Siirry pääsisältöön

Kohti kevättä ja kesää!

Jäsensihteerin vuoro kirjoittaa kuulumisia toimijablogiin. Tämä Tehyn aktiivijäsen on ammattiosaston toiminnassa mukana toista kautta ja Tehy-tutorina toiminut tutor-toiminnan alusta alkaen, eli jo toistakymmentä vuotta. Nyt myös opettelen vara-alueluottamusmiehen tehtävänkuvaa operatiivisella alueella. Jäsensihteerin tehtäviin kuuluu muun muassa ammattiosasto 707:n jäsenluettelon ajan tasalla pitäminen ja toimitan myös Tehyn jäsenrekisteriin tiedot liittyneistä ja eronneista jäsenistä sekä jäsentietojen muutoksista. Tällä hetkellä ammattiosastossamme on 3392 jäsentä eli hissukseen lähestymme 3500 jäsenen rajapyykkiä, jee! Hyvä me!
Vuoden 2014 alusta on tullut joitakin muutoksia jäsenasioihin, joista on hyvä tietää viimeistään tässä vaiheessa vuotta. Eritoten, jos olet jatko-opiskelija tai olet jäämässä piakkoin eläkkeelle.Tässäpä niistä tarkemmin:

Muutoksia jäsenasioissa alk. 1.1.2014

Päätoiminen opiskelija (myös jatko-opiskelija) on kokonaan vapautettu jäsenmaksusta (myös loma-aikojen ja keikkatöiden osalta). Vapautus kattaa opinto-oikeuden ajan ( eli tutkinnon normaalin suorittamisajan). Oppisopimusopiskelijat lasketaan päätoimisiksi opiskelijoiksi.

Eläkeläisjäsen maksaa Tehylle jäsenmaksua 30€/vuosi. Jäsenmaksu aletaan maksamaan eläkkeelle jäännistä seuraavana vuotena. Siis vuonna 2013 tai sitä ennen eläköityneet maksavat jäsenmaksun loppuvuodesta 2014 ja vuonna 2014 eläkkeelle jäävät vuodesta 2015 alkaen. Lisätietoa esimerkiksi Tehy-lehdessä.

Yksi suuri muutos on myös työssäoloehdon muuttuminen ansiosidonnaisen päivärahan saamiseksi. Aiemmin työssäoloehto on ollut 34 viikkoa (8kk), nyt 26 viikkoa (6kk).

Olethan muistanut huolehtia siitä, että olet toimittanut perintäsopimuksen jäsenmaksuperintää varten palkkatoimistoon. Perintäsopimus antaa työnantajalle oikeuden periä suoraan palkastasi Tehyn jäsenmaksun, jolloin sinun ei tarvitse itse huolehtia asiasta. Jos asia on vielä työn alla, linkki perintäsopimukseen löytyy tästä:

Ja voit lähettää minulle postia tai soitella, jos ja kun joku jäsenasia askarruttaa mieltäsi.
Asteikolla 0-10, paljonko odotat jo kevättä ja kesää? Eiköhän me pian taas saada aurinkoenergiaa. Pajunkissoja ja aurinkoakin odotellessa... :)

-jäsensihteerinne Kirsi

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pelastusohjelma vai valojen sammutus?

Meillä on Suomessa ala, missä ihminen ei voi vaihtaa työpaikkaansa, vaihtaa alaansa, eikä osallistua perustuslain takaaman oikeuden mukaiseen työtaisteluun. Koulutettu hoitohenkilökunta saa sinivaloja seinille, banaaneja ja itsetulostettavia kiitoskortteja palkkioksi siitä työstä, mikä on todettu niin monen päättäjän suulla korvaamattomiksi huippuosaajiksi. Silti tämä arvostus ei näy tilinauhassa eikä sitä haluta korjata rahalla, vaan pakolla. Miksi päättäjät vihaavat niin paljon hoitajia? Tehy ja Super lakkoilivat kaksi viikkoa. Lakko maksoi työnantajapuolelle paljon. Sitä hoitovelkaa kurotaan vielä umpeen pitkään. Olisiko pitänytkin käyttää rahat hoitajien palkkoihin? Kahden viikon lakko osoitti sen, että hoitajien tekemää työtä ei pystynyt kukaan korvaamaan. Tarvittiin huippuosaajia, ja sellaiseksi ei taipunut edes saman erikoisalan lääkäri. Lakko uhkasi laajentua ja ruuvi kiristyä. Silloin perhe- ja peruspalveluministeri Linden totesi, että rahan sijaan annetaan raippaa. Hoita

Näkökulmia keväästä 2022!

Voisin aloittaa toistamalla koko alkuvuoden esillä olleita tilastoja, tulevaisuuden näkymiä tai kertomuksia elävästä elämästä terveydenhuollosta. Mutta siihen ei enää liene tarvetta. Kaikille keskustelua seuranneille saatikka terveydenhuollon osapuolille on kiistämättä selvää, ettei alalle ole oikein tulijoita ja aivan liikaa on lähtijöitä. Tämä luonnollisesti johtaa siihen, että tulevaisuudessa ei ole nykyisen tasoisia palveluja, niin kun ei ole tekijöitäkään, ellei nyt tehdä jotain. Pitoa ei ole eikä vetoa. Tästä ei ole käsittääkseni erimielisyyttä. Nyt vaan on pakko kääriä hihat tai hyväksyä tuleva. Se, ettei ole kuullut tai ymmärtänyt tilanteen vakavuutta, ei ole enää uskottava vaihtoehto. Silti alan työnantajat, heitä edustavien KT:n neuvottelijoiden johdolla, käytännössä kieltäytyvät neuvottelemasta. Heidän edistämänsä ratkaisuehdotukset ovat kaikesta huolimatta sellaista luokkaa, että hyväksytään nyt ja tulevaisuudessa potilasturvallisuuden vakavasti vaarantava tilanne. Ei kukaa

Miten me pärjätään?

Oman työkykynsä säilyttäminen ja jopa edistäminen on meille jokaiselle tärkeää. Kaikki me tiedämme, kuinka vaativaa aikaa me elämme. Meitä haastaa koronan lisäksi työvoimapula, organisaatiomuutos sekä ehkä myös tuleva sotemuutos. Arjessa työvoimapula on monelle se kuormittavin asia. Työsuojeluun tulee paljon viestiä vajaalla miehityksellä työskentelystä, monen yksikön hurjista kuormituksista sekä hankalista arjen tilanteista. Tuo kaikki altistaa potilasturvallisuuden heikkenemisen lisäksi myös työuupumukseen, kärsimykseen sekä ristiriitoihin työpaikoilla. On vaara, että negatiivisesta ilmapiiristä ja jopa sen lietsomisesta kärsivät myös he, joilla itsellä vielä muuten riittäisi kykyjä ja tarmoa. Huolestuttavaa on, että toiminnan kehittämiseen ja työhyvinvointiin jää arjessa niin vähän resursseja ja että nuo asiat jäävät liian kauas suorittajatason arkipäivästä. Vaarana on näkemys, että juuri meidän yksikköämme tämä aika kurittaa kaikista eniten ja yksiköiden välille muodostuu epätervet