu laitteet ja asiakkaitakin siellä on ollut. Samalla on käynnistetty vieripolitoiminta.
Seitsemän kätilöä on kouluttautunut / kouluttautuu OYS:ssa meille ”tehokätilöiksi” jotka meille muille sitten tietenkin jakavat tietoaan ja taitoaan. Täytyy sanoa että nostan hattua näille kätilöille jotka lähtevät puoleksi vuodeksi kouluttautumaan osaston edun takia, hyvin monenlaisesta perhe- ja elämäntilanteista. Kaikkien panos on toki ollut merkittävä, joustoa ja venymistä on vaadittu kaikilta.
Nyt keväällä odottelemme hallinto-oikeuden lausuntoa asiasta, onko Valvira kohdellut yksikköämme tasavertaisesti muihin vastaaviin yksiköihin verrattuna.  Työmme tekoon asia ei ole vaikuttanut vaan hoidamme asiakkaat samalla tavalla kuin aiemminkin, suurella sydämellä :)
Jotakin postiivistakin toki on, kansantalous näyttäisi olevan elpymässä ja ihmiset uskaltavat taas kuluttaa ja matkustella, näin ainakin kertovat uutiset. Itsekin olen enemmän nytku kuin sitku – ihminen joten ylös, ulos ja lenkille räntäsateesta huolimatta, kyllä se aurinkokin sieltä taas näyttäytyy.
Kesää odotellen!
- Anita Koski, Tehy PPSHP Oulaskankaan alajaoston pj
p. 040 682 9352, spostit: anita.koski ät ppshp.fi

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

We Want You

Olen aloittanut ammattiosastomme nuoriso- ja opiskelijavastaavana ja olen miettinyt, miten voisimme parantaa hyvinvointiamme rajallisin resurssein. Mielestäni hyvään elämään kuuluu työn lisäksi kulttuuria ja sivistystä - tarvitsemme sosiaalista kanssakäymistä ja uusia kokemuksia.   Kysynkin, onko sinulla tulossa taidenäyttely? Harrastatko valokuvausta, kuorolaulua? Vai onko bändisi keikalla Oulun seudulla? Järjestätkö dj-keikan, nukketeatteriesityksen, runonlausuntaillan? Olet iältäsi vanha, nuori tai keski-ikäinen, opiskelija tai pidempään töissä viihtynyt? Me haluamme tietää tapahtumastasi. Voimmeko miettiä yhteistyötä ja vaikka markkinoida tapahtumaasi? Ehkä voisimme tukea jäsentemme osallistumista kulttuuritapahtumaasi. Kerro meille - olkaamme vahvempia yhdessä!   Terveisin, Tommi Kallioniemi ( tommikall(at)outlook.com)

Pohteen ensimmäiset paikalliset sopimukset on allekirjoitettu!

  Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde käynnistyy tuota pikaa. Paljon on tehtynä valmisteluja erilaisissa kokoonpanoissa. Tehy ammattijärjestönä on myös paikallisesti osallistunut omalta osaltaan valmisteluihin. Historiallinen hetki oli eilen iltapäivällä, kun sain allekirjoittaa ensimmäiset paikalliset virka-ja työehtosopimukset hyvinvointialueelle Pohjois-Pohjanmaan julkisen sektorin ammattiosastojen valtuuttamana. Tehyn rekisteröityjen yhdistysten eli ammattiosastojen rakennetyöryhmä (RAKE) neuvottelee ja sopii isoissa muutostilanteissa, kuten työnantajan vaihdokset, työnantajan kanssa paikalliset virka- ja työehtosopimukset. Pohjois-Pohjanmaan ammattiosastojen kokous on 14.3.2022 antanut neuvotteluoikeudet Pohjois-Pohjanmaa RAKE-ryhmälle, koskien Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueelle siirtyvien, sote-sopimuksen piirissä olevien ammattiosastonsa jäsenten osalta. Rake-ryhmä on valinnut tehtävään keskuudestaan neuvottelijat, kolme pääluottamusmiestä ja yhden ammattiosaston

Tämä vuosi pakettiin: Huh, huh!

Pultti on voimavara. Kerron ensimmäisenä asian, jonka me kaikki jo tiedämme. Tämä vuosi on ollut varsin erikoinen. Yritän välttää eniten työssäni kuultuja termejä kamala, uuvuttava, kuormittava, sekava, raskas, epäoikeudenmukainen… Erikoisen siitä ovat tehneet varsin monet yhtä aikaa kuormittaneet asiat: korona, työtaistelu, Ukrainan sota, energiakriisi, hintojen nousu, kiihtyvä työvoimapula sekä organisaatiouudistuksemme sairaanhoitopiirissä. Loppuvuodesta turvattomuus alkoi jopa lisääntyä. Tietotulva uudistuksista liittyen hyvinvointialueelle siirtymisestä, palkanmaksun onnistumisesta sekä oman työpaikan tilanteesta huolestuttavat meitä kaikkia, toki eri asteisena. Olen havainnut, että osalla meistä on valtava kiire ottaa tilanne heti hallintaan ensimmäisen uuden sähköpostin tai intran tiedotteen kilahtaessa näkyviin. Se ei oikeasti ole kenellekään mahdollista. Varsinkin kun meillä itse kullakin on suoritettavana ensisijaisesti se ikioma perustehtävämme. Mutta kun suurin osa mei