Siirry pääsisältöön

HYVÄÄ ALKANUTTA KESÄÄ! - Tunnelmia elokuun loppupuolella, ennen kohta lähestyvää talvikautta

Hallitus on palannut kevätsäisiltä kesälomiltaan ja on nyt sateiden virkistämänä jälleen valmis tekemään töitä meidän koko jäsenkuntamme eteen koko syystalven. Emme tietenkään pysty siihen ilman teitä, rakkaat jäsenet! Teitä tarvitaan osallistumaan jäseniltoihimme, esittämään kysymyksiä, levittämään tietoutta yksiköissänne ja olemaan samanlainen fanaattinen joukko, kuin meillä on aina jäsenkunta ollut. Kannattaa osallistua, osallistuja jää aina saamapuolelle! Jäsenilloissa saa tiukkaa tietoa asiantuntijoilta, hyvää ruokaa ja kotiinviemisiäkin. Joku onnekas saa aina jotain fiinimpääkin tuliaista.
Jäsentilaisuuksia on syksy täynnä. On kaikille suunnattua Uusien ja vanhojen jäsenten peruskoulutuslauantaita, on nimikesuojatuille Lähihoitajailtaa, esimiehille Esimiesiltaa ja niin edelleen. Kruununa pohjalla on kaiken sokeroiva Syyskokous, johon odotamme teitä sankoin joukoin päättämään tulevan vuoden taloudesta ja toiminnasta, tekemään henkilövalintoja sekä uusimaan sääntöjämme (sekä tietysti syömään hyvin ja voittamaan tabletteja).
Virkistyspuolella on Ruskaretkeä, jonne ilmottauduttiin jo keväällä toki. Kaksi bussillista tehyiittejä käy Levillä lepäilemässä pari päivää syyskuun puolivälissä. Marraskuun kuudes päivä pärähtää Nallikarissa vuoden parhaat Pikkujoulut, joissa viihdykkeestä vastaa bilebändi Lauantain toivotut, koomikko Ulla Tapaninen sekä ennen kaikkea paras seura! Liput tulevat myyntiin kohtsillään, eivätkä maksa paljon mitään.

Ultrasuosittuja kylpylähotelli Edenin ja elokuvateatteri Starin lippuja käytiin ostamassa aiempaa isompi nippu, jotta enemmälle riittäis. Hinnat kuitenkin ovat samat kuin ennekin, vaikka kaiken muka pitäisi kallistua. Niiden ennakkomyynti alkaa 3.9. luottamusmiesvaalikokouksessa, jossa valitaan meille kolme uutta täpäkkää toimijaa! Vielä ehtii asettua ehdolle, eikä ennakkoilmottautumisia kokoukseen tarvi. Tulehan päättämään asioistasi ja osta samalla parit tiketit.
Syyskuussa meillä on muuten jäsenrekisterin päivityskampanja! Joku onnekas jäsen, joka on käynyt päivittämässä jäsentietonsa syyskuun aikana, voittaa tablettitaulutietokoneen. Lenovon kymppituumaisessa on tehoa, hyvä ja tarkka näyttö, wifit ja neljägeet. Ei ollenkaan huono kone, maksoikin paljon. Mutta jos saataisin puuttuvia tietoja sen avulla sinne rekisteriin!
Paikallinen innovatiivinen edunvalvonta tietysti jatkuu. Monestakaan valmisteilla olevasta asiasta emme hirveästi voi kesken kaiken tiedottaa, mutta sanottakoon että isoja, koko taloa koskevia uudistuksia on vireillä, ja olemme tietysti niissä aktiivisesti mukana. Joitain sopimuksiakin on katkolla, ja niistä tietysti käydään jatkoneuvotteluja. Samaan aikaan tietysti luottamusmiesorganisaatiomme jatkaa yksittäistenkin jäsenten asioiden puintia. Kyseessä ovat usein varsin perinteiset asiat, eli määräaikaisten vakinaistamiset sekä palkkaukseen liittyvät ongelmat.
Valtakunnan tasollakin toki seuraamme tilannetta. Mitä tapahtuu yhteiskuntasopimukselle, ja mitä sitten kun sille jotain tapahtuu? Mitä kuuluu sote-uudistukselle, ja kuinka voimme siinä auttaa? 
Vaikka valtakunnassa on siis työehtosopimusten osalta rauhan aika, syksystämme näyttää tulevan kaikkea muuta kuin rauhallinen. Mutta siitähän me toimijat elämme, kun pääsemme tekemään sitä, mihin meidät on valittu!
-pj Tatu

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

We Want You

Olen aloittanut ammattiosastomme nuoriso- ja opiskelijavastaavana ja olen miettinyt, miten voisimme parantaa hyvinvointiamme rajallisin resurssein. Mielestäni hyvään elämään kuuluu työn lisäksi kulttuuria ja sivistystä - tarvitsemme sosiaalista kanssakäymistä ja uusia kokemuksia.   Kysynkin, onko sinulla tulossa taidenäyttely? Harrastatko valokuvausta, kuorolaulua? Vai onko bändisi keikalla Oulun seudulla? Järjestätkö dj-keikan, nukketeatteriesityksen, runonlausuntaillan? Olet iältäsi vanha, nuori tai keski-ikäinen, opiskelija tai pidempään töissä viihtynyt? Me haluamme tietää tapahtumastasi. Voimmeko miettiä yhteistyötä ja vaikka markkinoida tapahtumaasi? Ehkä voisimme tukea jäsentemme osallistumista kulttuuritapahtumaasi. Kerro meille - olkaamme vahvempia yhdessä!   Terveisin, Tommi Kallioniemi ( tommikall(at)outlook.com)

Tämä vuosi pakettiin: Huh, huh!

Pultti on voimavara. Kerron ensimmäisenä asian, jonka me kaikki jo tiedämme. Tämä vuosi on ollut varsin erikoinen. Yritän välttää eniten työssäni kuultuja termejä kamala, uuvuttava, kuormittava, sekava, raskas, epäoikeudenmukainen… Erikoisen siitä ovat tehneet varsin monet yhtä aikaa kuormittaneet asiat: korona, työtaistelu, Ukrainan sota, energiakriisi, hintojen nousu, kiihtyvä työvoimapula sekä organisaatiouudistuksemme sairaanhoitopiirissä. Loppuvuodesta turvattomuus alkoi jopa lisääntyä. Tietotulva uudistuksista liittyen hyvinvointialueelle siirtymisestä, palkanmaksun onnistumisesta sekä oman työpaikan tilanteesta huolestuttavat meitä kaikkia, toki eri asteisena. Olen havainnut, että osalla meistä on valtava kiire ottaa tilanne heti hallintaan ensimmäisen uuden sähköpostin tai intran tiedotteen kilahtaessa näkyviin. Se ei oikeasti ole kenellekään mahdollista. Varsinkin kun meillä itse kullakin on suoritettavana ensisijaisesti se ikioma perustehtävämme. Mutta kun suurin osa mei

Pohteen ensimmäiset paikalliset sopimukset on allekirjoitettu!

  Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde käynnistyy tuota pikaa. Paljon on tehtynä valmisteluja erilaisissa kokoonpanoissa. Tehy ammattijärjestönä on myös paikallisesti osallistunut omalta osaltaan valmisteluihin. Historiallinen hetki oli eilen iltapäivällä, kun sain allekirjoittaa ensimmäiset paikalliset virka-ja työehtosopimukset hyvinvointialueelle Pohjois-Pohjanmaan julkisen sektorin ammattiosastojen valtuuttamana. Tehyn rekisteröityjen yhdistysten eli ammattiosastojen rakennetyöryhmä (RAKE) neuvottelee ja sopii isoissa muutostilanteissa, kuten työnantajan vaihdokset, työnantajan kanssa paikalliset virka- ja työehtosopimukset. Pohjois-Pohjanmaan ammattiosastojen kokous on 14.3.2022 antanut neuvotteluoikeudet Pohjois-Pohjanmaa RAKE-ryhmälle, koskien Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueelle siirtyvien, sote-sopimuksen piirissä olevien ammattiosastonsa jäsenten osalta. Rake-ryhmä on valinnut tehtävään keskuudestaan neuvottelijat, kolme pääluottamusmiestä ja yhden ammattiosaston