Siirry pääsisältöön

Kesä tulee kohisten

Muutamana aamuna ikävä vesisade on kyllä päässyt vähän pilaamaan tunnelmaa. Tehyn liittokokous- ja valtuustovaalit on pidetty, äänet laskettu ja uudet edustajat valittu.
Koko maan äänestysprosentti vaaleissa nousi ollen nyt 34.4%. Vuonna 2005 luku oli 31.6%, joten nousua 2.8%. Ensimmäisen kerran oli mahdollisuus äänestää myös netissä. Tätä mahdollisuutta käytti 11 % tehyläisistä.  Vuoden 2007 työtaistelu-uhan aikainen esimerkki siitä, että yhdessä olemme enemmän, on tuottanut tulosta. Toki parannettavaa vielä jää, mutta jos vertaamme lukua monien muiden liittojen aktiivisuuteen, voimme olla ylpeitä.
Pohjois-Pohjanmaalla äänioikeuttaan käytti 36.4% jäsenistä ja meidän oman ammattiosastomme äänestysprosentti oli 40.1. Hyvä tulos kokonaisuuteen verrattuna. Meidän ammattiostostamme oli runsaasti aktiivisia ehdokkaita päättäjiksi, joten se innosti jäseniä käyttämään äänioikeuttaan. Saimme liittokokoukseen 10 edustajaa, kun Pohjois-Pohjanmaan vaalipiiristä valittiin 24. Yhteensä liittokokoukseen valittiin edustajia 290.  Tehyn valtuustoon seuraavalle kaudelle valittiin ammattiosastostamme  4 päättäjää. Valtuutettuja on yhteensä 60, joten olemme hienosti varmistaneet oman alueemme ja sairaalamme jäsenten äänen ja mielipiteiden kuuluvuuden valtakunnallisella tasolla. Lämmin kiitos kaikille äänioikeuttaan käyttäneille ja ehdokkaina olleille. Onnittelut valituille edustajille. Työsarkaa riittää!
Vaalien lisäksi ja rinnalla kuuluu ammattiosaston arkeen tämänhetkinen säästämisen paine. Kuuntelemme päivittäin valtakunnallisen ja yleismaailmallisen laman aiheuttamaa talouden syöksykierrettä. Kuntien rahat ovat loppu ja se vaikuttaa suoraan meidän talomme toimintaan. Jokaisessa yksikössä puhutaan menokehyksestä ja siinä pysymisestä. Toiminnan organisointia puidaan, säästöjä haetaan kaikin mahdollisin tavoin. Samalla kuitenkin hoitotakuussa velvoitetaan pysymään. Mission Impossible!
Toimintojen pyritään järkeistämään ja toimenkuvia aukikirjoittamaan. Paras tilanne olisi, että jokainen ammattiryhmä tekisi sitä, minkä osaa ja mihin on koulutuksensa saanut. Henkilöstön täytyy saada vaikuttaa omiin töihinsä. Parhaat ideat tuloksellisuudesta tulevat niiltä, jotka sitä työtä oikeasti tekevät. Tuloksellisuutta mitataan monilla muillakin mittareilla kuin rahalla. Työhyvinvointi, sairaslomien väheneminen, jaksamisen paraneminen ja yhtenä tärkeimpänä potilaan hoidon laadun paraneminen ovat mittareita.
Kesälomittajat tulevat parin viikon kuluttua töihin. Kokenut, koulutettu henkilökunta joutuu jälleen venymään äärimmilleen perehdytyksen ja vastuun kasvaessa. Luottamusmiehet ja ammattiosaston aktiivit ovat valppaina työyksiköissä, jotta paine ei käy liian suureksi. Jokaisella meistä on oikeus viettää kesää, olla vapaapäivänä rauhassa perheen kesken, ilman, että huono omatunto kalvaa siitä,  kuinka toiset pärjää töissä. Jaksamisella ja venymisellä on oltava rajat!
//Kevätterveisin Marja Niskasaari

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pääluottamusmiesehdokkaat esittäytyvät

Tehy PPSHP pääluottamusmiesvaalit käydään NYT! Kyseessä on vuoden 2021 loppuun asti kestävä tehtävä. Tässä seuraa ehdokkaiden omat esittelyt:

Nykyisyydestä kohti tulevaisuutta

Työsopimuksella myymme työnantajalle aikaamme ja osaamistamme vastiketta vastaan. Venymisestä ja joustamisesta ei siinä kaupassa ole sovittu. Kevään ja alkukesän aikana käytiin työehtosopimusneuvotteluita ja niitä joiltain osin vauhditettiin ylityö - ja vuoronvaihtokielloin. Mm. valmiuslain säädösten voimassa olon vuoksi tätä käytettiin marginaalisesti ja hetkellisesti. Joustaminen keskeytettiin pieneksi ajaksi mutta ongelmat alkoivat kasautua ilman isompia viiveitä. Tästä on helppo muodostaa se johtopäätös, että palveluntuotanto terveydenhuollossa pysyy pystyssä pitkälti pienipalkkaisten työntekijöiden joustamisen ja työajoista tinkimisen avulla.  Tehy PPSHP on vuosien aikana ollut edistämässä paikallista sopimista liittyen joustamiseen. Meillä on käytössä lisätyö ja tuottavan toiminnan malli, sisäisen keikkailunmalli, hälytysraha malli ja varallaolo malli , jotka kaikki poikkeavat kokonaan tai merkittävästi siitä, mihin työehtosopimus antaa mahdollisuuden.   Työntekijällä on mahdolli

Ajatuksia keväästä ja syksystä 2020 paikallisesti

Korona-kevät 2020, sellaisena se muistetaan. Kaikkea valtakunnan uutisointia hallitsivat uutiset koronatilanteesta. Television ajankohtais- ja keskusteluohjelmat täyttyivät asiantuntijoiden arvioista epidemiatilanteeseen liittyen. Heti alussa pohdiskeltiin, laskettiin ja alettiin valmistautua siihen miten terveydenhuoltomme kestää ennen kokemattoman tilanteen. Julkisuudessa näytettiin kuvaa ja kuvia suojavaatetuksessa kulkevista terveydenhuollon työntekijöistä meiltä ja muualta. Kiitosta sekä kannustusta tuli kansalaisilta, julkisuuden henkilöiltä ja osallistuipa valtiovaltakin asiaan valaisemalla Finlandia-talon!  E n kykene ottamaan kantaa, kuinka montaa ihmistä nuo eleet lämmittivät ,mutta meille tulleissa yhteydenotoissa olisi kyllä toivottu konkreettisempaakin. Tehy PPSHP ehdotti työnantajalle erityistä koronalisää. Neuvottelut eivät edenneet. Suojavälineiden riittävyys puhutti ja niitä Suomi hankki muun muassa Virossa toimivilta monialayrittäjiltä hiukan huonommalla menestyksellä