Siirry pääsisältöön

Säästetään, säästetään, mutta ei hoitohenkilökunnan selkänahasta

Kunnat ovat syöksykierteessä ja sen vuoksi mekään emme voi täällä sairaanhoitopiirissä panna päätämme pensaaseen ja ajatella, että tuo ei koske minua! Järkeä kuitenkin saa ja pitää käyttää. Jos henkilöstömenoista pitää karsia, niin silloin karsitaan myös palvelujen tarjoamisen määrässä. Tämä meidän tulee muistaa. Emme saa jatkaa entistä enemmän joustamista, kunnes kuminauha todella paukahtaa poikki. Työnantajan tulee huolehtia siitä, että tehtävän työn määrä ja potilasturvallisuus säilyvät siinäkin tilanteessa, kun sijaisten ottamista rajoitetaan.
Ammattiosaston aktiivit ja luottamusmiehet ovat tänä syksynä kovan paikan edessä, kun heidän tehtävänsä on valvoa työolosuhteita ja työntekijöiden olosuhteita muuttuvassa kulttuurissa.
Käyttösuunnitelmassa pitää pysyä, vaikka se tarkoittaisi sitten vähempää työn tekemistä, epämukavan työajan antamista aikana, palkattomien virkavapaiden suosimista, määräaikaisten työntekijöiden määräyskirjojen loppumista. Muistetaan, että urakkatyö ei tuota tulosta. Laadukas hoitaminen tarvitsee aikaa ja resursseja. Tehdään siis työmme hyvin ja sydämellä, mutta ei verenmaku suussa! Jos jäsen kokee, että omassa työpaikassa karsitaan henkilöstöä liian rankasti, pitää heti ottaa yhteyttä oman alueen luottamusmieheen, joka sitten vie asian ammattiosaston hallituksen tietoon.
Neuvotteluasioista on akuutisti pöydällä tällä hetkellä kutsurahasopimus, lisätyösopimuksen jatkaminen näissä säästämisolosuhteissa, ja Tehy-sopimukseen liittyvä tuloksellisuuserä.
Syksyn ohjelmaan kuuluu myös työsuojeluvaalit ja luottamusmiesvaalit. Luottamusmiesten kausi päättyy joulukuun lopussa ja tässä vaiheessa ammattiosaton hallitus miettii luottamusmiesrakenteen uudistamista vastaamaan mahdollisia strategian myötä tulevia aluejakoja.
Tehyn uusi valtuusto kokoontuu seminaariin syyskuun ensimmäisellä viikolla. Ammattiosastostamme on siellä vahva edustus ja uskon, että sekä viemme eväitä pääkallopaikalle että saamme kotiin tuomisiksi.
//Marja Niskasaari

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pääluottamusmiesehdokkaat esittäytyvät

Tehy PPSHP pääluottamusmiesvaalit käydään NYT! Kyseessä on vuoden 2021 loppuun asti kestävä tehtävä. Tässä seuraa ehdokkaiden omat esittelyt:

Nykyisyydestä kohti tulevaisuutta

Työsopimuksella myymme työnantajalle aikaamme ja osaamistamme vastiketta vastaan. Venymisestä ja joustamisesta ei siinä kaupassa ole sovittu. Kevään ja alkukesän aikana käytiin työehtosopimusneuvotteluita ja niitä joiltain osin vauhditettiin ylityö - ja vuoronvaihtokielloin. Mm. valmiuslain säädösten voimassa olon vuoksi tätä käytettiin marginaalisesti ja hetkellisesti. Joustaminen keskeytettiin pieneksi ajaksi mutta ongelmat alkoivat kasautua ilman isompia viiveitä. Tästä on helppo muodostaa se johtopäätös, että palveluntuotanto terveydenhuollossa pysyy pystyssä pitkälti pienipalkkaisten työntekijöiden joustamisen ja työajoista tinkimisen avulla.  Tehy PPSHP on vuosien aikana ollut edistämässä paikallista sopimista liittyen joustamiseen. Meillä on käytössä lisätyö ja tuottavan toiminnan malli, sisäisen keikkailunmalli, hälytysraha malli ja varallaolo malli , jotka kaikki poikkeavat kokonaan tai merkittävästi siitä, mihin työehtosopimus antaa mahdollisuuden.   Työntekijällä on mahdolli

Ajatuksia keväästä ja syksystä 2020 paikallisesti

Korona-kevät 2020, sellaisena se muistetaan. Kaikkea valtakunnan uutisointia hallitsivat uutiset koronatilanteesta. Television ajankohtais- ja keskusteluohjelmat täyttyivät asiantuntijoiden arvioista epidemiatilanteeseen liittyen. Heti alussa pohdiskeltiin, laskettiin ja alettiin valmistautua siihen miten terveydenhuoltomme kestää ennen kokemattoman tilanteen. Julkisuudessa näytettiin kuvaa ja kuvia suojavaatetuksessa kulkevista terveydenhuollon työntekijöistä meiltä ja muualta. Kiitosta sekä kannustusta tuli kansalaisilta, julkisuuden henkilöiltä ja osallistuipa valtiovaltakin asiaan valaisemalla Finlandia-talon!  E n kykene ottamaan kantaa, kuinka montaa ihmistä nuo eleet lämmittivät ,mutta meille tulleissa yhteydenotoissa olisi kyllä toivottu konkreettisempaakin. Tehy PPSHP ehdotti työnantajalle erityistä koronalisää. Neuvottelut eivät edenneet. Suojavälineiden riittävyys puhutti ja niitä Suomi hankki muun muassa Virossa toimivilta monialayrittäjiltä hiukan huonommalla menestyksellä