Siirry pääsisältöön

Tehy VIII liittokokous on ohi ja voimme huokaista

Itse en kyseiseen tapahtumaan osallistunut, mutta jostain kumman syystä se on tuottanut myös minulle paljon työtä. Työt alkoivat vaalien aikaan. Työtä tuotti ammattiosaston ehdokkaiden kampanjointiin osallistuminen. Ammattiosastomme julkaisi ehdokkaistamme videoita YouTubessa, mainosti heitä sosiaalisessa mediassa, tuotti mainoksen julisteena jaettavaksi ja laittoi mainoksen Tehy-lehteen. Äänestysprosentti kuitenkin valtakunnallisesti ja paikallisestikin jäi alhaiseksi, mutta liekö osaltaan aktiivinen kampanjointi auttanut siinä, että ammattiosastomme äänestysprosentti oli kymmenisen yksikköä yli valtakunnallisen. Saimme vaaleissa hyvän edustuksen niin liittokokoukseen kuin valtuustoonkin. Kampanjoinnissa oli ehkä hienointa se, että sitä tehtiin ammattiosastona, eikä vaaliliittoasioissa kyräilty, vaan oltiin avoimia.
Liittokokous oli tällä viikolla maanantaista torstaihin. Ennen liittokokoukseen lähtöä edustajiamme ohjeistettiin, tai kannustettiin, miten sen asian nyt tulkitsee, viestimään paljon paikan päältä. Kuvamateriaalia tuli postiini, pilvipalveluun, Facebookiin ja Twitteriin runsain mitoin. Kävijämäärät sivuillamme saivat kivoja piikkejä, niin täällä kuin Facebookissakin. Liittokokouksesta kuului hyvää palautetta ja terveisiä niin toiminnastamme edunvalvonnan ja jäsenhuollon, kuin myös aktiivisen tiedottamisemme suhteen. Kiitos vielä tätä kautta erityisesti Juhalle, Airalle, Henrylle, Merjalle, Marjalle ja muille, joista kolme ensimmäistä jopa heittäytyivät Twitter-maailmaan tämän tapahtuman kynnyksellä, ja jopa käyttivät sitä. Ja Merjakin uskaltautui viimein Facebookiin!
Nyt tämä rumba on ohi, ammattiosastolla on neljä edustajaa uudessa valtuustossa, joka siis jatkossa on Tehyn ylintä valtaa käyttävä elin. Onnea Arja, Marja, Juha ja Kai! Ja meidän luottamusmies Anneli valittiin Tehyn hallitukseen, onnea Anneli! Päättävillä elimillä on varmasti tulossa rankka nelivuotinen, joten voimia kaikille. Ihanaa, että Suomen innovatiivisimmalla ammattiosastolla on hyvä edustus pääkallopaikalla.
Itse liittokokoustunnelmien kirjallisen ja suullisen välittämisen jätän jollekin paikalla olleelle. Kunhan saamme jotain raporttia tai haastattelua valmiiksi, pistetään sitä jakoon.
Viestintä liittokokouksesta siis hiljenee sen jälkeen - ikuisesti. Voitte huoahtaa, jatkossa taas on ihan kaikkea muuta. Mutta varoitan, että syksyllä heti lomien jälkeen on tiedossa luottamusmies- ja työsuojeluvaalit. Niiden tiimoilta viestintää tulee, ja sitä tulee jälleen joka kanavaa pitkin. Jäsenemme valitsevat pääluottamusmiehen ja alueluottamusmiehet seuraavalle nelivuotiskaudelle, joten viestintää tarvitaankin ehdokkaista ja äänestyksestä tiedottamiseen. Eli nauttikaa kesästä, ei varmastikaan tule Tehy-juttua joka tuutista kun toimijatkin lomailevat. Mutta syksyllä heti tärähtää!
-Tatu, verkkotiedottaja

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

We Want You

Olen aloittanut ammattiosastomme nuoriso- ja opiskelijavastaavana ja olen miettinyt, miten voisimme parantaa hyvinvointiamme rajallisin resurssein. Mielestäni hyvään elämään kuuluu työn lisäksi kulttuuria ja sivistystä - tarvitsemme sosiaalista kanssakäymistä ja uusia kokemuksia.   Kysynkin, onko sinulla tulossa taidenäyttely? Harrastatko valokuvausta, kuorolaulua? Vai onko bändisi keikalla Oulun seudulla? Järjestätkö dj-keikan, nukketeatteriesityksen, runonlausuntaillan? Olet iältäsi vanha, nuori tai keski-ikäinen, opiskelija tai pidempään töissä viihtynyt? Me haluamme tietää tapahtumastasi. Voimmeko miettiä yhteistyötä ja vaikka markkinoida tapahtumaasi? Ehkä voisimme tukea jäsentemme osallistumista kulttuuritapahtumaasi. Kerro meille - olkaamme vahvempia yhdessä!   Terveisin, Tommi Kallioniemi ( tommikall(at)outlook.com)

Pohteen ensimmäiset paikalliset sopimukset on allekirjoitettu!

  Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde käynnistyy tuota pikaa. Paljon on tehtynä valmisteluja erilaisissa kokoonpanoissa. Tehy ammattijärjestönä on myös paikallisesti osallistunut omalta osaltaan valmisteluihin. Historiallinen hetki oli eilen iltapäivällä, kun sain allekirjoittaa ensimmäiset paikalliset virka-ja työehtosopimukset hyvinvointialueelle Pohjois-Pohjanmaan julkisen sektorin ammattiosastojen valtuuttamana. Tehyn rekisteröityjen yhdistysten eli ammattiosastojen rakennetyöryhmä (RAKE) neuvottelee ja sopii isoissa muutostilanteissa, kuten työnantajan vaihdokset, työnantajan kanssa paikalliset virka- ja työehtosopimukset. Pohjois-Pohjanmaan ammattiosastojen kokous on 14.3.2022 antanut neuvotteluoikeudet Pohjois-Pohjanmaa RAKE-ryhmälle, koskien Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueelle siirtyvien, sote-sopimuksen piirissä olevien ammattiosastonsa jäsenten osalta. Rake-ryhmä on valinnut tehtävään keskuudestaan neuvottelijat, kolme pääluottamusmiestä ja yhden ammattiosaston

Tämä vuosi pakettiin: Huh, huh!

Pultti on voimavara. Kerron ensimmäisenä asian, jonka me kaikki jo tiedämme. Tämä vuosi on ollut varsin erikoinen. Yritän välttää eniten työssäni kuultuja termejä kamala, uuvuttava, kuormittava, sekava, raskas, epäoikeudenmukainen… Erikoisen siitä ovat tehneet varsin monet yhtä aikaa kuormittaneet asiat: korona, työtaistelu, Ukrainan sota, energiakriisi, hintojen nousu, kiihtyvä työvoimapula sekä organisaatiouudistuksemme sairaanhoitopiirissä. Loppuvuodesta turvattomuus alkoi jopa lisääntyä. Tietotulva uudistuksista liittyen hyvinvointialueelle siirtymisestä, palkanmaksun onnistumisesta sekä oman työpaikan tilanteesta huolestuttavat meitä kaikkia, toki eri asteisena. Olen havainnut, että osalla meistä on valtava kiire ottaa tilanne heti hallintaan ensimmäisen uuden sähköpostin tai intran tiedotteen kilahtaessa näkyviin. Se ei oikeasti ole kenellekään mahdollista. Varsinkin kun meillä itse kullakin on suoritettavana ensisijaisesti se ikioma perustehtävämme. Mutta kun suurin osa mei