Siirry pääsisältöön

Hyvää alkanutta syksyä rakkaat ammattiosaston kotisivun lukijat!

Kesä meni että hurahti ja kaikki hiivatin marjat on kerätty ja itikat ruokittu, niin kait sitä ehtii nyt paneutua tähän ao-toimintaan. Olemme sopineet ammattiosastossa, että jokainen meistä toimijoista kirjoittaisi vuorollaan kuulumisiaan tänne toimijapalstalle ja nyt on vissiin minun vuoro.
Olen jo melkoisen monta vuotta toiminut ao:ssa sekä luottamusmiehenä että ao:n hallituksessa, tällä kaudella hoidan ammattiosaston raha-asioita ja olen mukana työrukkasena työvaliokunnassa. Niin että minulle voi valittaa vääränlaisista eläkelahjoista tai tehytuotteista.

Kuuntelen myös mielelläni vinkkejä ja toiveita ao:n toimintaan liittyen ja edunvalvontarintamalla saa yhteyttä ottaa, kun joku työsuhteeseen liittyvä asia jää mietityttämään. Meillä on tuolla lm-toimistolla oikein mukava tiimi, josta löytyy apua ja vastauksia tiikerikakun reseptistä keskeytyneen jakson lomapäivien laskentaan ja paljon muuta. Yhteydenottosi on luottamuksellinen ja sitä ei kirjata mihinkään järjestelmään ylös. Pyrimme olemaan työntekijän käytössä oleva asiantuntijaelin jolta pystyy nopeasti tarkistamaan työsuhteen ehtojen tulkinnan epäselvissä tapauksissa.
Ammattiosaston kuulumisia voisi tietty kirjoitella muutaman rivin. Jäsenmäärän suhteen olemme edelleen pienessä kasvussa ja jäseniä oli viime kokouksessa ilmoitettu 3354. Saimme vuoden alussa uusia jäseniä OulaskankaaltaVisalasta, Tahkokankaalta ja Oulunsuusta, kun ammattiosastomme yhdistyivät. Mukavasti on yhteiselo lähtenyt käyntiin ja hyvin olemme löytäneet yhteisiä tapoja toimia.
Edunvalvonnassa kesä on ollut aika rauhaisaa, mutta siitä se toiminta kiihtyy syksyn mittaan. Jossain päin taloa on kiertänyt sitkeästi huhu työaikapankin lakkauttamisesta. Kyseessä on siis huhu joka ei pidä paikkaansa. Pankkivapaiden pitämisen suhteen on eri yksiköissä hyvinkin erilaisia käytäntöjä ja näistä on ammattiosastomme pyytänyt työnantajaa tarkentamaan ohjeistustaan esim. sijaisen palkkaaminen pankkivapaille.
Paljon olemme tänä vuonna käyneet läpi myös tehtävänsiirtoasioita. Monissa yksiköissä tehdään työtehtävien uudelleen järjestelyjä, joissa tehtäviä siirtyy ammattiryhmiltä toisille. Jos yksikössäsi on tällainen prosessi suunnitteilla niin ota yhteyttä oman alueesi luottamusmieheen niin työtehtävien vaativuuden arviointi ja palkkaus tulevat tehtäviä siirrettäessä huomioitua.
Oikein mukavata syksyn alkua teille kaikille ja tervetuloa mukaan toimintaa!
-Minna, alm (sapa), ao:n kassööri jne.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

We Want You

Olen aloittanut ammattiosastomme nuoriso- ja opiskelijavastaavana ja olen miettinyt, miten voisimme parantaa hyvinvointiamme rajallisin resurssein. Mielestäni hyvään elämään kuuluu työn lisäksi kulttuuria ja sivistystä - tarvitsemme sosiaalista kanssakäymistä ja uusia kokemuksia.   Kysynkin, onko sinulla tulossa taidenäyttely? Harrastatko valokuvausta, kuorolaulua? Vai onko bändisi keikalla Oulun seudulla? Järjestätkö dj-keikan, nukketeatteriesityksen, runonlausuntaillan? Olet iältäsi vanha, nuori tai keski-ikäinen, opiskelija tai pidempään töissä viihtynyt? Me haluamme tietää tapahtumastasi. Voimmeko miettiä yhteistyötä ja vaikka markkinoida tapahtumaasi? Ehkä voisimme tukea jäsentemme osallistumista kulttuuritapahtumaasi. Kerro meille - olkaamme vahvempia yhdessä!   Terveisin, Tommi Kallioniemi ( tommikall(at)outlook.com)

Pohteen ensimmäiset paikalliset sopimukset on allekirjoitettu!

  Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde käynnistyy tuota pikaa. Paljon on tehtynä valmisteluja erilaisissa kokoonpanoissa. Tehy ammattijärjestönä on myös paikallisesti osallistunut omalta osaltaan valmisteluihin. Historiallinen hetki oli eilen iltapäivällä, kun sain allekirjoittaa ensimmäiset paikalliset virka-ja työehtosopimukset hyvinvointialueelle Pohjois-Pohjanmaan julkisen sektorin ammattiosastojen valtuuttamana. Tehyn rekisteröityjen yhdistysten eli ammattiosastojen rakennetyöryhmä (RAKE) neuvottelee ja sopii isoissa muutostilanteissa, kuten työnantajan vaihdokset, työnantajan kanssa paikalliset virka- ja työehtosopimukset. Pohjois-Pohjanmaan ammattiosastojen kokous on 14.3.2022 antanut neuvotteluoikeudet Pohjois-Pohjanmaa RAKE-ryhmälle, koskien Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueelle siirtyvien, sote-sopimuksen piirissä olevien ammattiosastonsa jäsenten osalta. Rake-ryhmä on valinnut tehtävään keskuudestaan neuvottelijat, kolme pääluottamusmiestä ja yhden ammattiosaston

Tämä vuosi pakettiin: Huh, huh!

Pultti on voimavara. Kerron ensimmäisenä asian, jonka me kaikki jo tiedämme. Tämä vuosi on ollut varsin erikoinen. Yritän välttää eniten työssäni kuultuja termejä kamala, uuvuttava, kuormittava, sekava, raskas, epäoikeudenmukainen… Erikoisen siitä ovat tehneet varsin monet yhtä aikaa kuormittaneet asiat: korona, työtaistelu, Ukrainan sota, energiakriisi, hintojen nousu, kiihtyvä työvoimapula sekä organisaatiouudistuksemme sairaanhoitopiirissä. Loppuvuodesta turvattomuus alkoi jopa lisääntyä. Tietotulva uudistuksista liittyen hyvinvointialueelle siirtymisestä, palkanmaksun onnistumisesta sekä oman työpaikan tilanteesta huolestuttavat meitä kaikkia, toki eri asteisena. Olen havainnut, että osalla meistä on valtava kiire ottaa tilanne heti hallintaan ensimmäisen uuden sähköpostin tai intran tiedotteen kilahtaessa näkyviin. Se ei oikeasti ole kenellekään mahdollista. Varsinkin kun meillä itse kullakin on suoritettavana ensisijaisesti se ikioma perustehtävämme. Mutta kun suurin osa mei