Siirry pääsisältöön

Muutoksen tuulet puhaltavat...

...mutta me emme moisesta heilu. Tätä kirjoitettaessa on menossa istuvan ammattiosaston hallituksen kauden viimeiset kolme kuukautta. Se ei kuitenkaan ole mitään jäähdyttelyä, vaan syksy on toimintaa täynnä.
Entinen puheenjohtajamme Arja sai unelmapestin pääkonttorilta Helsingistä ja tarttui tietenkin tähän mahdollisuuteen. Ylimääräisessä jäsenkokouksessa allekirjoittanut valittiin loppukauden puheenjohtajaksi. Onnea Arppalle uusiin haasteisiin, ja onneksi Suomi on sen verran pieni maa että tulemme kyllä koulutus- ja muissa tapahtumissa häntä tapaamaan.
Edunvalvontarintamalla puhututtaa tuleva päivystysasetus. Ministeri Huovinen oli kertonut Yleisradiolle, että asetus astuu voimaan jo 1.6.2015. Mikäli asetus astuu tuolloin voimaan eikä mihinkään muuhun ratkaisuun päästä, se tarkoittaa isoja organisaatiomuutoksia, joista näkyvimpänä tulee olemaan Oulaskankaan synnytysten lakkaaminen. Mitään ei ole vielä lopullisesti päätetty, joten joudumme odottamaan työnantajan ratkaisua asiasta. Ammattiosastona olemme huolissamme siitä, kuin potilasturvallisuus ja työntekijöiden jaksaminen tullaan turvaamaan, jos Oulaskankaan ja Kemin synnytykset valtaosaltaan siirretään OYS:iin. 
Lisäksi sosiaali- ja terveyspalvelu-uudistus on nyt lausuntokierroksella. Lausuntokierros on tehtynä lokakuun loppuun mennessä ja eduskunta päättää uudistuksesta marraskuussa. Ensi vuosi tulee olemaan kiireistä valmisteluaikaa, ja viimeistään ensi lokakuussa tiedämme, kuka meidän työnantajamme tulevaisuudessa on. Sote-alueiden jako ei todellakaan ole vielä valmis. Ammattiosasto haluaa muun muassa, että kaikki lausunnot ja tekstit terveydenhuollon johtamisesta tulevat olemaan professiovapaita. Meille on kuitenkin tärkeää, että koulutetun hoitohenkilökunnan esimiehillä ja johtajilla on koulutettua hoitohenkilökuntaa. Lisäksi tietenkin tarkkailemme ja seuraamme sitä, miten uudistus tulee vaikuttamaan jäsentemme työsuhteisiin, ja olemme valmiina tukemaan ja toimimaan asian vaatimalla tavalla.
Tänä syksynä tarjoamme jäsenillemme perinteisiä jäsentilaisuuksia ja virkistäytymistä. Juuri nyt iso lauma jäseniä on virkistäytymässä perinteisellä Ruskaretkellämme ja lokakuun lopussa vietämme pikkujouluja Seurahuoneella.Välissä on kohdennettuja jäsentilaisuuksia ja leffailtaa, sekä jäsenille myydään kylpylä- ja leffalippuja.
Ensin vuoden toimintasuunnitelman ensimmäinen luonnos on hallituksella lausuntokierroksella. Se tullaan esittelemään 3.11. syyskokouksessa, eli kaikilla on vielä mahdollisuus vaikuttaa siihen. Kerro, millaista toimintaa haluaisit ammattiosaston järjestävän ensi vuonna, tai millaisiin asioihin meidän tulisi kiinnittää huomiota. Kerro ideasi tai kommenttisi minulle tai muille hallituksen jäsenille
Syyskokouksessa valitaan ensi kauden 2015-2016 puheenjohtaja ja aloitetaan hallitusvaalit. Hallitusvaalien ehdokasasettelu alkaa 13.10. ja päättyy 24.10. kello 15. Lähde mukaan vaikuttamaan ja toimimaan jäsenien hyväksi! Tehy ja paikalliset konkarit kouluttavat sinut tehtävään. Kysy lisää hallitustyöskentelystä nykyisiltä toimijoilta.
Hyvää syksyn jatkoa,
-Tatu, puheenjohtaja Tehy ao 707

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

We Want You

Olen aloittanut ammattiosastomme nuoriso- ja opiskelijavastaavana ja olen miettinyt, miten voisimme parantaa hyvinvointiamme rajallisin resurssein. Mielestäni hyvään elämään kuuluu työn lisäksi kulttuuria ja sivistystä - tarvitsemme sosiaalista kanssakäymistä ja uusia kokemuksia.   Kysynkin, onko sinulla tulossa taidenäyttely? Harrastatko valokuvausta, kuorolaulua? Vai onko bändisi keikalla Oulun seudulla? Järjestätkö dj-keikan, nukketeatteriesityksen, runonlausuntaillan? Olet iältäsi vanha, nuori tai keski-ikäinen, opiskelija tai pidempään töissä viihtynyt? Me haluamme tietää tapahtumastasi. Voimmeko miettiä yhteistyötä ja vaikka markkinoida tapahtumaasi? Ehkä voisimme tukea jäsentemme osallistumista kulttuuritapahtumaasi. Kerro meille - olkaamme vahvempia yhdessä!   Terveisin, Tommi Kallioniemi ( tommikall(at)outlook.com)

Pohteen ensimmäiset paikalliset sopimukset on allekirjoitettu!

  Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde käynnistyy tuota pikaa. Paljon on tehtynä valmisteluja erilaisissa kokoonpanoissa. Tehy ammattijärjestönä on myös paikallisesti osallistunut omalta osaltaan valmisteluihin. Historiallinen hetki oli eilen iltapäivällä, kun sain allekirjoittaa ensimmäiset paikalliset virka-ja työehtosopimukset hyvinvointialueelle Pohjois-Pohjanmaan julkisen sektorin ammattiosastojen valtuuttamana. Tehyn rekisteröityjen yhdistysten eli ammattiosastojen rakennetyöryhmä (RAKE) neuvottelee ja sopii isoissa muutostilanteissa, kuten työnantajan vaihdokset, työnantajan kanssa paikalliset virka- ja työehtosopimukset. Pohjois-Pohjanmaan ammattiosastojen kokous on 14.3.2022 antanut neuvotteluoikeudet Pohjois-Pohjanmaa RAKE-ryhmälle, koskien Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueelle siirtyvien, sote-sopimuksen piirissä olevien ammattiosastonsa jäsenten osalta. Rake-ryhmä on valinnut tehtävään keskuudestaan neuvottelijat, kolme pääluottamusmiestä ja yhden ammattiosaston

Tämä vuosi pakettiin: Huh, huh!

Pultti on voimavara. Kerron ensimmäisenä asian, jonka me kaikki jo tiedämme. Tämä vuosi on ollut varsin erikoinen. Yritän välttää eniten työssäni kuultuja termejä kamala, uuvuttava, kuormittava, sekava, raskas, epäoikeudenmukainen… Erikoisen siitä ovat tehneet varsin monet yhtä aikaa kuormittaneet asiat: korona, työtaistelu, Ukrainan sota, energiakriisi, hintojen nousu, kiihtyvä työvoimapula sekä organisaatiouudistuksemme sairaanhoitopiirissä. Loppuvuodesta turvattomuus alkoi jopa lisääntyä. Tietotulva uudistuksista liittyen hyvinvointialueelle siirtymisestä, palkanmaksun onnistumisesta sekä oman työpaikan tilanteesta huolestuttavat meitä kaikkia, toki eri asteisena. Olen havainnut, että osalla meistä on valtava kiire ottaa tilanne heti hallintaan ensimmäisen uuden sähköpostin tai intran tiedotteen kilahtaessa näkyviin. Se ei oikeasti ole kenellekään mahdollista. Varsinkin kun meillä itse kullakin on suoritettavana ensisijaisesti se ikioma perustehtävämme. Mutta kun suurin osa mei