Siirry pääsisältöön

Kevätterveisiä Limingan lakeuksilta!

Tässäpä ensimmäistä kertaa blogia koitan kirjoteilla ja kertoa kuka se minä oikein olen.
Olen Sari Anttila, kolmen tyttären äiti Limingasta. Tänä keväänä tulee 30 vuotta röntgenhoitajaksi valmistumisestani ja odotan innolla RH oj.28 kurssitapaamista täällä Oulussa. Olen työskennellyt yksityisellä sektorilla yli 20 vuotta Raahessa kahdessa eri lääkärikeskuksessa ja sivutoimena olen työskennellyt reilu 3 vuotta sairaankuljetuksessa joskus 90-luvun alkupuolella. OYS:ssa olen työskennellyt entisessä kirurgian röntgenissä, kardiologisella osastolla ja nyt viimeiset 7 vuotta päivystysröntgenissä eli olen paluumuuttaja. Olen palannut työyksikköön mistä aikoinani vastaleivottuna rönärinä lähdin työn perässä Raaheen. Kolmivuorotyöni vastapainoksi harrastan pyöräilyä vapaa-ajalla. Kesällä kilometrejä kertyy mukavasti ja maisema vaihtuu ja pian taas pääseen polkemaan tuonne ihanaan luontoon.
Olen nyt kolmatta vuotta Tehy PPSHP:n ammattiosaston hallituksessa ja nykyinen tehtäväni on jäsensihteerin työ. Lähdin tähän toimintaan mukaan kollegani ehdotuksesta, vaikka silloin mietinkin, että viihdynkö minä ja osaanko minä. Voin kyllä sanoa, että olen viihtynyt, koska meillä on niin mukavan innovatiivinen ja aktiivinen porukka tässä mukana ja olen saanut paljon uusia ystäviä eri ammattiryhmistä talon eri tulosalueilta. Meillä on myös Suomen toiseksi suurin ammattiosasto ja jäseniä on lähes 3500. Minun tehtäviini kuuluu pitää ammattiosaston jäsenluettelo ajan tasalla. Esittelen hallitukselle uudet jäsenet hyväksyttäväksi ja tiedoksi eronneet jäsenet. Minä vastaan jäsenhuollosta yhdysjäsenverkoston osana ja tukena. Minä toimitan Tehyn jäsenrekisteriin jäsenten muuttuneet tiedot ja myös palkkatoimistoon eli Monetraan. Paljon olen oppinut uutta tässä hallitustyöskentelyssä, mutta uutta asiaa tulee kyllä kokoajan lisää ja siksi tämä mielenkiintoista onkin ja joskus jopa vaikeaa. On ollut hyvin mielenkiintoista nähdä miten asioista hoidetaan ja työskennellään kunnallisella puolella verrattuna yksityiseen puoleen. Meillä on hyvä työnantaja ja laadukas edunvalvonta.
Tämä aika on yhtä muutosta, kun on sotea, kikyä, vaaleja kuntatasolla ja valtakunnan tasolla sekä Tehyssä jne. Ammattiosastomme järjestää koulutusta, jäseniltoja ja virkistystoimintaa pitkin vuotta, joten kannattaa seurata ilmoittelua eri foorumeilta näistä tapahtumista ja osallistua tapahtumiin. Sieltä saat tietoa pinnalla olevista asioista ja yleensä pientä purtavaakin pyritään järjestämään.
Ihanaa, kun tulee kesä ja on valoisaa ja lämmintä. Bongasin ensimmäiset töyhtöhyypät tällä viikolla meidän pelloilta ja joutsenten laulua kuuluu tuon tuostakin ulkona ollessa. Tämä on vuoden parasta aikaa ainakin minun mielestä. Mukavaa alkukevättä kaikille jäsenillemme!
Minut tavoittaa jäsenasioissa helpointen sähköpostilla ja jos vastaan kävelee, niin hihasta vain kiinni ja saa tulla juttelemaan. Mielelläni autan ja vien asioita eteenpäin.
Kevätterveisin
-Sari Anttila, Tehy PPSHP:n jäsensihteeri
p. 0451185322, spostit: sari.p.anttila ät ppshp.fi, anttisari ät gmail.com

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pääluottamusmiesehdokkaat esittäytyvät

Tehy PPSHP pääluottamusmiesvaalit käydään NYT! Kyseessä on vuoden 2021 loppuun asti kestävä tehtävä. Tässä seuraa ehdokkaiden omat esittelyt:

Nykyisyydestä kohti tulevaisuutta

Työsopimuksella myymme työnantajalle aikaamme ja osaamistamme vastiketta vastaan. Venymisestä ja joustamisesta ei siinä kaupassa ole sovittu. Kevään ja alkukesän aikana käytiin työehtosopimusneuvotteluita ja niitä joiltain osin vauhditettiin ylityö - ja vuoronvaihtokielloin. Mm. valmiuslain säädösten voimassa olon vuoksi tätä käytettiin marginaalisesti ja hetkellisesti. Joustaminen keskeytettiin pieneksi ajaksi mutta ongelmat alkoivat kasautua ilman isompia viiveitä. Tästä on helppo muodostaa se johtopäätös, että palveluntuotanto terveydenhuollossa pysyy pystyssä pitkälti pienipalkkaisten työntekijöiden joustamisen ja työajoista tinkimisen avulla.  Tehy PPSHP on vuosien aikana ollut edistämässä paikallista sopimista liittyen joustamiseen. Meillä on käytössä lisätyö ja tuottavan toiminnan malli, sisäisen keikkailunmalli, hälytysraha malli ja varallaolo malli , jotka kaikki poikkeavat kokonaan tai merkittävästi siitä, mihin työehtosopimus antaa mahdollisuuden.   Työntekijällä on mahdolli

Ajatuksia keväästä ja syksystä 2020 paikallisesti

Korona-kevät 2020, sellaisena se muistetaan. Kaikkea valtakunnan uutisointia hallitsivat uutiset koronatilanteesta. Television ajankohtais- ja keskusteluohjelmat täyttyivät asiantuntijoiden arvioista epidemiatilanteeseen liittyen. Heti alussa pohdiskeltiin, laskettiin ja alettiin valmistautua siihen miten terveydenhuoltomme kestää ennen kokemattoman tilanteen. Julkisuudessa näytettiin kuvaa ja kuvia suojavaatetuksessa kulkevista terveydenhuollon työntekijöistä meiltä ja muualta. Kiitosta sekä kannustusta tuli kansalaisilta, julkisuuden henkilöiltä ja osallistuipa valtiovaltakin asiaan valaisemalla Finlandia-talon!  E n kykene ottamaan kantaa, kuinka montaa ihmistä nuo eleet lämmittivät ,mutta meille tulleissa yhteydenotoissa olisi kyllä toivottu konkreettisempaakin. Tehy PPSHP ehdotti työnantajalle erityistä koronalisää. Neuvottelut eivät edenneet. Suojavälineiden riittävyys puhutti ja niitä Suomi hankki muun muassa Virossa toimivilta monialayrittäjiltä hiukan huonommalla menestyksellä