Siirry pääsisältöön

Se on sitten kesä!

Osa teistä onkin jo varmasti ansaituilla lomilla ja itsekkin heinäkuussa huokaisen kaksi viikkoa ja loput syksyllä.
Olen ollut nyt vuosi ja kaksi kuukautta medisiinisen tulosalueen alueluottamusmiehenä ja hommaa on ihan mukavasti. Alueluottamusmiehiä meillä on yhteensä kymmenen ja heillä varat, sekä yksi päätoiminen pääluottamusmies ja hänellä vara. Tehyläisiä jäseniä koko sairaanhoitopiirissä on noin 3400. Minun alueeseen kuuluu noin 530 tehyläistä jäsentä ja se on yksittäiselle alueluottamusmiehelle yksi suurimpia alueita jäsenmäärältään. Työyksikötkin ovat laajentuneet eri puolille taloa.
Toivon, että otatte rohkeasti yhteyttä oman alueen alueluottamusmieheen epäselvissä tilanteissa. Aina jos ette ole ihan varma, onko esimerkiksi KVTES:iä tulkittu oikein ja muissa epäselvissä tilanteissa, jotka koskevat vaikka palkkaa, työaikaa, vuosilomaan, sairauslomaa, perhevapaata, työsopimusta tai määräaikaista työsuhdetta jne.
Alueluottamusmies on käytettävissä myös tukihenkilöksi mukaan palavereihin. Esimerkiksi koko työyhteisön tai esimiehen kanssa tapahtuvaan kahden keskiseen keskusteluun tai kuulemistilaisuuteen. Myös esimiesten toivoisi rohkeammin ottavan yhteyttä meihin alueluottamusmiehiinkin. Usein jäsen miettii onko jokin asia työsuojelulle vai luottamusmiehelle kuuluva ja se ei haittaa jos epäröi. Teemme paljon yhteistyötä työsuojelun kanssa ja sähköpostiviestit kyllä ohjautuu oikeaan paikkaan.
Alueluottamusmiehenä minulla on hyvät keskusteluvälit medisiinisen tulosalueen ylihoitajiin ja lähiesimiehiin. Tämän vuoksi onkin mukava tehdä tätä edunvalv ontatyötä, vaikka asiat ovat usein hyvinkin kinkkisiä ja emme välttämättä ole samaa mieltä. Mutta muistutamme toisiamme silloin tällöin, että nämä ovat vain asioita, joista ollaan eri mieltä. Alueluottamusmies osallistuu myös paikallisiin neuvotteluihin asiantuntijana pääluottamusmiehen ja hallituksen virallisten neuvottelijoiden kanssa, jos on kyse oman alueen tapauksesta.
Jäsenmäärä määrittelee  minun työaikani ja se on alueluottamusmiehenä 50% ja toiset 50% teen potilastyötä lähihoitajana sisätautien teho-osastolla. Kun näette minut menevän siviilit päällä sairaalassa, älkää epäröikö pysähtyä juttusille. Parhaiten minut ja muut luottamusmiehet ja ammattiosastonn puheenjohtajan saa kiinni sähköpostitse tai puhelimella. Luottamusmiestoimisto sijaitsee osoitteessa Sairaalarinne 4G 5krs, josta löytyy myös meidän asiantuntijamme, pääluottamusmies Juha Honkakoski, jonka puoleen joudun kääntymään useinkin. Lisäksi kerrosta alempana ovat työsuojeluvaltuutetut, joista medisiinisen alueen työsuojeluvaltuutettuna toimii Petra Neitola. 
Olemme minun vara-alueluottamusmieheni Elina Kippolan ja pj Arja Tunturin kanssa aloittaneet viralliset kierrokset medisiinisen tulosalueen työyksiköissä ja jatkamme taas kierrosta lomien jälkeen syksyllä. Elina tuuraa minua vuosilomieni aikana ja vastaa puhelimeen ja sähköpostiin. Kaikkien luottamusmiesten puhelinnumerot löytyvät täältä ammattiosaston sivuilta ja vastaan siihen virka-aikana numerosta 040 125 7513 tai lyhytvalinta 1050, en mielellään vastaa kotipuhelimeen virka ajan ulkopuolella.
Oli myös hieno asia olla neljä kuukautta myös projektityöntekijänä hoitoalan ammattitehtävien tva:n uudistamisjärjestelmässä. Minun osuudeksi jäi tehtäväkuvausten puhtaaksi kirjoittamista, neuvontaa tehtäväkuvausten laatimisessa ja olla arviointiryhmän yhtenä jäsenenä. Arviointiryhmän tehtävänä oli valmistella ohjausryhmälle hyväksyttäväksi hoitoalan ammattitehtävien vaativuuden määräytymisperusteet. Itse en arvioinut oman tulosalueen tehtäväkuvauksia ja näin toimi myös muut oman alueensa arviontiryhmän jäsenet.
Oli hieno nähdä eri yksiköiden tehtäväkuvauksia koko talon alueilta ja täytyy sanoa, että rautaisia ammattilaisia olette kaikki. Projektissa en ollut mukana tehyläisenä, vaan ihan lähihoitajana. Suunnittelija Eija Mattilan kanssa oli kiva tehdä töitä ja tulipa hallintorakennuksesta uusia tuttavuuksia matkaan, joiden kanssa vieläkin kahvitellaan yhdessä.
Tätä kirjoittaessa valmistaudun Tehyn valtuuston kokoukseen ja haluankin vielä kiittää kaikkia äänestäjiäni mahtavasta äänimäärästä! Toivotan kaikille TEHY PPSHP ao707 jäsenille oikein aurinkoista kesää, ollaanpa yhteydessä.
-Kai Tervo

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

We Want You

Olen aloittanut ammattiosastomme nuoriso- ja opiskelijavastaavana ja olen miettinyt, miten voisimme parantaa hyvinvointiamme rajallisin resurssein. Mielestäni hyvään elämään kuuluu työn lisäksi kulttuuria ja sivistystä - tarvitsemme sosiaalista kanssakäymistä ja uusia kokemuksia.   Kysynkin, onko sinulla tulossa taidenäyttely? Harrastatko valokuvausta, kuorolaulua? Vai onko bändisi keikalla Oulun seudulla? Järjestätkö dj-keikan, nukketeatteriesityksen, runonlausuntaillan? Olet iältäsi vanha, nuori tai keski-ikäinen, opiskelija tai pidempään töissä viihtynyt? Me haluamme tietää tapahtumastasi. Voimmeko miettiä yhteistyötä ja vaikka markkinoida tapahtumaasi? Ehkä voisimme tukea jäsentemme osallistumista kulttuuritapahtumaasi. Kerro meille - olkaamme vahvempia yhdessä!   Terveisin, Tommi Kallioniemi ( tommikall(at)outlook.com)

Tämä vuosi pakettiin: Huh, huh!

Pultti on voimavara. Kerron ensimmäisenä asian, jonka me kaikki jo tiedämme. Tämä vuosi on ollut varsin erikoinen. Yritän välttää eniten työssäni kuultuja termejä kamala, uuvuttava, kuormittava, sekava, raskas, epäoikeudenmukainen… Erikoisen siitä ovat tehneet varsin monet yhtä aikaa kuormittaneet asiat: korona, työtaistelu, Ukrainan sota, energiakriisi, hintojen nousu, kiihtyvä työvoimapula sekä organisaatiouudistuksemme sairaanhoitopiirissä. Loppuvuodesta turvattomuus alkoi jopa lisääntyä. Tietotulva uudistuksista liittyen hyvinvointialueelle siirtymisestä, palkanmaksun onnistumisesta sekä oman työpaikan tilanteesta huolestuttavat meitä kaikkia, toki eri asteisena. Olen havainnut, että osalla meistä on valtava kiire ottaa tilanne heti hallintaan ensimmäisen uuden sähköpostin tai intran tiedotteen kilahtaessa näkyviin. Se ei oikeasti ole kenellekään mahdollista. Varsinkin kun meillä itse kullakin on suoritettavana ensisijaisesti se ikioma perustehtävämme. Mutta kun suurin osa mei

Pohteen ensimmäiset paikalliset sopimukset on allekirjoitettu!

  Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde käynnistyy tuota pikaa. Paljon on tehtynä valmisteluja erilaisissa kokoonpanoissa. Tehy ammattijärjestönä on myös paikallisesti osallistunut omalta osaltaan valmisteluihin. Historiallinen hetki oli eilen iltapäivällä, kun sain allekirjoittaa ensimmäiset paikalliset virka-ja työehtosopimukset hyvinvointialueelle Pohjois-Pohjanmaan julkisen sektorin ammattiosastojen valtuuttamana. Tehyn rekisteröityjen yhdistysten eli ammattiosastojen rakennetyöryhmä (RAKE) neuvottelee ja sopii isoissa muutostilanteissa, kuten työnantajan vaihdokset, työnantajan kanssa paikalliset virka- ja työehtosopimukset. Pohjois-Pohjanmaan ammattiosastojen kokous on 14.3.2022 antanut neuvotteluoikeudet Pohjois-Pohjanmaa RAKE-ryhmälle, koskien Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueelle siirtyvien, sote-sopimuksen piirissä olevien ammattiosastonsa jäsenten osalta. Rake-ryhmä on valinnut tehtävään keskuudestaan neuvottelijat, kolme pääluottamusmiestä ja yhden ammattiosaston