Siirry pääsisältöön

Säästetään, säästetään, mutta ei hoitohenkilökunnan selkänahasta

Kunnat ovat syöksykierteessä ja sen vuoksi mekään emme voi täällä sairaanhoitopiirissä panna päätämme pensaaseen ja ajatella, että tuo ei koske minua! Järkeä kuitenkin saa ja pitää käyttää. Jos henkilöstömenoista pitää karsia, niin silloin karsitaan myös palvelujen tarjoamisen määrässä. Tämä meidän tulee muistaa. Emme saa jatkaa entistä enemmän joustamista, kunnes kuminauha todella paukahtaa poikki. Työnantajan tulee huolehtia siitä, että tehtävän työn määrä ja potilasturvallisuus säilyvät siinäkin tilanteessa, kun sijaisten ottamista rajoitetaan.
Ammattiosaston aktiivit ja luottamusmiehet ovat tänä syksynä kovan paikan edessä, kun heidän tehtävänsä on valvoa työolosuhteita ja työntekijöiden olosuhteita muuttuvassa kulttuurissa.
Käyttösuunnitelmassa pitää pysyä, vaikka se tarkoittaisi sitten vähempää työn tekemistä, epämukavan työajan antamista aikana, palkattomien virkavapaiden suosimista, määräaikaisten työntekijöiden määräyskirjojen loppumista. Muistetaan, että urakkatyö ei tuota tulosta. Laadukas hoitaminen tarvitsee aikaa ja resursseja. Tehdään siis työmme hyvin ja sydämellä, mutta ei verenmaku suussa! Jos jäsen kokee, että omassa työpaikassa karsitaan henkilöstöä liian rankasti, pitää heti ottaa yhteyttä oman alueen luottamusmieheen, joka sitten vie asian ammattiosaston hallituksen tietoon.
Neuvotteluasioista on akuutisti pöydällä tällä hetkellä kutsurahasopimus, lisätyösopimuksen jatkaminen näissä säästämisolosuhteissa, ja Tehy-sopimukseen liittyvä tuloksellisuuserä.
Syksyn ohjelmaan kuuluu myös työsuojeluvaalit ja luottamusmiesvaalit. Luottamusmiesten kausi päättyy joulukuun lopussa ja tässä vaiheessa ammattiosaton hallitus miettii luottamusmiesrakenteen uudistamista vastaamaan mahdollisia strategian myötä tulevia aluejakoja.
Tehyn uusi valtuusto kokoontuu seminaariin syyskuun ensimmäisellä viikolla. Ammattiosastostamme on siellä vahva edustus ja uskon, että sekä viemme eväitä pääkallopaikalle että saamme kotiin tuomisiksi.
//Marja Niskasaari

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

We Want You

Olen aloittanut ammattiosastomme nuoriso- ja opiskelijavastaavana ja olen miettinyt, miten voisimme parantaa hyvinvointiamme rajallisin resurssein. Mielestäni hyvään elämään kuuluu työn lisäksi kulttuuria ja sivistystä - tarvitsemme sosiaalista kanssakäymistä ja uusia kokemuksia.   Kysynkin, onko sinulla tulossa taidenäyttely? Harrastatko valokuvausta, kuorolaulua? Vai onko bändisi keikalla Oulun seudulla? Järjestätkö dj-keikan, nukketeatteriesityksen, runonlausuntaillan? Olet iältäsi vanha, nuori tai keski-ikäinen, opiskelija tai pidempään töissä viihtynyt? Me haluamme tietää tapahtumastasi. Voimmeko miettiä yhteistyötä ja vaikka markkinoida tapahtumaasi? Ehkä voisimme tukea jäsentemme osallistumista kulttuuritapahtumaasi. Kerro meille - olkaamme vahvempia yhdessä!   Terveisin, Tommi Kallioniemi ( tommikall(at)outlook.com)

Pohteen ensimmäiset paikalliset sopimukset on allekirjoitettu!

  Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde käynnistyy tuota pikaa. Paljon on tehtynä valmisteluja erilaisissa kokoonpanoissa. Tehy ammattijärjestönä on myös paikallisesti osallistunut omalta osaltaan valmisteluihin. Historiallinen hetki oli eilen iltapäivällä, kun sain allekirjoittaa ensimmäiset paikalliset virka-ja työehtosopimukset hyvinvointialueelle Pohjois-Pohjanmaan julkisen sektorin ammattiosastojen valtuuttamana. Tehyn rekisteröityjen yhdistysten eli ammattiosastojen rakennetyöryhmä (RAKE) neuvottelee ja sopii isoissa muutostilanteissa, kuten työnantajan vaihdokset, työnantajan kanssa paikalliset virka- ja työehtosopimukset. Pohjois-Pohjanmaan ammattiosastojen kokous on 14.3.2022 antanut neuvotteluoikeudet Pohjois-Pohjanmaa RAKE-ryhmälle, koskien Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueelle siirtyvien, sote-sopimuksen piirissä olevien ammattiosastonsa jäsenten osalta. Rake-ryhmä on valinnut tehtävään keskuudestaan neuvottelijat, kolme pääluottamusmiestä ja yhden ammattiosaston

Tämä vuosi pakettiin: Huh, huh!

Pultti on voimavara. Kerron ensimmäisenä asian, jonka me kaikki jo tiedämme. Tämä vuosi on ollut varsin erikoinen. Yritän välttää eniten työssäni kuultuja termejä kamala, uuvuttava, kuormittava, sekava, raskas, epäoikeudenmukainen… Erikoisen siitä ovat tehneet varsin monet yhtä aikaa kuormittaneet asiat: korona, työtaistelu, Ukrainan sota, energiakriisi, hintojen nousu, kiihtyvä työvoimapula sekä organisaatiouudistuksemme sairaanhoitopiirissä. Loppuvuodesta turvattomuus alkoi jopa lisääntyä. Tietotulva uudistuksista liittyen hyvinvointialueelle siirtymisestä, palkanmaksun onnistumisesta sekä oman työpaikan tilanteesta huolestuttavat meitä kaikkia, toki eri asteisena. Olen havainnut, että osalla meistä on valtava kiire ottaa tilanne heti hallintaan ensimmäisen uuden sähköpostin tai intran tiedotteen kilahtaessa näkyviin. Se ei oikeasti ole kenellekään mahdollista. Varsinkin kun meillä itse kullakin on suoritettavana ensisijaisesti se ikioma perustehtävämme. Mutta kun suurin osa mei