Siirry pääsisältöön

Loppusyksyn tervehdys

Elämäni ensimmäinen blogi, jonka ajattelin nyt kirjoitella ihan esittelymielessä.
Olen Kristiina Riekki, kypsässä iässä oleva perheellinen naisimmeinen Muhokselta.  Olen elämänkoulun lisäksi suorittanut kuntohoitajan, sairaanhoitajan sekä Ylemmän Ammattikorkeakoulun sosiaali -ja terveysalan kehittämisen ja johtamisen tutkinnot. Olen työskennellyt osastolla 35 vuodesta 2002. Olen käynyt työkierrossa osastolla 42 ja parhaillaan työkierto on meneillään osastolla 33.    
Olen aikoinani liittynyt Tehyn jäseneksi, mutta en ole suonut ammattiliiton toiminnalle sen enempää ajatusta, kuin että on taustalla joku liitto, josta saa tarvittaessa paremman työttömyyskorvauksen J. Tässä työvuosien karttuessa on kuitenkin huomannut paljon erilaisia työelämän haasteita, joihin on halunnut puuttua ja vaikuttaa. Yksittäisenä työntekijänä vaikuttamismahdollisuudet ovat hyvin rajalliset, joten siitä se ajatus sitten pikkuhiljaa lähti…
Nyt olen toiminut ammattiosaston hallituksen varajäsenenä vuoden päivät. Olen saanut rutkasti uusia ihania työkavereita ja uusia haasteita elämääni. Uuden oppiminen on lähes jokapäiväistä ja tunnen olevani virtaa täynnä. Toiminnassa mukana oleminen sai minut innostumaan myös vapautuneesta luottamusmiespaikasta ja tulin sitten valituksi medisiinisen tulosalueen alueluottamusmieheksi.  Luottamusmiestyöskentelyn olen aloittanut syyskuussa, ja olen täysin noviisi, mutta onneksi minulla on erittäin pätevät opettajat ympärilläni. Olen lähtenyt tutustumaan yksiköihin, ja se on vielä kesken, mutta hiljaa hyvä tulee. KVTES on hankittu, ja sitä olen opetellut tulkitsemaan. Voin sanoa, että haaste ei ole ihan helpoimmasta päästä, mutta uskon, että opin ajan kanssa myös ymmärtämään, mitä siinä sanotaan J.  Tuskin maltan odottaa, että pääsen ensi vuonna ihan viralliseen koulutukseen. Siihen asti mennään kollegiaalisella tuella. Onneksi minulla on suuri suu, jota en pelkää avata silloin, kun tulee kysyttävää.
Koen olevani avoin ja sosiaalinen persoona, jonka kanssa on helppo tulla juttuun.  Haluan olla tukemassa ammattiosastomme jäseniä erityisesti niiden vaikeiden asioiden äärellä. Napatkaa vain rohkeasti hihasta, kun satumme vastakkain, lähettäkää sähköpostia tai soitelkaa.  Lupaan tehdä parhaani.
Pimeästä ja kosteasta alkutalvesta huolimatta toivon voimia ja jaksamista arjen haasteisiin. SOTE-uudistuskin murjottiin väkisin läpi, ja nähtäväksi jää, mitä se tuo tullessaan. Elämme jälleen varsin mielenkiintoisten asioiden äärellä.

-Kristiina Riekki

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

We Want You

Olen aloittanut ammattiosastomme nuoriso- ja opiskelijavastaavana ja olen miettinyt, miten voisimme parantaa hyvinvointiamme rajallisin resurssein. Mielestäni hyvään elämään kuuluu työn lisäksi kulttuuria ja sivistystä - tarvitsemme sosiaalista kanssakäymistä ja uusia kokemuksia.   Kysynkin, onko sinulla tulossa taidenäyttely? Harrastatko valokuvausta, kuorolaulua? Vai onko bändisi keikalla Oulun seudulla? Järjestätkö dj-keikan, nukketeatteriesityksen, runonlausuntaillan? Olet iältäsi vanha, nuori tai keski-ikäinen, opiskelija tai pidempään töissä viihtynyt? Me haluamme tietää tapahtumastasi. Voimmeko miettiä yhteistyötä ja vaikka markkinoida tapahtumaasi? Ehkä voisimme tukea jäsentemme osallistumista kulttuuritapahtumaasi. Kerro meille - olkaamme vahvempia yhdessä!   Terveisin, Tommi Kallioniemi ( tommikall(at)outlook.com)

Pohteen ensimmäiset paikalliset sopimukset on allekirjoitettu!

  Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde käynnistyy tuota pikaa. Paljon on tehtynä valmisteluja erilaisissa kokoonpanoissa. Tehy ammattijärjestönä on myös paikallisesti osallistunut omalta osaltaan valmisteluihin. Historiallinen hetki oli eilen iltapäivällä, kun sain allekirjoittaa ensimmäiset paikalliset virka-ja työehtosopimukset hyvinvointialueelle Pohjois-Pohjanmaan julkisen sektorin ammattiosastojen valtuuttamana. Tehyn rekisteröityjen yhdistysten eli ammattiosastojen rakennetyöryhmä (RAKE) neuvottelee ja sopii isoissa muutostilanteissa, kuten työnantajan vaihdokset, työnantajan kanssa paikalliset virka- ja työehtosopimukset. Pohjois-Pohjanmaan ammattiosastojen kokous on 14.3.2022 antanut neuvotteluoikeudet Pohjois-Pohjanmaa RAKE-ryhmälle, koskien Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueelle siirtyvien, sote-sopimuksen piirissä olevien ammattiosastonsa jäsenten osalta. Rake-ryhmä on valinnut tehtävään keskuudestaan neuvottelijat, kolme pääluottamusmiestä ja yhden ammattiosaston

Tämä vuosi pakettiin: Huh, huh!

Pultti on voimavara. Kerron ensimmäisenä asian, jonka me kaikki jo tiedämme. Tämä vuosi on ollut varsin erikoinen. Yritän välttää eniten työssäni kuultuja termejä kamala, uuvuttava, kuormittava, sekava, raskas, epäoikeudenmukainen… Erikoisen siitä ovat tehneet varsin monet yhtä aikaa kuormittaneet asiat: korona, työtaistelu, Ukrainan sota, energiakriisi, hintojen nousu, kiihtyvä työvoimapula sekä organisaatiouudistuksemme sairaanhoitopiirissä. Loppuvuodesta turvattomuus alkoi jopa lisääntyä. Tietotulva uudistuksista liittyen hyvinvointialueelle siirtymisestä, palkanmaksun onnistumisesta sekä oman työpaikan tilanteesta huolestuttavat meitä kaikkia, toki eri asteisena. Olen havainnut, että osalla meistä on valtava kiire ottaa tilanne heti hallintaan ensimmäisen uuden sähköpostin tai intran tiedotteen kilahtaessa näkyviin. Se ei oikeasti ole kenellekään mahdollista. Varsinkin kun meillä itse kullakin on suoritettavana ensisijaisesti se ikioma perustehtävämme. Mutta kun suurin osa mei