Siirry pääsisältöön

Terveiset pakkasillan hämystä Oulujärven rannalta!

Vuosi 2017 on pyörähtänyt käyntiin ja uusi hallitus on valittu nyt ensimmäistä kertaa kolmeksi vuodeksi. Järjestäytymiskokous pidettiin 27.1.2017 Oulussa Edenissä. Hallituksessa on uusia innokkaita toimijoita vanhojen konkareiden rinnalla. Minulle aloittavana puheenjohtajana tämä on paras mahdollinen yhdistelmä. Työhuone Sairaalanrinteellä alkaa olla järjestyksessä. Tulkaahan piipahtamaan!
Olen tullut silloiseen OYKS :iin töihin 1.6.1989 uunituoreena lastenhoitajana. Tuona päivänä olen liittynyt myös ao 707 jäseneksi. Sittemmin olen opiskellut sairaanhoitajaksi (AMK) ja suorittanut myös YAMK – tutkinnon Sosiaali- ja terveydenhoitoalan kehittämisestä ja johtamisesta. Pitkähkön työurani olen tehnyt Lasten ja nuorten vastuualueella pääsääntöisesti lasten kirurgian parissa. Erityisesti lasten urologinen hoitotyö on lähellä sydäntäni. Olen suorittanut myös uroterapeutin erikoistumisopinnot. Työnkuvani on ollut monipuolinen pitäen sisällä vuodeosasto sekä poliklinikka työskentelyä että itsenäistä sairaanhoitajavastaanottoa. Urani aikana on ollut monta muutosta työelämässä, eivätkä ne tule loppumaan.
Olen toiminut Suomen urologiset hoitajat URHOT ry hallituksen jäsenenä ja rahastonhoitajana usean vuoden ajan. Lisäksi minulla on muita luottamustoimia.  Ao 707 hallituksessa aloitin 2014 varajäsenenä ja virkistystoimikunnan jäsenenä. Loppuvuodesta 2014 siirryin vara-alueluottamusmiehen pestistä Lasten ja Naisten tulosalueen alueluottamusmieheksi ja tällä hetkellä se kattaa työajastani puolet.
Vuoden 2016 loppu oli raskas meille Visalan YT- neuvottelujen ja irtisanomisien vuoksi. Tämän vuoden järjestäytymiskokouksessa lopetettiin Visalan alajaosto. Siinä olleet jäsenet siirtyvät uusien sijoituspaikkojensa mukaan joko Oulaskankaan alajaostoon tai meille tänne OYS:aan.  Kaikkihan me ollaan Suomen innovatiivisimman ja parhaan ao 707 jäseniä. Toivotan kaikki siirtyvät jäsenet lämpimästi tervetulleiksi uusiin yhteisöihin.
Toinen tyttäristäni kävi taannoin kotona ja katsoi olohuoneen pöytää kummastellen. Totesi, että   ” Sulle on mamma sitte tullu uusia kämppiksiä.” Niin. Olihan siinä pöydällä Sotea, Tulsaa, Kikyä, Popsteria, TVA:ta, Makua ja ao -toiminnan opasta – kämppäkavereita kerrakseen. Tänään, kun tätä blogia kirjoittelen, on KiKy -sopimus astunut voimaan. Konkreettisestihan se näkyy meidän arjessa ensimmäisenä työajan pidentymisenä. Tälle vuodelle on kovasti työtä edellä mainittujen asioiden kanssa. Tärkeimpänä tehtävänä näen jäsenten edunvalvonnan. Sen eteen henkilöstönedustajat tekevät paljon työtä paikallisneuvottelujen, erilaisten työryhmätyöskentelyjen ja uuden maakuntahallinnon rakentamisen kautta. Jäsenistöä pidämme ajan tasalla useita tiedotuskanavia käyttäen.
Vuosi 2017 on myös vaalivuosi. Listalta löytyvät Kuntavaalit, Tehyn valtuustovaalit ja Tehyn puheenjohtajan valinta. Meille yhtä tärkeitä ovat syksyllä käytävät Luottamusmies- ja työsuojeluvaalit. Näissä valitaan edustajat vuosille 2018 - 2020. Ammattiosaston tärkeä tehtävä on aktivoida jäseniä äänestämään vaaleissa. Tällä tavoin voimme saada pohjoisen ääntä kuulumaan myös koko maan tasolla tehtävässä päätöksenteossa. Monia aktiivisia jäseniämme on ehdolla niin kuntavaaleissa kuin Tehyn liittokokousvaaleissa.  Pidetään yhdessä huoli, että ammattiosastomme äänestysprosentti on korkea!
Onhan se elämä muutakin kuin vaaleja. Ammattiosasto järjestää koulutusta, kohdennettuja jäseniltoja erilaisilla teemoilla eri ammattinimikkeille. Tänä vuonna teemme yhteistyötä Oulun kaupungin ao 706 kanssa esimerkiksi yhteisen HOI030 TVA-projektin ja maakuntauudistuksen tiimoilta. Tulossa on myös virkistystä. Tarjolla on Luulajan kevätretki 5.-7.5. ja syksyllä perinteinen ruskaretki Leville. Seuraa tiedottelua niin et jää junasta.
Vielä hetken nautin mökin rauhasta ja talvilomapäivistä. Muistakaa kaikki löytää itsellenne jokin henkireikä – paikka tai tekeminen, josta saatte itsellenne hyvän mielen ja runsaasti energiaa. Mie istun mökillä ja tekasen välillä erilaisia kakkuja!
 Hymyillään kun tavataan!    
- Outi Puoskari, pj Tehy PPSHP, alueluottamusmies LaNa

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

We Want You

Olen aloittanut ammattiosastomme nuoriso- ja opiskelijavastaavana ja olen miettinyt, miten voisimme parantaa hyvinvointiamme rajallisin resurssein. Mielestäni hyvään elämään kuuluu työn lisäksi kulttuuria ja sivistystä - tarvitsemme sosiaalista kanssakäymistä ja uusia kokemuksia.   Kysynkin, onko sinulla tulossa taidenäyttely? Harrastatko valokuvausta, kuorolaulua? Vai onko bändisi keikalla Oulun seudulla? Järjestätkö dj-keikan, nukketeatteriesityksen, runonlausuntaillan? Olet iältäsi vanha, nuori tai keski-ikäinen, opiskelija tai pidempään töissä viihtynyt? Me haluamme tietää tapahtumastasi. Voimmeko miettiä yhteistyötä ja vaikka markkinoida tapahtumaasi? Ehkä voisimme tukea jäsentemme osallistumista kulttuuritapahtumaasi. Kerro meille - olkaamme vahvempia yhdessä!   Terveisin, Tommi Kallioniemi ( tommikall(at)outlook.com)

Pohteen ensimmäiset paikalliset sopimukset on allekirjoitettu!

  Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde käynnistyy tuota pikaa. Paljon on tehtynä valmisteluja erilaisissa kokoonpanoissa. Tehy ammattijärjestönä on myös paikallisesti osallistunut omalta osaltaan valmisteluihin. Historiallinen hetki oli eilen iltapäivällä, kun sain allekirjoittaa ensimmäiset paikalliset virka-ja työehtosopimukset hyvinvointialueelle Pohjois-Pohjanmaan julkisen sektorin ammattiosastojen valtuuttamana. Tehyn rekisteröityjen yhdistysten eli ammattiosastojen rakennetyöryhmä (RAKE) neuvottelee ja sopii isoissa muutostilanteissa, kuten työnantajan vaihdokset, työnantajan kanssa paikalliset virka- ja työehtosopimukset. Pohjois-Pohjanmaan ammattiosastojen kokous on 14.3.2022 antanut neuvotteluoikeudet Pohjois-Pohjanmaa RAKE-ryhmälle, koskien Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueelle siirtyvien, sote-sopimuksen piirissä olevien ammattiosastonsa jäsenten osalta. Rake-ryhmä on valinnut tehtävään keskuudestaan neuvottelijat, kolme pääluottamusmiestä ja yhden ammattiosaston

Tämä vuosi pakettiin: Huh, huh!

Pultti on voimavara. Kerron ensimmäisenä asian, jonka me kaikki jo tiedämme. Tämä vuosi on ollut varsin erikoinen. Yritän välttää eniten työssäni kuultuja termejä kamala, uuvuttava, kuormittava, sekava, raskas, epäoikeudenmukainen… Erikoisen siitä ovat tehneet varsin monet yhtä aikaa kuormittaneet asiat: korona, työtaistelu, Ukrainan sota, energiakriisi, hintojen nousu, kiihtyvä työvoimapula sekä organisaatiouudistuksemme sairaanhoitopiirissä. Loppuvuodesta turvattomuus alkoi jopa lisääntyä. Tietotulva uudistuksista liittyen hyvinvointialueelle siirtymisestä, palkanmaksun onnistumisesta sekä oman työpaikan tilanteesta huolestuttavat meitä kaikkia, toki eri asteisena. Olen havainnut, että osalla meistä on valtava kiire ottaa tilanne heti hallintaan ensimmäisen uuden sähköpostin tai intran tiedotteen kilahtaessa näkyviin. Se ei oikeasti ole kenellekään mahdollista. Varsinkin kun meillä itse kullakin on suoritettavana ensisijaisesti se ikioma perustehtävämme. Mutta kun suurin osa mei