Siirry pääsisältöön

Uudet ao-toimijat bloggaavat, osa 3

Jo opiskeluaikana minulle oli selvää, että Tehy tulee olemaan ammattiliittoni. Tuolloin liityin Tehyyn opiskelijajäseneksi ja valmistuttuani varsinaiseksi jäseneksi. Olen ollut tyytyväinen valintaani. Edelleen muistan vuoden 2007 työtaistelun ja kuinka hienosti Tehy silloin asiat hoiti. Viime syksynä aloitin työyksikköni yhdysjäsenenä ja perehdyin Tehyyn ihan todella. Hieman yllättäen pääsin mukaan hallitukseen ja olen muutaman kuukauden aikana huomannut miten kiinnostavaa tämä lopulta onkaan.
Vastuualueekseni uudessa hallituksessa sain kv-toiminnan. Alun alkaen se sisälsi vain Matagalpa-seuran jäsenyyden. Parhaimmillaan se voi mielestäni olla paljon muutakin, joten päätin hieman alkaa laajentamaan asiaa. Liityin Suomen Ammattiliittojen SolidaarisuusKeskuksen SASKin jäseneksi. SASKin tarkoituksena on tukea kehitysmaiden ihmisiä ja antaa heille oikeuden kuulua ammattiliittoon. Ammattiosastomme 707 on liittynyt Kuukausilahjoittajaksi SASKin "Vahvan tehtävä on tukea heikkoa"-kampanjaan. Jo 10 eurolla joku saa mahdollisuuden ajaa oikeuksiaan. On minulla myös villi ajatus suunnata katse Ruotsin ja Norjan suuntaan ja katsoa olisiko meillä jotain opittavaa ay-asioissa rakkailta naapurimailtamme?
Kaiken kaikkiaan odotan, että nykyinen kaksivuotinen kausi ammattiosaston hallituksessa tulee olemaan mielenkiintoista ja antoisaa aikaa. Paljon on kysymyksiä vastauksia vailla. Tuleeko Sote? Jos tulee niin missä muodossa? Mitä hyvää se meille tuo? Toivottavasti pystyn myös auttamaan sinua, arvoisa lukija. Jos haluat asioita ao:n hallituksen käsiteltäväksi, niin ota rohkeasti hihasta kiinni ja kerro terveisesi.
Minna Saarelainen -KV-vastaava.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

We Want You

Olen aloittanut ammattiosastomme nuoriso- ja opiskelijavastaavana ja olen miettinyt, miten voisimme parantaa hyvinvointiamme rajallisin resurssein. Mielestäni hyvään elämään kuuluu työn lisäksi kulttuuria ja sivistystä - tarvitsemme sosiaalista kanssakäymistä ja uusia kokemuksia.   Kysynkin, onko sinulla tulossa taidenäyttely? Harrastatko valokuvausta, kuorolaulua? Vai onko bändisi keikalla Oulun seudulla? Järjestätkö dj-keikan, nukketeatteriesityksen, runonlausuntaillan? Olet iältäsi vanha, nuori tai keski-ikäinen, opiskelija tai pidempään töissä viihtynyt? Me haluamme tietää tapahtumastasi. Voimmeko miettiä yhteistyötä ja vaikka markkinoida tapahtumaasi? Ehkä voisimme tukea jäsentemme osallistumista kulttuuritapahtumaasi. Kerro meille - olkaamme vahvempia yhdessä!   Terveisin, Tommi Kallioniemi ( tommikall(at)outlook.com)

Tämä vuosi pakettiin: Huh, huh!

Pultti on voimavara. Kerron ensimmäisenä asian, jonka me kaikki jo tiedämme. Tämä vuosi on ollut varsin erikoinen. Yritän välttää eniten työssäni kuultuja termejä kamala, uuvuttava, kuormittava, sekava, raskas, epäoikeudenmukainen… Erikoisen siitä ovat tehneet varsin monet yhtä aikaa kuormittaneet asiat: korona, työtaistelu, Ukrainan sota, energiakriisi, hintojen nousu, kiihtyvä työvoimapula sekä organisaatiouudistuksemme sairaanhoitopiirissä. Loppuvuodesta turvattomuus alkoi jopa lisääntyä. Tietotulva uudistuksista liittyen hyvinvointialueelle siirtymisestä, palkanmaksun onnistumisesta sekä oman työpaikan tilanteesta huolestuttavat meitä kaikkia, toki eri asteisena. Olen havainnut, että osalla meistä on valtava kiire ottaa tilanne heti hallintaan ensimmäisen uuden sähköpostin tai intran tiedotteen kilahtaessa näkyviin. Se ei oikeasti ole kenellekään mahdollista. Varsinkin kun meillä itse kullakin on suoritettavana ensisijaisesti se ikioma perustehtävämme. Mutta kun suurin osa mei

Pohteen ensimmäiset paikalliset sopimukset on allekirjoitettu!

  Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde käynnistyy tuota pikaa. Paljon on tehtynä valmisteluja erilaisissa kokoonpanoissa. Tehy ammattijärjestönä on myös paikallisesti osallistunut omalta osaltaan valmisteluihin. Historiallinen hetki oli eilen iltapäivällä, kun sain allekirjoittaa ensimmäiset paikalliset virka-ja työehtosopimukset hyvinvointialueelle Pohjois-Pohjanmaan julkisen sektorin ammattiosastojen valtuuttamana. Tehyn rekisteröityjen yhdistysten eli ammattiosastojen rakennetyöryhmä (RAKE) neuvottelee ja sopii isoissa muutostilanteissa, kuten työnantajan vaihdokset, työnantajan kanssa paikalliset virka- ja työehtosopimukset. Pohjois-Pohjanmaan ammattiosastojen kokous on 14.3.2022 antanut neuvotteluoikeudet Pohjois-Pohjanmaa RAKE-ryhmälle, koskien Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueelle siirtyvien, sote-sopimuksen piirissä olevien ammattiosastonsa jäsenten osalta. Rake-ryhmä on valinnut tehtävään keskuudestaan neuvottelijat, kolme pääluottamusmiestä ja yhden ammattiosaston